Intercanvi de postals en llatí, noves coneixences!

Un dia va venir la Margalida a classe de Cultura Clàssica de tercer i ens va proposar de fer un intercanvi a cegues de felicitacions de Nadal. Nosaltres encara no fem Llatí; però vàrem aprendre com els romans es felicitaven l’any nou i com encara avui en dia hi ha gent que es felicita en llatí per Nadal. També vàrem voler saber com era Bon Nadal en grec modern.

Aquestes varen ser les nostres postals. Ens va costar una mica, però amb empeny i amb molt amor, van quedar espectaculars!!!

L’últim dia de classe va ser el dia de la sortida al Museu de l’Estampació de Premià de Mar on vàrem poder visitar l’exposició permanent d’època romana amb els objectes trobats a Can Ferrerons, avui Museu Romà de Premià de Mar, l’exposició de joguines romanes Caput aut naves i un taller de comerç de materials antics i vàrem poder tenir a les mans objectes romans. Quina emoció!  Després vàrem jugar a jocs romans, cadascuna de nosaltres en va proposar un. Ens ho vàrem passar molt bé, però molt bé! I finalment, oh sorpresa!, vàrem rebre de part de la nostra professora aquesta postal. A l’Olimp també estaven de festa! Eren vacances!

A la tornada de vacances ja no recordàvem ni esperàvem les postals del suposat intercanvi. Llavors a la primera classe de Cultura clàssica vàrem tenir la magnífica sorpresa de rebre cadascuna de nosaltres una postal en llatí dels alumnes de Llatí de 4t de l’escola Aula de la professora Montse Bastons i la nostra magistra tampoc es va quedar sense!

Ens va agradar escriure-les i dibuixar-les.  Ens va fer molta il·lusió poder compartir les postals amb altres persones de la nostra edat; però ens va agradar encara més rebre-les i que no ens fessin només una felicitació anònima sinó que aquesta fos nominal amb tota una carta escrita en llatí. No cal dir que vàrem necessitar l’ajut de la nostra professora per entendre el que ens deien. Cal saber llatí! Ens varen posar el seu insta i algunes hem pogut intercanviar missatges i conèixer-nos una mica més.

Algunes de les companyes de Cultura Clàssica amb la felicitació rebuda.

Ara coneixem persones d’altres llocs, ens podem comunicar, parlar… etc.

Sincerament ha sigut un treball magnífic!!!

I espero, que les altres escoles s’hi animin!

Algunes de les meves companyes de classe de Cultura Clàssica 3r m’han fet arribar la seva valoració:

OPINIÓ DE LES POSTALS DE NADAL

Hola, sóc l’Olivia, l’intercanvi de postals em va agradar molt i crec que és molt divertit fer i enviar postals a gent que no coneixem. A part, és interessant interactuar amb altres escoles, instituts, etc. I crec que ho hauríem de fer més sovint.

Hola, soc la Sara i jo opino que la meva postal ha estat molt original m’havia semblat molt estrany que m’hagués preguntat sobre la universitat que volia anar, però m’ha agradat igualment.

Luna :Personalment m’ha agradat molt escriure i dibuixar la postal. També m’ha semblat molt divertit rebre’n una, l’únic que no m’ha agradat és que després no he pogut parlar més amb la persona que me l’ha escrit.

Hola, soc la Marina i la meva opinió sobre la postal és que va ser molt guai, ja que està bé intercanviar coses amb altra gent que no coneixem.

Paula: M’ha semblat una activitat molt divertida.
Gràcies a aquesta activitat he conegut a persones d’un altre lloc de Barcelona i tots són molt bona gent.
Ho tornaria a fer sense dubtar-lo.

Va ser molt divertit fer les postals, també va ser molt divertit rebre la felicitació dels déus i rebre la carta en llatí. Tot va estar tot molt bé. Esther

Les postals m’han agradat molt, ha sigut una activitat super curiosa i m’ha encantat!

Hola, sóc l’Ona. Em va agradar molt fer les postals, va ser molt entretingut crear la meva postal, i rebre’n una també em va agradar, sobretot perquè vaig parlar amb la noia de la meva postal.

Martina Lloret
Cultura Clàssica 3r ESO

13 thoughts on “Intercanvi de postals en llatí, noves coneixences!

 1. Shayla

  Gràcies Martina per ajudar a fer la nostre web, ets molt creativa i ho fas tot amb molta il·lusió.

 2. Carlota Fernandez

  Graciàs Martina és molt bonic el treball que has fet amb els comentaris

 3. Irene

  Hola, sóc la Irene, la meva opinió de les postals de nadal, a mi m’ha agradat molt, sobretot fer la meva postal. També perquè coneixem a gent nova d’altres centres, (en concret un que te pasta). També rebre una carta, bonica o no depèn de l’opinió de cadascú. Molt entretinguda l’activitat i felicem natalem Christi. (Aquesta opinió esta al document també).

 4. jainabu

  Hola, soc la Jainabu i la meva opinó sobre les postals: m’ha agradat. es una de lescosas que mes m’ha agradat de tot el que hem fet. a sigut una activitat divertida i entretinguda

 5. Martina Luna

  Ha sigut súper collonut fer les postals de Nadal perquè coneixem altres nens d’escoles diferents i més rics i això

 6. Carla

  Hola sóc la Carla, a mi m’ha agradat molt fer l’activitat de la postal i intercanviar-la amb un altra persona que no coneixia.
  És una activitat molt original per conèixer a gent nova, i això és bastant bo.

 7. Olivia Halman

  Em va agradar molt fer aquesta activitat i crec que està molt bé compartir-ho en el bloc per que ho pugui veure altra gent i així doncs potser l’any que ve també s’animin a fer-la.

  Per altra banda, hem fet una activitat a classe en comú, cosa que no ha sigut fàcil, però ha acabat quedant molt bé i hem pogut participar quasi totes.

 8. iman

  això m’agradat moltissim, sobretot pensar que m’he escrit amb una persona amb cartes es lo mes “romantic” que he vist, a vegadas m’agradaria estar en unes altres epocas per viure aquestes coses, ha sigut un joc molt emocionant.

 9. Helena

  Jo crec que aquesta activitat ha sigut molt entretinguda i divertida a l’hora d’intercanviar postals amb persones d’una altra escola que no coneixem. Hem après una miqueta de llatí i en la meva opinió m’ha agradat molt.

 10. Maria Cuesta

  Intercanvi de postals va ser molt divertit, i a més la intriga de qui m’ha tocat, i em va agradar fer la postal.
  Trobo que la Martina ha fet molt bona feina i m’agrada la forma com ho ha plantejat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *