Serpens

Els alumnes de llatí de l’Araceli de la Miranda han dramatitzat el text “The Romans find a way to rid themselves of a plague” de l’examen de 2019 de The Nathional Latin Examen.

Trēs annōs fuit pestilentia in urbe Rōmā. Itaque sacerdōtēs Rōmānī lēgātōs ad Graeciam mīsērunt. Lēgātī auxilium ab Aesculapiō, deō sānātiōnis, petēbant. Virī Rōmānī ad templum deī vēnērunt. Subitō Rōmānī serpentem vīdērunt. Serpēns templum relinquēbat et ad mare lentē sē movēbat. Serpēns in nāvem Rōmānam ascendit. Prīmō nautae ā nāve fūgērunt quod erant perterritī. Mox rediērunt quod sēnsērunt serpentem esse deum. Serpēns in mediā nāve sē cēlābat. Nautae cibum et aquam serpentī dedērunt. Tandem post sex diēs nautae ad urbem Rōmam advēnērunt. Serpēns dē nāve dēscendit et ad īnsulam in flūmine Tiberī natābat. Propter adventum serpentis, Rōmānī erant laetī quod pestilentia nōn iam in urbe erat.

One thought on “Serpens

  1. Margalida Capellà Soler

    Enguany, després de molts i molts anys, no faig classes de llatí per allò dels grups bombolla durant la pandèmia, però m’han vingut moltes ganes, en veure els alumnes de llatí de l’Araceli, d’interpretar a classe amb els alumnes de llatí aquest text tan actual i alhora d’inscriure els alumnes (que ara no tinc) a The Nathional Latin Exam.
    Feliciter!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *