L’hoplita, el soldat d’infanteria grec ben armat

L’hoplita formava part de la infanteria pesant en l’antiga Grècia. La paraula hoplita (del grec ὁπλίτης, hoplitēs) deriva de hoplon (ὅπλον, plural hopla, ὅπλα), que vol dir «article d’armament» o «equipament». Aquests soldats van aparèixer a finals del segle VII aC. i formaven part d’una milícia ciutadana, armada com a llancers i amb una formació anomenada, en grec antic, falange. Aquests eren relativament fàcils d’armar i de mantenir, i a més a més podien pagar el cost de l’equipament. Gairebé tots els grecs famosos de l’Antiguitat van lluitar com a hoplites, fins i tot filòsofs i dramaturgs. Vid. Exèrcit Grec

Qui és aquest guerrer?

Com es diu aquest tipus de formació?

Quines armes ofensives i defensives portava l'hoplita?

Quines armes ofensives i defensives portava l’hoplita? Grec, Ed. Teide

Carlos García, 1r Batxillerat Grec

One thought on “L’hoplita, el soldat d’infanteria grec ben armat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *