14 thoughts on “De quina marca és logo i per què?

 1. Verònica B

  Mare meva, com es curren els anuncis!
  Mira lo que he trobat: Nike es la diosa alada griega de la victoria. Era hija de Pallas Atenea- la diosa de la Guerra y el espíritu del rio Styx. Siempre se sentaba junto a Zeus en el Olimpo y peleaba contra los Titanes. Especialmente representaba la victoria en la guerra. El símbolo de la firma deportiva Nike, llamado “swoosh”, representa las alas de la diosa victoria

  Hi han altres idees que diuen que el signe de nike, és com la marca que ens fan els professors quan una cosa està bé, per tant aquest símbol representa lo millor.

 2. andrea

  El logo representa unes ales(una), i es van basar en la deesa Atenea Nike, deesa de la victòria, i sobretot de la victòria esportiva(d’aqui el perquè es van inspirar en ella.
  Va ser creat al 1971 per Carolyin Davidson, una estudiant de diseny gràfic. En un principi només li van pagar 2$ per hora de treball, que es van sumar a un total de 35$, però més tard la van compensar amb un anell d’or, i un sobre ple d’accions de Nike (menys mal perquè aquesta multinacional coneguda arreu del món, s’ha fet d’or, i ella hi va contribuir.)

  “El famoso logo de Nike denominado “Swoosh” (aquí conocido como “la pipa de Nike) es un diseño creado en 1971 por Carolyn Davidson, una estudiante de diseño gráfico en la Universidad Estatal de Portland. Ella se reunión con Phil Knight (Socio-fundador de Nike) mientras enseñaba contabilidad y comenzaba de manera independiente su propia compañía, a la cuál denominó Blue Ribbon Sports (BRS).
  BRS necesitaba una nueva identidad para una nueva marca de calzado deportivo que pensaban presentar en 1972. Knight le pidió a Davidson algunas ideas de diseño, y acordaron que cobrando unos 2 dólares la hora, iba a proporcionar estas ideas.
  En junio de 1971, Davidson le presentó a Knight y a otros ejecutivos de BRS algunas pruebas de diseño, los cuales eligieron y seleccionaron la marca que hoy se conoce a nivel mundial como el Swoosh. Davidson le presentó su factura por un total de 35 dólares por su trabajo (aunque en 1983, Knight le dio a Davidson un anillo de oro y un sobre lleno de acciones de acciones de Nike a manera de agradecimiento y bonificación por su trabajo realizado)
  Y fue en junio de 1972 cuando las primeras zapatillas con el logo del Swoosh fueron presentadas al público en unos ensayos del equipo olímpico de atletismo en Eugene, Oregon, Estados Unidos.”

  http://www.chgblog.com/la-historia-del-logo-de-nike/
  (molt interessant)

 3. Marina Mayo

  És el logo de la famosa marca esportiva Nike, i el seu nom procedeix del pleg de la túnica de la deessa de la victòria, Nike.
  Mai hagués pensat que el seu nom s’inspirès justament en això, en un pleg de la túnica!!

 4. bubu

  És el logo de marca nike k es una de les més famoses k les porten molts jugadors de futbol. i esta molt be el video.

 5. Marina Caimel

  Sembla que moltes de les marques del moment s’inspiren en l’época greco-romana per fer els anuncis. Com molt bé i molt extens a escrtit l’Andrea, es van inspirar amb la deesa de la victòria, Atenea.
  Ave Lida!!!

 6. rabab

  ave lida!!!
  El logo es de la pregtisiosa marca nike.Nike ve de les ales (una i mitja) de la deesa victoria nike.la veritat mai hauria pensat que el nom de nike tingues a veure amb el mon grec.
  dew lida.

 7. karen

  la vrita me kedat d´una pedra el anuncis esta molt currat . pero no es del me gust aquet tipus de propandes ibueno que esta molt ven fet i ya esta!!!

 8. Irena

  liida!
  estaba pasant una mica pel blog i m’ha imactat l’entrada.jeje
  la veritat és que l’anunci m’ha agradat molt perquè reflexa molbé la marca i la seva influència.És molt curiòs que NIKE vingui dl món grecoromà, especialment de la “deesa nike” ajja,
  un petó lida:)

 9. Albaaa!

  Quee curiios!
  n’hi han moltes marcas que provenen de aquella
  epocaa i no ho sabemm!
  El logotip es de la marca nike pero
  no tenia ni idea d’on provenia!
  Ara ja ho se jaja =D

  un petoo lidaa!!
  QUE VAGI BE!

 10. Marina

  Nike es la deesa de la victoria en el combat ia la competició.
  Era filla de Pal·lant i d’Estix.
  Sembla que al principi era un sobrenom d’Atena, però més endevant es va convartir en companya de la deessa aquesta.

 11. Thaïs Jiménez

  Nike és una marca esportiva que pot provenir de la deessa Nice:

  És una divinitat menor de la victoria que Zeus enviava als vencedors d’una lluita,…
  Més tard es va convertir en companya d’Atena.

  Sembla que li han volgut donar aquesta imatge a la marca, que significa victoria, poderós… perquè la compri més gent, però hi ha molta gent que no hi sap el significat.

  Aquesta marca la van crear Phil Knight i Bill Bowerman al 1968. Carolyn Davidson va crear el logo basat en l’ala de la deessa per 35$.

  Adeu!! 😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *