Extremoduro versiona Ciceró

Giannina Rosero de l’Albéniz de Badalona ens ha fet arribar una revista musical amb la portada del nou treball del grup Extremoduro titulat La ley innata. En ella podem trobar un text de Ciceró amb format epigràfic sobre la llei de la natura, contra la qual les lleis humanes poc hi poden fer. Si voleu més detalls us adrecem a un bloc de filosofia on es reflexiona sobre la possible realció entre la ideologia del grup de rock i l’orador romà.

Què us en sembla?

extremoduro.jpg

11 thoughts on “Extremoduro versiona Ciceró

 1. Margalida Capellà Soler

  Moltes gràcies Giannina Rosero per donar-nos a conèixer aquesta novetat discogràfica amb un clar referent clàssic!
  Jo us demano:
  . què hi diu el text de Ciceró de la portada de La ley innata d’Extremoduro?
  . quina relació té amb el disc?
  . qui és i de qui és la imatge del fons de la portada?

  Bona sort!

 2. laia

  ave!

  bueno doncs he buscat i he trobat que el que diu Ciceró a la portada del disc de extremo duro va sobre la imatge de l’home de Vitrubio de Leonardo Da Vinci, que és el que surt de fons i la frase que hi ha, traduïda és: “Certament existeix una llei veritable, d’acord amb la naturalesa, coneguda per tots, constant i sempiterna… A aquesta llei no és lícit agregar-li ni derogar-li gens, ni tampoc eliminar-la per complet”
  (bueno nose si estarà bé x))

  vale!:)

 3. Teresa Devesa Monclús

  Ave Laia,

  com a professora de Grec i Llatí i amiga personal de la Margalida t’agraeixo el teu comentari sobre l’article de la Giannina i espero que ben aviat hi hagi una major interacció cibernètica entre l’alumnat de l’Albéniz de Badalona i el Cristòfol Ferrer de Premià de Mar.

  Pel que fa a la teva traducció del text llatí, deixaré que la teva professora t’ho comenti, però a mi em sembla que has fet una bona recerca.

  Fin aviat

 4. Margalida Capellà Soler

  Realment, ha fet una bona recerca la Laia i també esperem més interacció entre els dos centres. Ara bé,tenim la traducció i ens falta encara resoldre les dues qüestions restants: hi ha alguna relació amb el disc? Qui és i per què la imatge del fons de la portada?

 5. Cristina

  ave=)!
  En resposta a la pregunta que fa la Margalida a l’ultim comentari he trobat que la relació que hi ha entre l’home de vitruvi de la portada i el disc en si és que el dibuix és el cànon de les proporcions humanes, que són innates igual que la llei de ciceró.Tanmateix, buscan informació he trobat una altra traducció: ‘Efectivament, jutges, hi ha aquesta llei no escrita, sinó innata que no hem aprés, rebut o llegit. Ans al contrari, de la mateixa naturalesa, l’agafem, la recollim, la fem brollar, per a la qual no hem sigur ensenyats sinó fets, no hem sigut instruïts sinó amarats’.

  Vale!

 6. Giannina Rosero

  Ave, Margalida!

  He estat buscant informació sobre aquest grup.He trobat que el que hi ha en la portada vól dir:

  “Existe, de hecho, jueces, una ley no escrita sino innata. La cual no hemos aprendido, heredado, leído, sino que de la misma naturaleza la hemos agarrado, exprimido, apurado. Ley para la que no hemos sido educados, sino hechos, y en la que no hemos sido instruidos sino empapados”.

  La “persona”que hi surt al fons de la portada, es el “Virtruvio” de Leonardo Da Vinci. Aquest home, es un símbol del ideal de l’intelectual romà que reflexa el fonamental del pensament del Renaixement, és a dir: el homme com mesura de totes les coses. la bellesa, equilibri i proporció.

  Espero haver-te sigut d’ajuda, Vale!

 7. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Cristina i Giannina,
  les dues heu fet una bona recerca. El raonament de la Cristina sobre la relació entre el text de Ciceró i l’home de Vitrubi crec que deixa força resolts els dubtes que plantejava la Margalida.

 8. Pingback: El fil de les clàssiques » Blog Archive » Contraportada de Re-ac-tor

 9. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Vitruvi no fa cançons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *