Els grecs i les dones

El mirallet de Venus, símbol d’empoderament de les dones

Ja l’any passat els alumnes actuals de 2n Batxillerat vam fer una ruta literària al pati, vam parlar d’arbres i de dones poetes que han escrit d’ells. Mai ningú no s’ha preguntat on són les dones? O potser creiem que les dones mai han fet res? Aquí una possible resposta: les dones els hi fem por als homes, i per tant ens tapen, ens censuren. Potser no serveix de res posar-ho aquí però, perquè no pensem?

Les dones sempre han sigut tapades, això ho podem veure des de fa molt temps, on? A Grècia. Als mites. Mai us heu parat a escoltar un mite com el perquè del nom d’Atena? El nom es refereix a la deessa Atena, qui es va disputar el nom amb Posidó. Posidó, el déu del mar, un home. Va donar-li a la ciutat una font d’aigua salada, però Atena els hi va donar una olivera. A l’hora de la votació la majoria, les dones, van votar per Atena encara que els homes van votar per Posidó. Les dones van guanyar i els homes van decidir treure els vots a les dones. Ho veieu? En l’antiguitat ja ens tenien por, però això ha de durar tant de temps? Jo crec que no, em sembla molt bé tenir legats de Grècia, però justament això….

Per què les dones han d’estar fora? Potser penso això perquè sóc una noia que no vol veure el seu futur tapat pel simple fet de ser una més, però vull ser una més que aconsegueix els seus somnis, una més que ha pogut ser com és, sense amagar-me. Semblo egoista? Potser ho sóc, però no és egoista haver de deixar de costat a gent perquè en el seu moment tenia el poder per decidir una cosa tan mínima com el nom d’una ciutat?

Parem a pensar que volem copiar dels altres, que és el que importa de veritat. De veritat val la pena tapar a tanta gent que pot aportar coses tan boniques com poemes o llibres? Si us fixeu, en cap moment he parlat de biologia, simplement del que pot fer una dona igual que un home. Som tan diferents? Perquè ens hem de separar? No podem ser tots iguals? Quan ens tallem, no sagnem? Llavors, les diferencies on són?

Jena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *