Referents del déu Plutó

DÉU ROMÀ DE L’INFRAMÓN, PLANETA nan, PERSONATGE DE DISNEY, PUBLICACIÓ DE MANGA I ELEMENT QUÍMIC RADIOACTIU

Quin mite coneixeu relacionat amb el déu de l’inframón? Què vol dir “plutocràcia” i quina relació té amb el déu? Quina relació té el déu amb el planeta nan?

Francesc Franquet Yerro

4 thoughts on “Referents del déu Plutó

 1. Valentina Villanueva

  Salve!
  Plutó a la mitologia romana i Hades a la mitologia grega era un dels tres grans déus que controlaven el món, i a ell li havia tocat controlar l’inframón. Se’l considerava el Déu més just de tots, ja que el seu regne acabava arribant a qualsevol mortal més tard o més d’hora, sense importar la seva classe, rang o lloc de procedència. També era el Déu de les riqueses, del que procedeix la paraula “plutocràcia” que significa forma de govern en què el poder està en mans d’un grup social minoritari o reduït que l’exerceix prevalent-se del seu poder econòmic.

 2. aircepe23

  Hades o Plutó es un dels meus deus preferits, com a rei i sobira del inframon Hades porta una vida en la que imposa justica a les almes que arriben al seu regne, Hades jutgaba sense discriminacio de raça, sexe o classe social.
  Un gran article

 3. Mireia Sánchez

  Salvete!
  Plutó o Hades en grec, era fill de Cronos i Rea, i germà de Zeus, Posidó, Herà i Hèstia i Deméter.
  Com el seus g rmans va ser devorat per el seu apre i va ser allibertat per Zeus. Durant la guerra dels titans va lluitar amb els seus germans. En acabar la guerra, els tres germans es van repartir la soberanía en un sorteig i a Hades li va tocar l`inframón.
  Una persona plutòcrata, és una persona que té molt de poder o d’influència a causa de la seva riquesa.

 4. Mar Cruz Viladoms

  Salve!!
  A part de Selene, Plutó és un dels noms dels déus grecs que més he sentit fins el moment. Ho havia sentit molt pel dibuix animat de “Pluto”, de Walt Disney, i pel planeta Plutó. També com a element químic radioactiu.
  Plutó, és un dels noms més coneguts i que tothom, sigui pel que sigui, ha sentit alguna vegada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *