3 thoughts on “Emaze sobre Juli Cèsar

 1. thiriet.carlos

  Salve!
  Juli Cèsar és un dels millors generals de la història i, com sóc un gran fan de la història bèlica antiga, conec bastant de les seves actuacions militars i sobretot de la guerra de les Gàl·lies. Aquesta guerra va ser tot un repte per l’exèrcit romà, ja que es van enfrontar uns 50000 legionaris romans amb uns 3 milions de gals.
  Es diu que en els set anys de guerra van conquerir unes 700 ciutats, i per tant conquerien una ciutat cada tres dies (encara que la majoria eren petits poblats). Precisament és en aquesta campanya on situem els cómics d’Astèrix i Obèlix, ja que segons aquest el seu poble és l’únic que no ha sigut envait pels romans gràcies a la seva poció màgica.
  La guerra civil va començar perquè a Juli Cèsar li van prohibir creuar el riu Rodà i li van dir que si ho feia li declararien enemic de Roma. Cèsar, veient-se apojat per les seves legions, va creuar el Rodà dient la seva famosa frase: Alea iacta est, la sort està tirada.
  Finalment va guanyar la guerra i es va proclamar dictador vitalici, un primer pas per instaurar l’imperi romà. Va morir davant una estàtua de Pompeu Magno, el seu major enemic en la guerra civil, apunyalat pels senadors opositors al seu règim.

 2. Pingback: Emaze sobre Juli Cèsar | Aracne fila i f...

 3. Pingback: La Guerra de les Gàl·lies, quan Roma va posar el peu al nord | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *