14 thoughts on “L’antiga Grècia en quinze minuts

 1. E.C.I

  Com diuen en el vídeo l’antiga Grècia va ser el gran punt d’inflexió per la cultura occidental. Deixant-nos un gran llegat de construccions arquitectòniques, obres d’art, pensaments filosòfics, idees matemàtiques i científiques. Creant una preciosa civilització amb cultura molt avançada per l’època provocant moltes ganes d’endinsar-nos dintre d’aquest meravellós món, l’antic món grec.

 2. Pablo

  Ja portem dos trimestres fent Grec, i estic aprenent moltes coses.
  Abans pensava que els grecs mai van tenir tanta importància però ara m’he adonat que moltes coses a la nostra vida quotidiana provenen de l’antiga Grècia.
  Per exemple m’ha sorprès molt que gràcies a l’època de l’antiga Grècia es va crear la Democràcia que ha arribat fins la nostra vida i ens fa tenir certa llibertat.
  A més penso que l’antiga Grècia va ser una època molt interessant, ja que m’agrada molt el tema de les batalles.
  Ara ja puc dir que realment el Grec és important i que l’Antiga Grècia ens va aportar molt. Ja portem dos trimestres fent Grec, i estic aprenent moltes coses.
  Abans pensava que els grecs mai van tenir tanta importància però ara m’he adonat que moltes coses a la nostra vida quotidiana provenen de l’antiga Grècia.
  Per exemple m’ha sorprès molt que gràcies a l’època de l’antiga Grècia es va crear la Democràcia que ha arribat fins la nostra vida i ens fa tenir certa llibertat.
  A més penso que l’antiga Grècia va ser una època molt interessant, ja que m’agrada molt el tema de les batalles.
  Ara ja puc dir que realment el Grec és important i que l’Antiga Grècia ens va aportar molt

 3. marta

  L’antiga Grècia tenia aspectes molt importants com la higiene personal, la indumentària i l’alimentació. La majora de la població eren camperols, però n’hi havia de comerciants. A més a més eren molt bons constructors, els temples I teatres eren les estructures i monuments més importants que van crear. Aquests els dedicaven als déus i deesses, la seva religió era politeista, però això no només creien en un déu sinó en molts. També tenien i explicaven una gran quantitat de llegendes amb personatges fantàstics com per exemple la del Cavall de Troia o el Minotaure.

 4. Pau Moreno

  L’antiga Grècia crec que és bastant important, ja que és el passat de l’antiguitat de l’actual cultura occidental, això vol dir que moltes coses actuals provenen d’aquella època així podem trobar la relació entre aquestes, com pots ser en tradicions i costums.
  A part d’això també ens ha portat molta influència en la filosofia d’avui dia, la llengua, arquitectura… això pot ser un tema bastant important per ser tractar, ja que és molt important saber que és dels nostres avantpassats antics.
  Des del meu punt de vista a Grècia es manté una història molt cultural i això em crida l’atenció per aprendre més sobre aquesta.

 5. Jordi Fernàndez

  La meva opinió sobre l’Antiga Grecia es que m’ha semblat molt interesant i el que he entès del video és què la civilització grega era bàsicament marítima, comercial i expansiva. Històricament el component geogràfic va jugar un paper importantl en la mesura en què les característiques físiques del sud de la península dels Balcans, d’accidentat relleu, complicaven l’activitat agrícola i les comunicacions internes, mentre que la seva dilatada longitud costanera afavoria la seva expansió cap a ultramar. Un fenomen sobre el qual incidirien també de manera substancial la pressió demogràfica originada per les successives onades de pobles que van envair i van ocupar la Hélade al llarg del III i II mil·lenni a. C.

 6. MOHA BRAK

  L’antiga Grècia és el període de la història de Grècia que té gairebé un mil·lenni, fins a la mort d’Alexandre el Gran, també conegut com a Alexandre Magne, esdeveniment que marcaria el començament del període hel·lenístic subsegüent.
  La civilització Grega sorgeix en l’extrem oriental de la mar Mediterrània, en el sud de la Península dels Balcans. Però des d’aquí es van anar estenent per diferents zones com les illes de les mars Egeu i Jònic, les costes d’Àsia Menor i el Mediterrani occidental.
  Els grecs antics eren maduradors: s’aixecava normalment al sortir el sol i feien uns lleugers exercicis gimnàstics. Després de rentar-se amb aigua del pou la casa, prenien un esmorzar que sovint consistia en alguns trossos de pa de farina humitejats acompanyat d’una mica de vi pur.

 7. Gerard Balduzzi

  El període del 1600 al 1200 aC és el període de la civilització micènica, coneguda per la Guerra de Troia, segons els relats èpics d’Homer. El període del 1200 aC al 775 aC és conegut com l’edat fosca, perquè no n’ha sobreviscut cap text primari i molt poques restes arqueològiques. La història de la Grècia antiga acaba amb la fi del regnat d’Alexandre el Gran. Els esdeveniments subsegüents es descriuen com la Grècia hel·lenística, que acabaria amb la conquesta dels territoris grecs per part de Roma.
  L’antiga Grècia es divideix en els períodes següents:

  Període arcaic: que va del 776 a.C. fins al 499 a.C. Durant aquest període els grecs es van expandir per Grècia, Àsia Menor i la Magna Grècia
  Període clàssic: va del 499 a.C. fins el 323 a.C. En aquest període van ocorre les guerres mèdiques
  Període hel·lenístic: va del 32 a.C. fins el 30 a.C.. O sigui des de la mort d’Alexandre el Gran fins a la conquesta de Grècia per part de Roma.
  Jo crec que la història de l’antiga Grècia és molt interessant pel simple fet que està formada per 4 períodes i un d’ells, l’edat obscura, que ni els historiadors en saben res. A més a més la cultura i la història grega la fan molt més interessant.

 8. Amalia

  Xaipe!!
  El viedo per fer un repàs de L’antiga Grècia esta molt bé i sobretot ho explica amb excel·lentment explicació com he pugut veure l’Antiga Grècia es troba en el sud d’Europa en el mediterrani oriental, tot el que coneixem com el nom de Grècia esta situat en tres zones , principalment en la península balcànica, la segona zona en Pelopones i la tercera zona en les illes del mar Egeo.
  Les característiques geogràfiques que he vist en el video es el territori amb muntanyes molt altes perquè així els habitants al estar mes segures entre muntanyes les ciutats gregues prosperen més. I les dificultats era la comunicació marítima que era la més important com la agricultura que era casi impossible en aquelles zones tan abrupte per aquest motiu va convertir els grecs en un del més importants colonitzadors del mediterrani junt amb els pobles fenicis.

 9. Kathy Ortiz

  Després d’estudiar durant dos trimestres sobre la vida a Grècia, la seva cultura, la seva gent i les tradicions podem veure que l’antiga Grècia ens va deixar moltes coses i que encara viu en elements com l’arquitectura, l’art, la literatura o les bases de la filosofia i altres ciències. Els grecs van ser els precursors de sistemes polítics importants com la democràcia, el govern del poble. L’època que més em crida l’atenció és la època clàssica degut a les grans obres de teatre escrites per autors com Eurípides o Sofocles i com aquestes eren representades a ” l ‘orchestra”.
  Crec que encara ens falta aprendre en profunditat més sobre alguns aspectes de la vida grega i la seva pervivència en l’actualitat.

 10. Núria Serra

  Tant la civilització minoica com la micènica van construir grans edificis que segueixen sent patrimoni cultural, com la porta dels lleons. També van crear la primera forma d’escriptura anomenada lineal B, que posteriorment va derivar en altres alfabets fins a arribar al que cada territori utilitza actualment. La seva economia era molt estructurada i depenien del comerç de vi, llana i esclaus. Actualment la basa de la nostra economia també és el comerç, però nosaltres ho hem portat a nivells extrems i comerciem pràcticament amb tota mena d’artefactes, ja que la nostra tecnologia també ha millorat respecte a la dels grecs de l’època.

  En conclusió, la nostra cultura és derivada directament de la cultura dels antics grecs i ens hem de considerar afortunats de tindre uns avantpassats tan desenvolupats.

 11. Claudia López Astilleros Godar

  Sobre allò que s’esmenta en el vídeo, em sembla increïble que un sistema polític que utilitzem avui en dia, la democràcia, hi hagi està creada fa tants anys, és molt interessant. Per altra banda, també em semblen molt impressionants les escultures gregues i la traça que havien de tenir els escultors per a esculpir cossos humans a partir del no-res, a partir d’una pedra. La filosofia, també és un altre tema que em sembla molt interessant.

  Gran part de les bases de la nostra societat actual provenen de l’Antiga Grècia i, per aquest motiu, trobem que moltes coses que fem o diem avui en dia tenen un origen grec, la qual cosa, li aporta coherència als nostres costums.

 12. Carlo Ianniello

  La societat grega va ser molt trascendental per arribar a ser el que hem esdevingut avui en dia. Desde els costums com la higiene, vestimenta, tradicions… Fins a la seva filosofía, formes d’entendre el món, la economía, l’arquitectura, etc. Han arribat als nostres dies i ens han ajudat a desenvolupar la nostra civilització. Sense els grecs i la seva cultura, encara que hi hagi gent que no hi sàpigui massa, no hauriem arribat mai a ser el que som, i això ho trobo fascinant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *