Cypsela en una escultura de Carles Sentís!

Bonum Diem!!

L’altre dia vaig poder fer una escapadeta a la Costa Brava, un dels paisatges més espectaculars que té la nostra terra. Sempre que hi vaig recorrem un tros del ”Camí de Ronda” que porta de Calella a Tamariu, ho recomano si sou fans del mar i us agrada escoltar les onades trencar contra la roca.

Com tots sabeu els referents clàssics estan per tot arreu, i com us podeu imaginar jo també en vaig poder trobar! Segurament l’indret d’una antiga colònia grega, vora a tocar d’Empúries, Gypsela, Kypsela o Cypsela! Com? En una escultura!

El que em va cridar l’atenció d’aquesta escultura de Carles Sentís és el fet que siguin llibres sobreposats un sobre l’altre, com si es tractessin de tots els llibres que una persona hauria llegit durant la seva vida, tot el coneixement extret d’ells. Sincerament, vaig fer la foto abans de llegir-me el text. Després de fer-ho vaig trobar que a part de ser un monument curiós també era un text que proporcionava coneixements clàssics i que la pila de llibres ara tenia més sentit! Per què? Quins referents clàssics hi trobeu?…

Juls
1r Batxillerat Humanístic

3 thoughts on “Cypsela en una escultura de Carles Sentís!

 1. Alba Zarcos

  Bonum Diem!
  Mai he anat a la Costa Brava, però m’agradaria perquè soc bastant fan del mar i de les seves onades,quina sort d’haver trobat una escultura. Una altra excursió més que fer!
  Ave!

 2. Laia Costa

  Xaipe!
  Felicitats Julia per aquest apunt! He estat diversos cops a la Costa Brava i la veritat és que mai m’havia fixat en aquesta escultura, el pròxim cop em fixaré més!
  Com bé ha dit la Julia, trobem referents clàssics per tot arreu!
  És una escultura de Carles Sentís i podem veure uns llibres sobreposats un sobre l’altre, on trobem coneixements clàssics i diversos llibres! Podem trobar escrit: ‘Ora Maritima”, un text sobre la geografia Hispànica preromana i també FLAVI AVIÀ: Escriptor llatí del final del s. IV dC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *