5 thoughts on “Una dona grega ben guarnida!

 1. Pingback: Amb quines escenes de la vida grega es corresponen? | Aracne fila i fila

 2. Chorouk

  Xaipe!
  Un dibuix molt bonic Irene!
  Les dones gregues sovint filaven, teixien i confeccionaven els vestits, que eren molts embnlants per als dos sexes. Vestien amb grans túniques amb obertures per al cap i per als braços, que podien estar subjectades amb fermalls o bé amb altres coses i es recollien la tela al voltant de la cintura amb un cinyel.
  En aquest cas la dona del dibuix porta una túnica de llana, sense mànigues i oberta als costats, aquest tipus de túniques s’anomenen peple. Els cabells els porta pentinats amb una trossa alta i lligats amb una cinta i els decora amb una diadema al front. L’altre tipus de túnica era el quitó χιτών, aquesta era cosida pels costats i tenia mànigues llargues, era típica a l’hivern.

 3. Carlota Escrivà

  Xaipe!!!
  El dibuix molt bonic !!! Jo crec que amb aquesta imatge puc entendre, i puc veure com vestien les dones gregues, com de presumides anaven i quins complements portaven. Avui he descobert que la Irene dibuixa molt bé. Molt bon apunt!.

 4. Alba Zarcos

  Bonum Diem!
  El dibuix està molt ben fet i gràcies a ell he pogut saber com vestien les noies i a part també es veu molt bé refectat amb el mirall que el que volien representar principalment és la bellesa que tenen i que els hi importa molt el que pensen d’ella.
  Ave!

 5. Mar Cruzcruzviladoms

  Xaipete,
  Quin dibuix més maco, Irene!
  La manera en la que vestien les dones en l’antiga grècia, m’agrada molt. Anaven molt aseades i presumides, i crec que diu molt d’una persona la seva manera de vestir; encara que, el que més m’agrada, són els petninats que duien.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *