El cargol i el guepard a Cultura Clàssica

030.JPG Guepard i cargol 

En una classe de cultura clàssica, hi trobem moltes varietats d’animals. Doncs bé, jo em centraré en dos d’aquests animals: el lent però eficaç cargol i el ràpid però descuidat guepard. Així que era dilluns, l’hora després del pati, i al entrar a classe el guepard es va asseure a una taula de darrere i va encendre l’ordinador. Quan el va haver encès va connectar-se al seu fotolog i va pensar: <<A casa, demà, ja comentaré els escrits del bloc, però ara em relaxaré una mica, perquè com que sóc tan ràpid, segur que no em costa més de deu minuts>>. A l’altra punta de la classe el cargol, lentament, va encendre la seva computadora, es va acomodar a la cadira i va prémer el botó que encenia l’ordinador. Quan va haver accionat la pantalla, va anar a El Fil de les Clàssiques i va començar a treballar. Ara llegia això, ara comentava allò…Al final de la classe havia pogut llegir i comentar dos escrits i havia començat un test del moodle, en canvi, el guepard només havia agregat al messenger quatre amics i comentat el fotolog de setze persones que no coneixia gairebé. Durant el trimestre, cada dia va anar així, i cada cop que el guepard intentava fer alguna cosa, se’n desprenia i anava acumulant feina a casa. El cargol, per altra banda, ja havia quasi enllestit totes les feines i durant les altres hores a casa podia dedicar-se a disfrutar amb altres coses que ell volgués. Al final del trimestre, la professora va guardonar el cargol amb un excel·lent per la seva feina i la seva bona coordinació, en canvi, el guepard es va endur un suspès, perquè no havia fet res de res.

En quina faula d’Isop creieu que m’he inspirat?

Maria Salat

Cultura Clàssica 3r

20 thoughts on “El cargol i el guepard a Cultura Clàssica

 1. Margalida Capellà Soler

  Bona recreació isòpica, Maria! El curs vinent espero no topar-me a Cultura Clàssica amb massa guepards!

 2. Teresa Devesa i Monclús

  Un relat realment encertat. Quants cargols i quants guepards que corren per les aules catalanes…

 3. Oriol García

  Jaja aixó ho fa tothom! A clase es te que treballar pero avegades va bé desconectar i observar altres pagines! jajaja, pero no es recomanable, pero si voleu veure a la Margalida enfadada, feu-ho. jajajaja!

 4. Margalida Capellà Soler

  Però si tu ets el primer, Uri, que no vols que m’enfadi!

  Una cosa, la foto de la Bet i la Fàtima es va fer a classe amb el meu consentiment i, després de demanar voluntaris per fer de guepards. Ningú no ho volia ser!

 5. Anna Salas

  Abans de res, elogiar la feina ben tfeta d’aquesta noia, és nota que ella és l’autèntic cargol no? Perque veig que ha treballat a classe de cultura clàssica!
  Aquesta faula està basada en la de la llebra i la tortuga (publicada també en el bloc d’aracne).
  I sobre el que la faula ens explica, trobo que tots estem fets bastant guepards, perque en un moment o un altre mirem coses que no toquen en les classes d’informàtica…
  (Però Margalida has d’entendre que tenir un ordinador davant,incita a mirar altres cosetes) i tot i així sempre acabem treient-ne alguna cosa amb referents clàssics!

 6. achraf

  En una classe de cultura clàssica, hi trobem moltes varietats de animals.I dos d’aquests animals son el cargol lent però eficaç i el guepard ràpid però descuidat . La historia comença en un dilluns, l’hora després del pati, i al entrar a classe el guepard es va asseure a una taula de darrere i va encendre l’ordinador. Quan el va haver encès va connectar-se al seu fotolog i va pensar: Mentrestant el pobre cargol a l’altra punta de la classe , lentament, va encendre la seva computadora, es va acomodar a la cadira i va encendre l’ordinador. Quan va haver accionat la pantalla, va anar a El Fil de les Clàssiques i va començar a treballar. Ara llegia això, ara comentava allò…Al final de la classe havia pogut llegir i comentar dos escrits i havia començat un test del moodle, en canvi, el guepard només havia agregat al messenger quatre amics i comentat el fotolog de setze persones que no coneixia gairebé. Durant el trimestre, cada dia va anar així, i cada cop que el guepard intentava fer alguna cosa, se’n desprenia i anava acumulant feina a casa. El cargol, per altra banda, ja havia quasi enllestit totes les feines i durant les altres hores a casa podia dedicar-se a disfrutar amb altres coses que ell volgués. Al final del trimestre, la professora va guardonar el cargol amb un excel·lent per la seva feina i la seva bona coordinació, en canvi, el guepard es va endur un suspès, perquè no havia fet res de res.

 7. MERCE ALSINA

  aquest text m’ha agradat perque el guepart es creu que es el més rapid pero si no fas les coses quan toca pot passar qualsevol cosa pero en canvi el cargol va ser tan llest que va fer-lo a la hora que tocava i per aixo ha tret un excelent

 8. Margalida Capellà Soler

  Achraf, crec que ara a classe has passat a ser com el cargol i n’estic molt orgullosa. Segueix així!

 9. Andres

  En una classe de cultura clàssica, hi trobem moltes varietats de animals.I dos d’aquests animals son el cargol lent però eficaç i el guepard ràpid però descuidat . La historia comença en un dilluns, l’hora després del pati, i al entrar a classe el guepard es va asseure a una taula de darrere i va encendre l’ordinador. Quan el va haver encès va connectar-se al seu fotolog i va pensar: Mentrestant el pobre cargol a l’altra punta de la classe , lentament, va encendre la seva computadora, es va acomodar a la cadira i va encendre l’ordinador.

 10. edgarr

  En una classe de cultura clàssica, hi trobem moltes varietats d’animals. Doncs bé, jo em centraré en dos d’aquests animals: el lent però eficaç cargol i el ràpid però descuidat guepard. Així que era dilluns, l’hora després del pati, i al entrar a classe el guepard es va asseure a una taula de darrere i va encendre l’ordinador. Quan el va haver encès va connectar-se al seu fotolog i va pensar: A l’altra punta de la classe el cargol, lentament, va encendre la seva computadora, es va acomodar a la cadira i va prémer el botó que encenia l’ordinador. Quan va haver accionat la pantalla, va anar a El Fil de les Clàssiques i va començar a treballar. Ara llegia això, ara comentava allò…Al final de la classe havia pogut llegir i comentar dos escrits i havia començat un test del moodle, en canvi, el guepard només havia agregat al messenger quatre amics i comentat el fotolog de setze persones que no coneixia gairebé. Durant el trimestre, cada dia va anar així, i cada cop que el guepard intentava fer alguna cosa, se’n desprenia i anava acumulant feina a casa.

 11. joana sanchez

  yo crec que aquesta faula eta molt be.
  i que tots tindriem que fer el mateix de la tortuga i no deixa res per fer a casa perque si no finalment a casa no ho fas i et queda una mala nota

 12. corbalan.jordi2009

  La faula esta inspirada en la llebre i la tortuga.
  En la meva opinio esta molt ben feta i és molt origuinal ja que esta pensada en una classe de veritat, perque això pasa moltes vegades.

 13. gonzalez.bryam2008

  aquesta faula es sembla a la de la llebre i la tortuga pero la realitat esta molt ben feta pero m’ agrada mes la de la llebre i la tortuga

 14. francisco

  aquesta faula es sembla a la de la llebre i la tortuga pero la realitat esta molt ben feta pero m’ agrada mes la de la llebre i la tortuga

 15. francisco

  la magalida em diu cue no jugi a jocs durdinado pro no li fach cas perce es dibertit

 16. Margalida Capellà Soler

  Francisco, però després passa el que passa. Confio en tu i sé que aprovaràs si fas el que toca quan toca. Ja ho veuràs!

 17. marc

  se que puc aprova pero am tens que ajuda amb lo que et demano i lla voras com aprovo pero llo ficare de la meva part!! tu be juru!!!!

 18. ardiles.victoria1020

  SALVE!

  Penso que la faula està molt ben escrita! M’agrada que t’hagis inspirat en un cargol i un guepard, aquets animals m’agraden molt. Penso que t’has inspirat en la faula de la tortuga i la llebre, i també sé que és millor fer-ho tot bé, que no amb presses i a últim moment. Genia la faula Maria.

 19. carla agusti

  SALVE!!

  Esta molt ben feta aquesta faula.m’agaradat molt que els personantges siguin un cargol i un guepard

 20. ruben cabronero

  A mi tambe em pasa perque moltes vegades estic al youtube i no on em toca i per aixo suspeng.Pero aquest trimestre me posat una mica mes a fer ñla feina pero,pero no m’agrada ferla,pero estic fen una mica mes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *