Troballes mitològiques a la revista dominical

Una vegada més podem observar que la cultura clàssica continua de moda.
Diumenge passat, tot mirant el suplement del diari El País, el País Semanal, vaig veure un article que parlava sobre una nova exposició d’art al museu Thyssen.
El títol de l’article es diu Los mil rostros del erotismo. Aquí explica que gairebé tots els artistes el que volen a les seves obres es mostrar les seves inquietuds, els seus desitjos, la sexualitat i la perversió.

El primer que vaig veure va ser aquest oli que té per títol El nacimiento de Venus de Amaury- Duval, creat al 1862.afrodita

Aquí el que s’expressa és que, igual que Picasso, molts altres artistes, com per exemple aquest, una vegada més han reflectit les inquietuds eròtiques a les seves obres, Freud en diu els inframons. Aquesta sexualitat és la que  el pintor voltransmetre’ns, ja que podem veure la Venus mostrant les seves parts mes íntimes sense cap tipus de vergonya.

A continuació, en aquesta mateixa revista vaig veure una foto del vídeo del jugador de futbol David Beckham dormint de Sam Taylor-Wood.

Es fa un paral·lelisme amb el món real i el clàssic ja que segons el mateix autor diu: “Em va seduir la idea d’una mirada de dona, com la de Diana, que demana a Zeus que doni la son eterna a Endimió per així poder-lo observar sempre.

Actualment els grans famosos, els grans sex symbols, tenen per a nosaltres el mateix poder que per als antics tenia Venus.

beckam-narcis
En aquesta altra pintura anomenada La mort de Jacint feta per Jean Broc, es pot observar dos homes junts.
Guillermo Solana, director artístic de Thyssen ens diu: “A aquestes altures ja no ens provoca res el fet de la igualtat homosexual i heterosexual. Tot es troba en el gran art, però molts visitants se sorprenen quant els explico que a la col·lecció del Thyssen la pintura que tenim de Jacint és una pintura gay feta al segle XVIII […].

jacint

Així que, com diu aquesta revista, podem arribar a la conclusió que: ”El gran art ha gaudit del privilegi de fer que la violència més monstruosa o l’erotisme més explícit fos admirable”.

Annia García
1r Batxillerat
IES Isaac Albéniz

12 thoughts on “Troballes mitològiques a la revista dominical

 1. Jessica i Ana R.

  Ave!
  És curiós que en un diari possin aquestes imatges, és un bon paral·lelisme les imatges clàssiques amb els famosos d’avui dia.

  Felicitats Annia per que l’article està molt ben fet.

 2. Sarah

  Ave!!

  Bon article Andrea!!
  Jo no sóc molt experta en el tema de l’art referit a la pintura però si que és cert que els artistes clàssics tenien una gran tendència a mostrar en les seves obres el cos huma nu com a símbol de bellesa, perfecció y erotica.

  Salve!

 3. Carla A.

  Jo trobo que està molt ben trobat, aquest tema.

  La cultura clàssica ha estat el referent durant segles dins del que denominem art (no fa falta anar molt lluny: el Renaixement i el Classicisme s’inspiraven en el món clàssic) encara que després aquests temes com l’erotisme s’han considerat tabús per culpa de la religió.

  És una pena, però almenys ara podem gaudir d’aquestes obres amb total llibertat.

 4. Carlos Cuevas Agraz

  Ave^^
  Aquest article m`ha semblat interessantísim!!

  És curios veure tot aquest seguit de pintures de la cultura clàssica,i veure com encara ara segueix de moda.
  Sobretot m’impacta la íltima pintura, ja que representa una pintura homosexual,plasmant així,una igualtat heterosexual i homosexual.

  Salve!!

 5. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Veig que teniu sensibilitat i sabeu copsar la bellesa i el simbolisme de les obres d’art… A veure si aquest diumenge trobeu algun article interessant en el dominical del vostre diari. Segur que algun en deu córrer, per casa.

 6. Irena

  Ave!
  Bona recerca entre els “sex symbols” de diferents èpoques!:D
  Les imatges son molt buniques, sobretot la del famòs Beckham.
  Crec que és un bon paral.lelisme, ja que sempre hi haurà algú que ens agradi admirar, avui o demà haurà un altre tal i com va haver en aquest cas la Venus.

  vale!:D

 7. lina

  Ave!! quin artícle més interesant i pensar que al S.XVIII ja hi havia una pintura gay? però jo crec que contra això no es pot fer res i per a mi es normal.ahh i per cert molt bona recerca 😀

 8. Alissa Komarova

  Hola
  M’ho he llegit tot.
  El quadre de la venus, en aquella epoca representava seducció i desitjos.
  El quadre del Beckham representa un sex-symbol y una atracció física com en aquella epoca representava la Venus.
  La ultima imatge representa la homo-sexualitat que també existia en el s.XVIII, i la gent es sorpren.

  🙂

  Amb aquet article m’han quedat moltes coses.

  Gracies Ania

 9. Annia

  Ave!
  M’agrada que us hagi agradat l’article i les fotografies o cuadres.
  Veig que us heu quedat o que us ha sorpres el fet de que faci tant de tems ja hi haguessin pintures gays, i la meva intenció no era aquesta, ja que crec que és una imatge, com més sentimental que gay, vull dir, que no té un caracter sexual entre dos homes.

  Vale!

 10. Paula Cortés

  Salve!
  Com podem observar la cultura clàssica ha estat i és encara un referent en molts àmbits, sobretot en l’art. Em sembla que aquestes imatges són un molt bon paral·lelisme de l’actualitat amb la cultura clàssica.
  A més crec que aquest tipus d’art, que mostra el cos humà i l’erotisme sense tabús és molt interessant i bell.
  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *