25 thoughts on “Hipòmenes i Atalanta

 1. Camila

  A informàtica no tenim prou conexió com per veure el vídeo, per tant no he pogut veure el que l’Uri ha explicat de la història. Per aquest motiu he fet una mica de cerca i he trobat una pàgina on es redacta (molt malament) la llegenda de “Hipòmenes i Atalanta”. En resum puc dir que Atalanta era una dóna molt bella, que havia estat criada per uns ossos i després per uns caçadors, per aqest motiu va desenvolupar molt les característiques masculines i es va aficionar als esports. Llavors, quan els homes li proposaven casament ella els reptava a una cursa en la que prometia que si l’home era el guanyador ella acceptaria la proposta però si pel contrari guanyava ella, els mataria. Amb aquest mètode Atalanta va matar fins i tot a 20 homes, Afrodita va ajudar a un d’ells, l’Hipòmedes, donant-li tres pomes d’or. Quan Hipòmedes va retar a Atalanta a la cursa, ell feia uns metres i llençava una poma d’or, llavors li treia una quants metres, quan ella l’adelantava ell deixava al terra una altre poma d’or, finalment quan Atalanta li portava molta aventatge i ja quasi creuava la meta ell va llençar l’última poma d’or davant d’ella i l’Hipòmedes va guanyar la carrera. Finalment Atalanta es va enamorar de l’Hipòmedes ja que li va impressionar l’esforç que havia fet per cassar-se amb ella. Abans de casar-se es van amagar darrere d’una roca per estimar-se, però la deesa Cibeles els va descobrir i els va castigar transformant a ell en lleó i a ella en lleona. Per tant, aquest mite pertany a l’apartat del llibre de “metamorfosis d’animals”.

 2. marta peña

  ave lida…

  aquest video, em sembla que fa bastant de temps que el varem veure a l’hora de classe, però que tenia alguns errors, i per aquest motiu, no l’havias pogut penjar avanç.

  es un video que es veu que esta ben fet i està currat.

  Ori, has fet un bon treball, i un bon muntatge.

  vale lida…

 3. Oriol García

  Camila, varias cosas que has escrito arriba en tu comentario están mal. Seguramente la pagina que consultastes estaba mal. Haber si vuelves a leer algo de Atalanta y Hipómenes y lo corrijes.
  ayoo.

 4. Oriol García

  Puedes leer cosas sobre ese tema, en el libro de Margalida: Narracions de mites classics.

 5. laiia

  ave!!
  Aquest mite, el de atalanta i hipomenes, pertany a les metamorfosis en pedres. Experimenten una metamorfosi perquè hipomenes quan guanya la cursa s’oblida de fer honors a Venus i ella s’enfada i els castiga, llavors un dia Cíbele els troba fent l’amor en un lloc sagrat i va fer que els transformessin en lleons, els va domesticar i els va posar al seu carro.

  Aquest muntatge, ja l’haviem vist a classe i la veritat que està molt bé, i molt currat. Bon treball Uri! 🙂

  vale!!

 6. Albaa!

  És el mite que surt a la tercera part del llibre de les Narracions de mites clàssics (transformacions en pedra)
  i el mite es el de Atlanta i Hipòmenes.

  valee!

 7. erica

  Aquest mite surt en les transformacions en pedraa, és el de Atlanta i Hipòmenes.
  Atalanta, segons la mitologia grega, fou una heroïna, filla de Iasos, rei d’Arcàdia, i de Clímene (però altres genealogies la consideren filla de Mènal i d’Esquenea). De totes maneres la versió més difosa, especialment des d’Hesíode, és que Atalanta era filla d’Atamant i Temist, fet pel qual se la relaciona amb la cultura beoòcia.

  A la mitologia grega, Atalanta va ser una heroïna vinculada al cicle arcaic, consagrada a Artemisa i reconeguda per les seves immillorables habilitats per a la cacera.

  per mñes informacióó;
  http://ca.wikipedia.org/wiki/Atalanta_(filla_de_Iasos)

 8. Oriol García

  Erica, Irena, en el mite de Atalanta i Hipòmenes, no hi ha ninguna transformació en pedra. En el video hi ha un petit argument del mite.

 9. Irena

  Avee!:D
  Molt maco el audovisual Uri!
  Aquest mite de atalanta i hipomenes es de les és de la metamorfòsis de les transformacions de les pedres.
  Experimenten una metamorfòsi perquè hipomenes s’oblida de donar honors a Venus quan aconsegueix la poma i així,Venus tota enfadada s’enfada i castiga a amdós perquè Cíbele els transformessin en lleons perquè els va veure fent l’amor en un lloc sagrat.
  valeee:)

 10. karen

  ave!!
  eii el treball esta molt bé l´unic que no és pot veure molt bé pero ya menrecordo de quan ho van veure a alguna classe de llatí fa molt de temps pero el importan és esta bé només que hi havia alguna petita arreda pero ésta molt maco i del mite que parla és de Atalanta i Hipòmenes

 11. lina

  Ave Lida Atalanta era una dona molt bella que superava el homes en curses.Un dia va anar a consultar a l’oracle per saber si es casaria o no, aquest li va dir que no, llavors ella convençuda feia córrer als seus pretendents amb ella, els que perdien es morien, totes les vegades passava el mateix, així doncs Atalanta mai es casaria. Però Hipòmedes, fill de Megareu d’ Onquestos i besnét de Neptú, va reptar a la bella dona i aquesta va aceptar,pensant que guanyaria, quan va començar la cursa Hipòmedes anava llençant pomes d’or perquè Atalanta les recollís i llavors fossi més endarrerida,Hipòmedes va guanyar la cursa i es va casar amb ella.
  Ara que ja he fet un petit comentari tinc que dir que l’Uri ha fet un bon muntatge on es pot veure molt bé l’història de Atalanta.
  felicitats Uri 😀

 12. Margalida Capellà Soler Post author

  Atalanta i Hipòmenes és el mite de la classe de llatí de primer de batxillerat de l’any MMX, oi que sí, Dani? Uri?..
  Mireu quin muntatge n’han fet els nostres amics de El vaixell d’Odisseu; us agradarà!

 13. Anna Jimenez

  Salve Margalida !

  Ha estat molt bé la presentació de la Hady, el Victor i la Patricia a classe.
  i aquest video esta super bé!!

  Salve!

 14. fatima El azouan

  En aquest vídeo es pot veure amb celeritat ja que les imatges son molt bones i el so .
  Me he que dat una mica amb les ganes de sever quina es la presentació de la Hady, el Victor i la Patricia.
  Espero veure’l. 😀

 15. Toni Moreno Baza

  Uri, quina entrada més ben treballada!
  L’altre dia mirant Mujeres Desesperadas, es pot veure com en l’habitació de la Gabi està penjat el quadre que representa aquest mite!
  L’obra que apareix en qüestió la va pintar Guido Reni, i la vam poder veure al Prado en la nostra visita al Prado.
  És curiós veure com les Metamorfosis arriben fins a una sèrie tan moderna com aquesta!

 16. Uxue Avilés

  Salve!!

  Aquest mite, pertany a les metamorfosis en pedres. Pateixen una metamorfosi perquè Hipomenes quan guanya la cursa no fa els honors a Venus i s’enfada i els posa un càstig llavors Cíbele els troba fent l’amor en un lloc sagrat i va fer que els transformessin en lleons, els va domesticar i els va posar al seu carro.
  Penso que és un muntatge treballat i que a base d’ell si que es pot entendre amb més claredat el mite.

  Vale!!

 17. Laia Sánchez Puerto

  Salve!!

  Aquest mite, pertany a les metamorfosis en pedres.
  Hipomenes quan guanya la cursa no fa els honors a Venus i s’enfada i els posa un càstig llavors Cíbele els troba fent l’amor en un lloc sagrat i va fer que els transformessin en lleons, els va domesticar i els va posar al seu carro.
  Bon treeball. Fa que s’entengui millor el mite.

 18. serna.marta2010

  Salve!!!

  M’encanta aquest mite. Crec que el vaig elegir per a un treball que haviem de fer al moodle. Aquest mite pertany a les metamorfosis en pedres. Tracta de Hipomenes que es deixa de fer els seus honors a Venus després de ajudar-lo a guanyar a Atalanta per casar-se amb ella i els transforma en lleons i els domestica.
  M’agrada molt aquest article. Una gran presentació, es una manera de entendre millor el mite. Es nota que hi ha una gran dedicació darrere. Felicitats!

  Vale!!!

 19. caparros.lourdes2010

  salve!

  Aquest mite pertany a la ultima part,pertany a les metamorfosis en pedra.Aquest video esta molt ben fet, es nota que t’hi has esforçat

  VALE

 20. Iria Rael Post author

  Atalanta i Hipònemes
  Aquest mite tracta sobre dos joves, que no sabien que en realitat estaven enamorats. Ella, era una jove bella que vivia per superar als demés, sobretot en la cursa, i ell, el jove fill de Megareu d’Onquestos, i besnét de Neptú.
  Ella tenia un gran dilema, i va consultar-li a l’Oracle. Ella li va preguntar que si tenia casar-se o no, ell li va respondre que no, no tenia cap falta de fer-ho.
  Aleshores ella va prendre una gran decisió, va deixa-rho tot, no va casar-se i se’n va anar a viure als boscos. Allà, ella, era una jove amb molts pretendents, ja que era molt bella. Ella els esquivava violentament en posar-los aquesta condició:
  Només seré vostra si em venceu en una cursa, però, si us venço jo, el premi serà la mort.
  El jove fill de Megareu d’Onquestos estava en el públic quan la jove va exposar aquesta condició. Ell va quedar impressionat per ella, ja que era una jove molt bella, valenta, misteriosa.. i sobretot diferent a les dones que ell ja havia tingut.
  Ell va posar-se dret enmig de tothom, i mirant-la fixament, li va dir:
  Creus que es una victòria superant als més febles? T’has d’enfrontar amb mi.
  Ella al veure al jove, va quedar-se en blanc. I va sentir que tenia que competir. Per primera vegada ella estimava i no s’adonava que estava enamorada.
  El dia de la cursa, ell li va demanar ajuda a Venus per guanyar-la. Venus li va fer entrega de dues pomes d’aurades.
  Al començar la cursa, ella anava davant d’ell quan ell va tirar la primera poma, ella es va distraure i la va agafar. Però ella li seguia guanyant, la segona poma va fer que la jove adquirís més pes, obstaculitzant la seva marxa. El jove va guanyar!
  Quan el jove va guanyar es va oblidar de cremar en honor de Venus, ja que ella li va ajudar. Venus dolguda, el va voler escarmenta. Venus va incitar als dos joves a fer l’amor en un lloc sagrat, i va ser un acte prohibit.
  Quan Cíbele, la mare dels déus es va assabentar, els va castigar transformant als dos joves en lleons, i sent utilitzats per portar el carro de Cíbele.

  Sabeu a quin mite pertany aquesta història? Com es deien els dos joves? Us animo a inventar un nou final pel mite!

  Iria Rael

 21. Valentina Restrepo

  Bonum diem!
  Molt maco el audovisual, ha quedat molt ben fet i s’entèn molt bé el mite!
  Aquest mite de atalanta i hipomenes és de la metamorfòsis, de les transformacions de les pedres.
  Experimenten una metamorfòsi perquè hipomenes s’oblida de donar honors a Venus quan aconsegueix la poma i així,Venus tota enfadada s’enfada i castiga a amdós perquè Cíbele els transformessin en lleons perquè els va veure fent l’amor en un lloc sagrat. M’ha agradat molt, bon article!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *