Els condiments de la cuina romana avui

N.B.:
Gràcies a la Margalida, he pogut incloure aquí un fragment del cuiner romà Apici, publicat a la Bernat Metge, sobre els condiments romans:

Alba Aguilera López

18 thoughts on “Els condiments de la cuina romana avui

  1. Oriol Moreno

    MARGIII!!!!!

    que tal tott???

    a mi molt be… la setmana que be ja hem passare pel cole… que ara estic de practiques.

    Que vagi tot molt bé… kuieu-vos.

  2. Anita Salas Tarré

    No sabia que els romans també feien servir la mantga! Deu ni do tots els tipos de espècies que fèien servir! El meu pare ja et vaig dir que treballa amb tot això, a veure si puc penjar algun article amb tot de fotos d’espècies antigues i algunes no tant conegudes avui dia!
    He trobat molt interessant el video, veig que la sortida a la boqueria ens ha donat per molt! I els alumnes de 4rt estan treballant-hi molt amb els menjars romans!
    Bon dimecres!

  3. Margalida Capellà Soler Post author

    Uri, espero amb entusiasme la teva visita!

    Tens tota la raó, Anita! El teu treball segur que estarà a l’alçada!

  4. Irena

    lidiia!:D
    El video de l’alba està super bé:)
    Crec que hem après molt sobre els romans anant a la boqueria i fent tots aquest treballs audiovisuals.
    només pasava!
    un petó

  5. Marta Peña

    Ave Lida…

    El muntatge que ha fet l’Alba, ha estat inpresionant. Amí, m’ha agradat moltíssim, ja que es veu,q ue es un treball, que està molt ben fet, i amb bastant de temps. Més m’agardaría a mí, fer treballs com aquest tipus. Bueno que més dir-te, que vaig a comentar més cosetes que hi han per aquí.

    Un petó Lida. Vale

  6. Oriol García

    Aquest video de l’alba m’ha encantat! está bén estructurat i la musica ajuda a entendre el contingut! Es poden veure aliments i menjar que no había vist mai, o potser per el nom no em sonen! per aixó m’ha agradat molt, perque amb videos així s’aprenen coses noves, de fet, aquets videos son per apendre!

    un petó

  7. Aguus

    Molt bè Albitaaa, esta força bè aquest treball.
    Lidaaaa demá faré tot el possible per portar-te el treball de la boqueria al CD, corregit, encare que ja et vaig esplicar el que em va passar, avera si puc recuperar-lo de l’ordinador.
    🙂

  8. Sere eloisa velasquez

    El dia que van anar a la boqueria van fer un plat de roma que tenia Garum, la veritat estava bonissim y va agrada molt!!

    FeLiCitAsts Alba t’ha sortit molt bé!

  9. Sabina

    Salve!
    El dia que varem anar a la boqueria vam utilitzar com a condiment romà el garum. Mai l’havia provat i la veritat és que em va sorprendre perquè estava molt bo.
    Vale!

  10. trullenque.clara

    Ave!

    No em carrega el video per tant no sé ben bé el que hi ha però no dubto de que el video està molt ben fet. Pel que he llegit als comentaris, els romans utilitzaven mantega, com nosaltres, cosa que està molt bé perquè demostra que hi ha costums que es mantenen.

    Vale!

  11. Laura T.

    Els condiments que utilitzaven els romans eren: oli, vinagre, sal, all, api, comí…etc

    VALE!

  12. Andrea Balart

    Salve! No he pogut veure bé el video pero ho tornaré a intentar. Quan vem anar a la boqueria em vaig fixar que els romans utilitzaven molt les espècies, la Lida em va explicar que els hi encantaven. Els condiments que utilitzaven eren l’oli, la sal el vinagre. però quan vem anar a la boqueria vem fer servir una espècie molt extranya que no havia vist mai, el Garum.

  13. Irina Balart

    Salve! Personalment m’agraden molt els condiments donen molt de sabor al menjar. A la boqueria vem posar el Garum . He vist el video i està molt bé el muntatge. Hi ha molts condiments que utilitzaven els romans que nosaltres encara els mantenim.
    Vale!

  14. Eva Serrano

    Salve! Encara que jo no sé cuinar molt, els condiments sempre donen un gust especial i li donen un toc millor. Potser no som del tot concients quan mengem però si no hi fossin quedarien molt “sosos” el menjar.
    Vale!!

  15. Victor Huete

    Salve!!
    La veritat esque m’he fixat en que la majoria de productes, aliments, espècies etc… que en temps dels romans eren necesaris i fundamentals, ara mateix en l’actualitat la majoria tamné són molt necesaries.

  16. Alba Carrasco

    Salve!
    Els condiments que utilitzaven els romans i que utilitzem avui en dia, la veritat es que m’encanten i no sabia que els romans feien servir la mantga, feien servir moltes espècies els romans.
    El video ha estat molt interessant, m’ha agradat molt i la sortida a la boqueria ha donat molt de que parlar, però esque la veritat és que va ser una sortida molt divertidda i interessant.
    Felicitats per l’artícle.
    Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *