Arquímedes y los griegos és el segon capítol de la sèrie de dibuixos animats Érase una vez los inventores. Què n’opineu? Ens permet conèixer bé els inventors grecs?
Valèria, 3r Primària
P.D.: Si voleu conèixer el principi d’Arquimedes i practicar anglès!
Moltes gràcies, Valèria! Crec que amb aquests dibuixos animats estàs aprenent moltes coses!Quan comenci el curs els alumnes, de ben segur, t’ajudaran!
Mireu amb quin humor tracta Arquimedes i el seu principi l’humorista Erlich a El País del 7 de juny de 2009!
Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Dia escolar de les matemàtiques amb corbes
Salve!
Realment crec que és bo que facin encara sèries o capítols relacionats amb els Grecs, el romans, o el llatí, ja que això permet poder fer que els nens coneguin millor la vida antiguament, com vivien els romans o els grecs i que puguin tenir més coneixements, que mai va malament!
Respecte als inventors Grecs, crec que si que ens permet coneixer millor els inventors, tot i que jo no en tinc molta consciencia sobre els inventors Grecs, ja que només faig llatí, però poc a poc i d’una bona manera que és amb videos, he pogut coneixer més.
Vale!
I què en saps ara, Víctor, d’Arquimedes?
Salve! Arquimedes va ser un matemàtic, astrònom, filòsof, físic i enginyer grec. Un dia el rei li va encarregar que investigues si la seva corona estava feta de or pur. A la banyera Arquimedes va comprovar que amb el seu pes l’aigua de la banyera disminuïa això li va permetre saber el que era la densitat i va poder saber si la corona estava feta d’or pur. Va sortir de la banyera despullat per Atenes cridant EUREKA!
Jo quan era petita també havia vist alugn cop aquesta sèrie, i crec que és molt educativa, aprens moltes coses. Arquimedes era grec, va dir la famosa frase: “Eureka”, quan sortia de la banyera despullat. Arquimedes tenia que investigar si la corona d’un rei era d’or massís o no. Quan s’estava banyant en unes termes, i va veure que l’aigua pujava a causa del volum del seu cos,A causa del fet que l’aigua no es pot comprimir, .la corona, en ser submergida, desplaçaria una quantitat d’aigua igual al seu propi volum. Al dividir el pes de la corona pel volum d’aigua desplaçada es podria obtenir la densitat de la corona. La densitat de la corona seria menor si altres metalls menys densos li haguessin estat afegits
en efecte Arquimedes va desocbrir que no estava feta amb or massís
aquests dibuixos estan molt be perque t’ho explican en forma de conte i quan aprens algu divertit mai s’oblida hi havia coses que no savia con allo del eureka la vritat no es una paraula que jo digui molt pero si e sentir a molta gent dir-la algun cop.
uns dibuixos molt interesants!
VALE :D!
Salveeee!
La veritat, es que ojala encara donesin aquestes series.
Eren molt educatives, y bueno només hi ha que dir que aquest vidio es fins a 1r de batxillerat de grec. Tots saben que els nens aprenen més rapit si els hi expliques d’una manera divertida que no sentats a l’aula escoltan un professor o “menjant d’un llibre”… m’ha agradat molt aquest article.
valeee!
Jo també havia vist alugn cop aquesta sèrie, i crec que és molt educativa, aprens moltes coses.
SALVE!
Els nens es pasen la majoria del temps jugat i veien la televisió, i està molt bé que facin dibuixos educatius, perque penso que els nen no aprenen veient la tevisio, però si els dubixos són educatius tot canvia, ja que ells es queden molt amb les coses que veuen en la televisió.
VALEE! =D
Salve!
Això si que són dibuixos animats i no els d’ara que no tenen res d’educatiu, els d’avans tot l’ho contrari, i eres més divertits que els d’ara
Valeee!
Ave!
Jo mai havia vist aquests dibuixos! Sempre veia els anuncis a la tele però recordo més els de “Érase una vez el cuerpo humano” que aquests d’història. Tot i això crec que són molt interessants i educatius, i és una bona manera d’ensenyar als nens coses sobre la cultura general i que alhora ells s’ho passin bé.
Vale 😀
BONUM DIEM!
Per lo que he vist en els videos i el que he pogut cercar Arquimedes va ser un matemàtic, astrònom, filòsof, físic i enginyer grec. Encara que es coneixen pocs detalls de la seva vida, és considerat un dels científics més importants de l’antiguitat clàssica. Entre els seus avenços en física es troben els seus fonaments en hidrostàtica, estàtica i l’explicació del principi de la palanca. És reconegut per haver dissenyat innovadores màquines, incloent armes de setge i el cargol d’Arquimedes, que porta el seu nom. Experiments moderns han provat afirmacions que Arquimedes va dissenyar màquines capaces de treure vaixells enemics de l’aigua i calar foc utilitzant una sèrie de miralls.
Amb sembla molt educativa aquesta serie ja que es pot apendre molt mirant-la, com bé a dit la gene t’ho explica molt bé a la serie i és una manera de entendre i saber sobre els inventors grecs.
Salve!
Totes aquestes sèies estan molt bé és evident que el nens sempre aprendran més amb una cosa que els agradi i els diverteixi que amb coses que els hi semblin aborrides i pesades. Crec que aquests videos potencien precisament això, els nenes aprenen d\’una manera molt més ràpida i eficaç que estudiant els llibres.
Salve!
Com tothom ja a dit, els dibuixos animats d’ara no són el que eren…
Avans els dibuixos eren entretinguts i t’ensenyaben alguna cosa, no tots però n’hi havia. Ara, segueixen sent entretinguts per els nens petits, però no t’ensenyen res que et pugui servir a la vida.
Crec que aquets tres videos serveixen molt per veure quins invents feien servir en aquella època, i als nens petits els hi queda, ja que aprenen mitjançant l’entreteniment.
Vale!:D
Hauríem de posar d’on heu extret aquesta informació i posar-ne l’enllaç! Citar les fonts us honrarà!
SAALVE
mai havia vist aquests dibuixos,opino com els meus companys, que és més educatiu, i els nens aprenen molt més amb coses que els diverteixi, i no siguin aburrides, fins i tot trobu que nusaltres també aprendriem més d’aquesta manera.
La veritat es que em sonen, osigui l’he escoltat molt a parlar i em sonen de haver vist algún capitol per la tele o alguna cosa de petita.
Aquestes sèries la veritat es que no em solien agradar molt, però hi havia algunes que eran molt xules, a més eés una molt bona manera d’aprendre, de forma divertida.
Arquimedes va ser un matemàtic, astrònom, filòsof, físic i enginyer grec.
vale :D!
Salvee!!
Jo de petita veia aquesta sèrie i realment crec que es pot aprendre molt i a més quan ho estas aprenent no ets concient de que ho estas fent però després ja tens inculcades coses de la grècia antiga.
Si això no fos important no es farien series de televisió mostrant-ho així que un altre cop tenim una mostra de com d’important és i tot el que ens ha influit.
Vale!!!
Salve:D
Mai havia vist aquests dibuixos, però crec que és molt interessant que s’eduqui als nens a partir de coses que els agrada, ja que així ho recorden sempre.
Moltes felicitats a la Valèria!
Salve!
Opino que està molt bé que facin dibuixos, per conèixer tant la cultura clàssica com el grec o el llatí. Crec que és una forma divertida de que els nens (o alguns adults) s’interessin per aquest tema. Jo aquests dibuixos els havia vist algún cop, encara que no m’enrecordo molt bé.
Aquests dibuixos animats, ens ensenyen a conèixer bé als inventors grecs, i ami, que no en tinc molta coneixença, m’ha ajudat una mica a conèixer-ne algún.
Sobre qui era Arquímedes, va ser un matemàtic, astrònom, filòsof, físic i enginyer grec. Encara que es coneixen pocs detalls de la seva vida, és considerat un dels científics més importants de l’antiguitat clàssica. Entre els seus avenços en física es troben els seus fonaments en hidrostàtica, estàtica i l’explicació del principi de la palanca. És reconegut per haver dissenyat innovadores màquines, incloent armes de setge i el cargol d’Arquimedes, que porta el seu nom. Experiments moderns han provat afirmacions que Arquimedes va dissenyar màquines capaces de treure vaixells enemics de l’aigua i calar foc utilitzant una sèrie de miralls.
(Aquesta informació l’he extreta de Viquipèdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Arquimedes)
Vale!
Salve!
Aquests dibuixos m´agradavan molt eren molt divertits! Tenien que fer alguns dibuixos aixì que són molt bons!
Vale!