6 thoughts on “Referents romans a Polònia

 1. Aguus

  No he trobat res sobre qui rebia el nom del defensor de Roma aixi que espero llegir la resposta en un comentari d’aqui sota.El numero de telèfon al que havien de trucar per fer una denúncia era: IX-III-VI-VIII-II-X-V-IV-II (9-3-6-8-2-10-5-4-2). Una quadriga (del llatí, quadri-, quatre) era un carro impulsat per quatre cavalls en línia. Es considerava que era el transport dels déus grecs.

  Més informació: ” http://ca.wikipedia.org/wiki/Quadriga

 2. erica

  Signifiicat de quadriga (del latín, quadri-, cuatro, y jungere, uncir, unir mediante una yunta) (quadriga), en temps del Imperi Romà, era un tipus de carro impulsat per quatre caballs en línea. El vehícle va ser utilitzat per els generals quan entraven triunfalment en les ciutats.
  Per fer una denúncia ciutadana, cal trucar al numero: IX-III-VI-VIII-II-X-V-IV-II.

  /per buscar més infrmació sobre els quadres respectius De la quadriga: http://es.wikipedia.org/wiki/Cuadriga /

  unpetonaaslidaAAA( LL )

 3. Albaa!

  Quee bo es poloniaa!! =D
  quii defenia al poble romá era:
  Senatus PopulusQue Romanus: El senat i el poble romà
  el telefoon eraa:IX-III-VI-VIII-II-X-V-IV-II i els numeros avui dia són:9-3-6-8-2-10-5-4-2
  la quadriga era com el transport del romans, aixo si, sol ho podia tindre realment qui s’ho permetia, o sigui, l’emperador o qui estigui en el poder en aquell moment, era un carro impulsats per quatre cavalls.
  Avui diaa també tenim 4 rodes i la potència del cotxe la diem en cavalls!
  curiositat també no?

  valee!

 4. laia

  ave!
  el numero de telefon és IX-III-VI-VIII-II-X-V-IV-II que és igual a 9-3-6-8-2-10-5-4-2. El defensor del poble es deia “defensor civitatis”, i la seva misió era velar per el poble. Els veïns, l’obisp, els clergues, els honorables, els possessors i els curials escollien el defensor civitatis. El càrrec dorava 5 anys. Una quadriga era un carru titat per 4 caballs. (més informació a http://es.wikipedia.org/wiki/Cuadriga )

  vaale!! 😀

 5. Marc

  El defensor del poble romà era el Tribu de la plebs, una quadriga es un carro tirat per quatre cavalls. El número que cal trucar és el 9-3-6-8-2-10-5-4-2.

 6. Sara Perez

  M’encanta polonia és bonissim i crakovia també!! El defensor del poble era el Tribu de la plebs i el telefon és el 9-3-6-8-2-10-5-4-2!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *