Carnestoltes i les clàssiques al Cristòfol Ferrer

foto0773.jpg

La Laura Torrents, de 4rt d’ESO que no li han deixat fer llatí, però en vol fer, per Carnestoltes (per cert, d’on ve la paraula?) la vàrem poder veure disfressada pels passadissos del nostre institut.
Qui sap de què anava disfressada?
Què portava penjat al coll? Com es diu? Per què servia? Qui ho portava? Fins quan ho portaven?
Quins elements clàssics podem trobar en ella?
Fixeu-vos-hi bé!

Anna Salas Tarré 1r Batxillerat

5 thoughts on “Carnestoltes i les clàssiques al Cristòfol Ferrer

 1. lina

  ave lida!! Laura porta una disfressa de romana, que pert cert está molt wapa!! jaja …

 2. laia

  avee!
  jajja que guapa la Laura:)
  Anava disfressada de romana,de classe alta. Porta: La stola era una varietat de túnica, que la dona començava a vestir immediatament després del matrimoni. Aquesta es posava per sobre d’una altra túnica, la subucula o túnica interior, de seda o lli. Les stolas podien ser de seda, lli o cotó. Encara que les de seda eren les preferides en les classes altes.Un patagium: era una espècie de cinturó que es posava sobre la stola. No molt ajustat i podia estar tenyit de purpura, una tintura bastant costosa i simbolo de riquesa o estar brodat amb fil d’or i altres arranjaments. Era considerat molt elegant i l’usar-lo li donava prestigi social a la dona que immediatament la distingia com una persona adinerada o de bon passar. Els collarets llargs en forma de cadena es duien amb 2 o 3 voltes al coll i pendent d’ells anava la butlla, que contenia un amulet per a perservar de les malalties, mal d’ull,..etc.(això del cullaret nose si estarà bé).
  Al cap pot ser que porti una corona de llorer o de flors?

  vaale!! 🙂

 3. Rosó

  Una autentica romana sens dupte!!:D
  Amb tots els complements nesesaris qe nesesita!
  Quina feinada t’ha fet la laia aqui!

  fins aviat

 4. Marina Caimel

  La Laura anava de Romana d’una classe força privilegiada. Com era normal en aquella época, portava una túnica blanca que estava feta de seda o lli. També portava un patagium que era una espècie de cinturó que es posava sobre la túnica. El vestit estava bordat amb fils d’or i aixó era un simbol de riquesa, com el collar que portava al coll. No tinc ni idea de que significa aquest collar pero potser té rao la Laia i era un amulet per a perservar de les malalties, mal d’ull,..etc
  Vale Lida!

 5. Marta Peña Fernandez

  aaaa jajajaja…

  jo aquesta disfresa em sembla que ja l’he vist per l’institut. es una companya meva de clase. i sincerament quan els meus companys la ben veure, varem pensar molt amb tu, perquè com sempre estem paralnt amb els romans… esta molt bé aquesta disfressa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *