9 thoughts on “Referents d’Atlas

 1. Raül Àlvarez

  Χαιρετε,
  Atlas és el que aguanta sobre les seves espatlles tot el pes de la Terra, potser per aquest motiu s’anomenen així els llibres de mapes. Bona recerca!

 2. Marc Arquillo

  Χαιρετε!
  Atlas fóu castigat a soportar sobre les seves espatlles tot el pes de la terra, així que és un bon referent per al nom d’un llibre que recull les dades geogràfiques i polítiques d’aquesta.
  Perseu mostrà Medusa a Atlas i així el convertí en la serralada de l’Atlas.

 3. Iria

  Xaipe!
  Me informat i era un jove tità A qui Zeus va condemnar a carregar sobre les seves espatlles amb Els Pilars Que mantenien la Terra ( Gea ) Separada dels Cels ( Urà ) . Era fill de Jàpet i la nimfa Clímene ( és Altres versions , d’Àsia ) i germà de Prometeu , Epimeteu i Meneci.

 4. Carlos Thiriet

  Χαιρετε,
  Atlas era un poderós tità, fill de Jàpet i Clímene, que va acaudillar als titans en la Titanomàquia ( La gran guerra entre els titans i els déus olímpics, que va acabar amb la victòria dels últims). Zeus el va castigar per la seva participació en la guerra en el bàndol dels titans fent que hagués de portar el cel sobre les seves espatlles.
  Com a referents més coneguts d’ell en l’actualitat tenim la serralada d’Atlas, situada al nord del Marroc, o també s’anomena Atlas al conjunt de mapes geogràfics o històrics en un volum.

 5. Valentina Villanueva

  Salve!
  Atlas, a qui Zeus va condemnar a carregar el mòn a les seves espatlles per a la eternitat.
  Particularment tinc una cançó que m’encanta i s’anomena com aquest titá, a la tornada diu “Carry your world, I’ll carry your world”, que vol dir “carrega el teu món, jo carregaré el teu món”, molt apropiat!
  Vale!

 6. Abril Ramos

  Xaipe!

  Atles fou un tità que, segons Hesíode diu, havia de portar el cel i la terra damunt les espatlles.
  El seu nom fou donat a serralades de la Mauritània (l’actual Marroc), Itàlia, l’Arcàdia, el Caucas i segurament d’altres.

 7. lauraredondo

  Era fill de Jàpet i la nimfa Clímene i germà de Prometeu , Epimeteu i Meneci.
  Zeus el va castigar per la seva participació en la guerra en el bàndol dels titans fent que hagués de portar el cel sobre les seves espatlles.
  Perseu mostrà Medusa a Atlas i així el convertí en la serralada de l’Atlas.

 8. Pingback: Les Plèiades, dones molt fotogèniques | El fil del mite grec

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *