Dues Junos

Sabeu qui és la deessa Juno?
Juno era l’esposa de Júpiter (Hera i Zeus, respectivament en grec). Júpiter va tenir moltes dones al llarg de la seva vida, però diuen que Juno era especial, a ella l’estimava realment. Juno era molt gelosa, i Júpiter sempre tenia moltes aventures amb altres dones, i això la posava molt furiosa, i sempre se’n pescava alguna per fer-ho passar malament a les amants del seu marit.

Segurament us estareu preguntant que fa el cartell, la fitxa i el tràiler d’una pel·lícula amb una introducció sobre una deessa, oi?

juno.jpg

Direcció: Jason Reitman.
País: USA.
Any: 2007.
Duració: 91 min.
Gènere:  Comèdia dramàtica.
Interpretació: Ellen Page (Juno), Michael Cera (Bleeker), Jennifer Garner (Vanessa Loring), Jason Bateman (Mark Loring), Allison Janney (Bren), J.K. Simmons (Mac), Olivia Thirlby (Leah), Eileen Pedde (Gerta Rauss), Rainn Wilson (Rollo), Daniel Clark (Steve Rendazo), Aman Johal (Vijay).
Guión: Diablo Cody.
Producció: Lianne Halfon, John Malkovich, Mason Novick i Russell Smith.
Música: Mateo Messina.
Fotografia: Eric Steelberg.
Muntatge: Dana E. Glauberman.
Disseny de producció: Steve Saklad.
Vestuari: Monique Prudhomme.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/1U9iQD1Xk5I" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Aquest és un film americà del director Jason Reitman on va guanyar un òscar al guió més original. Tracta d’una noia que es queda embarassada amb setze anys, i en un principi, decideix avortar. Un cop a la clínica se n’adona de que no és això el que realment vol fer, però tampoc es vol encarregar d’aquell nen, per tant busca uns pares que no puguin tenir fills i que vulguin acollir el seu quan neixi. Durant l’embaràs, Juno s’enamora del pare de la criatura que espera i que ha dedonar en adopció, però no hi pot fer res. Juno tindrà el nen, i els pares adoptius estaràn feliços amb el seu nou fill.
Bé, ara tornem enrrera amb la mateixa pregunta:
Tenen alguna cosa a veure Juno (protagonista del film) i Juno (deessa)? O és simplement una casualitat?
Hi ha un tros de la pel·lícula on parlen del nom:
-Mejor tener un nombre misterioso como Juno?
-No, verás, eso es porque mi padre estuvo mucho tiempo obsesionado con la mitologia griega i romana así que decidió ponerme el nombre de la esposa de Zeus. Zeus tuvo cantidad de ligues pero estoy segura de que Juno fue su único amor y se ve que era así como guapísima, pero muy mezquina como Diana Ross.
-Te queda muy bien.
-Gracias?
Primer en aquest trosset veiem un error. Es relaciona Juno amb Zeus, tot i que Juno és la mateixa deessa que Hera però romana, si el que volia era relacionar a Juno amb el seu marit, haurien d’haver triat el nom de Júpiter que era el que li van atribuir els romans (aquests americans, que no en saben).
A part d’això veiem la primera semblança, les dues són molt guapes. Però no ens quedem en aquesta. He llegit a la vikipedia que la deessa Juno era la que s’encarregava que els naixements anessin bé en el moment del part. D’alguna manera aquí hi veiem una forta relació. Juno a la pel·lícula en un principi no vol tenir aquell fill, però més endevant se n’adona de que no pot ser, que aquell nen és una petita vida i que ha de néixer, sigui o no sigui ella qui el cuidi.

Bé, fins aquí és on he arribat jo. Si algú de vosaltres veu alguna semblança més m’agradaria que la comentessiu.
Alguna vegada haguéssiu relacionat aquestes dues Junos tant semblants i tant diferents?

Vale.
ANDREA GARCÍA PALACIOS
(SEGON DE BATXILLERAT-A)

7 thoughts on “Dues Junos

 1. Camila

  A mi em va agradar molt aquesta peli, tot i que el final em va semblar massa trist.
  Penso que com diu a la peli i com tu menciones a l’article, Juno (deesa) i Juno (protagonista) també s’asemblen en el caràcter, les dues tenen un caràcter molt fort i són geloses com demostra Juno quan el noi es lia o es vol liar amb una altre.
  M’agradat molt l’article! i merci pel teu comentari!

 2. yousra

  jo he vist la pelí i es molt divertida i tenen algunes coses semblants i mai o hagues dit la diferencia pero si aquest article m’ha semblat molt interesant esta molt ben fet
  dewwwwwwwwwwwwwwwww

 3. Omaima

  Hola…!
  Jo e vist aquesta peli i es fantastica, (una mica trista al final”vaig plorar i tot” bé el final gaira be no es pot explicar el que sentas cuan veus allo,per que no saps si estas feliç o trista, pero bé el fet es que no se com pero masn sortit les llagrimes descontroladament…”)

  Aquesta peli crec que explica molt bé que sempre es important utilitza el preserbatiu,(també es pot contagiar una malatia que et pot durar tota la vida ” una embaras nomes dura 9 mesos, UNA MALALTIA NO!”) #ANEU AMB COMPTE#

  T’ha quedat molt bé l’article,(makisim)! ;D

  Adeu…!

 4. Omaima

  Hola…!

  També, enseña que no sempre es bo o nessari abi¡ortar, i que hi han moltes persones nesesitades en tenir un fill.

  Dew!

 5. Margalida Capellà Soler Post author

  Aquí trobareu molta informació per treballar aquesta pel·lícula que podreu visionar en anglès per Sant Jordi els alumnes de batxillerat. Espero que us recordeu de comentar-la en aquest apunt del curs passat d’Aracne.

 6. Rebeca Sánchez

  Molt bon article, m’ha agradat molt!:)
  Juno em va encantar, tal i com vaig dir en l’apunt de “Oh Brother i Juno per Sant Jordi”.
  Juno és una gran pel•lícula que destaca principalment per l’excel•lent guió que ens presenta Jaso Reitman, que va sorprendre bastant positivament guanyant el Premi Oscar al millor Guió Original(i no Guió més Original, que te un altre significat). L’any passat va estrenar com a guionista i director la pel•lícula Up in the Air que va estar nominada a set Premis Oscars dels quals malauradament no va guanyar cap, però no perquè no es meresqués, ja que fa tornar a presentar una comèdia igual de divertida i intel•ligent.
  Les referències clàssiques que podem veure a Juno si la investiguem profundament segur que seriem moltes però crec que la que més destaca es la de la relació entre el nom del personatge i el tema que tracta, tal i com dius. Juno es duu el nom d’una deessa que cuida els parts i les embarassades i ella mateixa és una noia que ha de tenir un fill amb setze anys perquè no vol avortar.
  Ara cal veure Oh Brother i fer-ne un article relacionat amb les clàssiques… si no n’hi cap, es clar!
  Vale !:)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *