Per molts anys, llengua grega!

Lletres gregues fetes amb impressora 3D gràcies a la professora de Tecnologia  Cristina Blaya

Avui, 9 de febrer, es rendeix homenatge a una de les llengües parlades en l’actualitat i més antigues de la història de la humanitat: la nostra estimada llengua grega. 

Des de l’any 2017,   se celebra El Dia Internacional de la Llengua Grega amb la intenció de recordar al poeta nacional de la Grècia moderna, Dionís Solomós, autor de l’Himne a la llibertat, l’himne nacional grec. La iniciativa de celebrar aquest dia va partir el mateix any 2017 de la FCGI, la Federació de les Comunitats Gregues a Itàlia, associació que va proposar aquesta celebració com una forma d’honrar el gran deute que la civilització guarda amb la llengua grega.

I és que és així, la gran majoria de la societat es limita a parlar de la llengua grega i l’idioma grec, però el que ens ha deixat el grec antic va molt més enllà de simples paraules. El grec ens ha deixat conceptes, formes de pensar, d’escriure i d’expressar-nos, ja que, gràcies a la gran continuïtat que ha tingut la llengua (escrita des del segle XV aC) fins a l’actualitat.

La majoria dels alumnes de Grec 2 amb la nostra professora de Grec, la Margalida Capellà

Alumnes de Cultura Clàssica de 4t grup 3

Què faríem sense la llengua grega? Avui toca estar agraïts i felicitar-la com és degut. Nosaltres som afortunats. Podem fer fer Grec! 

 Moltes felicitats, llengua grega!

Sergi López

Grec IPM

7 thoughts on “Per molts anys, llengua grega!

 1. EMMA CABALLERO

  Visca la llengua Grega!!! Ha estat genial poder ensenyar a els altres alumnes la gran persistència i importància que té aquesta i que ha tingut durant la història!
  Molt bon apunt Sergi i molt guapos els de la foto.

 2. Carlo Ianniello

  Va ser una experiència molt interessant, gràcies a grec sóm el que són avui dia i poder aprendre sobre les nostres arrels és una oportunitat meravellosa. Felicitats Sergi pel teu article, hem après molt!

 3. stephanie hernandez

  Jo crec que influeix en què hi ha diverses paraules que provenen del grec i per tant té una gran influència ja que els prefixos: mico-, vaig donar-, o tri provenen d’aquella llengua,per tant te una gran influencia en aquesta epoca.

 4. Rabab

  Fes recerca a la xarxa per esbrinar-ho:
  Amb motiu del ” Dia Mundial de la Llengua Griega “de 9 de febrer.
  24 segles igual les lletres de l’alfabet grec
  l’art,la filosofia,matematiques van passar de la llengua grega a la llengua latina
  els negnolismes son paraules són formacions dels quals intervenen decisivament les arrels d’origen grec.
  https://www.diainternacionalde.com/ficha/dia-internacional-lengua-griega
  El 9 de febrer es ret homenatge a una de les llengües més antigues de la humanitat. Se celebra el Dia Internacional de la Llengua Grega.
  La selecció de la data de celebració del Dia Internacional de la Llengua Grega és en homenatge a l’aniversari de la mort del poeta grec del segle XIX.
  Quina relació té amb el llatí i amb les nostres llengües?
  El llatí és una llengua indoeuropea de la branca itàlica, parlada antigament pels romans. A partir de l’evolució de la seva versió vulgar sorgiren els llengües romàniques que sobreviuen avui dia.
  L’Imperi Romà era la garantia del manteniment del llatí en la seva versió clàssica.

 5. Yesenia Lopera

  Va ser una de les tasques que em van agradar bastant ,aquesta assignatura es molt entretinguda i interessant !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *