Greek and Roman Fashion

M’encanta la moda i especialment la moda amb referents clàssics i he decidit continuar la recerca que vaig començar el curs passat a Classical Culture en anglès  sobre l’estètica grega i romana de l’antiguitat avui pel que fa a pentinats i moda.  I a vosaltres us agrada? Per què? M’ajudeu a trobar més referències clàssiques en la moda actual i en la cosmètica d’avui en dia?

Naís Rael 4t ESO Llatí opt.3

16 thoughts on “Greek and Roman Fashion

 1. Lucila Pérez

  Bonum diem,
  La veritat es que es poden trobar referents clàssics en molts llocs i no ens adonem, jo, per exemple, no m’havia adonat de que aquells pentinats i maquillatges eren inspirats en el món clàssic, però, si que m’havia adonat en que la vestimenta era inspirada en l’època romana i grega. A més, la moda és un tema que m’encanta i m’ha agradat moltíssim aquest apunt. Felicitats Naís!
  Salve!

 2. Boutaina Anza

  Salve !

  Enhorabona per l’apunt, Naís ! Trobo que el tema de la moda que hi havia a l’antiguitat és un apartat molt interesant ja que a mi personalment m’agrada bastant.
  Aquesta presentació de Drive t’ha quedat geinal, has fet una molt bona recerca.

  VALE..

 3. Mar Gómez

  Bonum diem!
  Molt bon treball Nais, has fet una molt bona recerca.
  M’agraden més els pentinats romans i grecs que no pas la moda, però hi han molta referència clàssica en la moda d’avui en dia.
  M’agraden sobretot els pentinats de trenes i les sabàtes romanes.
  Salve!

 4. Pingback: Greek and Roman Fashion | Aracne fila i fila | ...

 5. María Mayor

  Salve!

  Molt bon apunt Nais! Trobo que és molt interessant veure com la moda de les clàssiques perdura fins als nostres dies, crec que és una bona forma de no perdre el fil i perdurar la seva cultura d’una forma bonica.

 6. clara.serra

  Salve!
  Enhorabona per l’apunt Nais!! Com he pogut veure en el teu apunt, molts dels costums i estils romans i grecs, predominen avui en dia en la nostra societat. Però el que més m’agrada són els pentinats, trobo que són força treballats i molt bonics.
  vale.

 7. Valentina Villanueva

  Salve!
  M’ha agradat el teu treball, sobretot els apartats del pentinats actuals inspirats en l’antiga grecia i roma i les sandàlies tipiques que pujen per les cames.
  Bon treball!
  Vale!

 8. Laura Redondo

  Salve.

  És un dels apunts que més m’ha agradat sobretot els comparats que fa amb les coses que es portaven abans i com les portem ara, casi igual.

 9. Valentina Restrepo

  Bonum diem!!
  Nais crec que el teu treball es molt interessant sobretot per comoarar les cosses que hi ha ara amb les que hi havien; penso que tenen molt en comú les pulseres d’ara i les sandàlies, s’assemblen molt a les que hi ha ara!
  Felicitats pel teu treball!
  Vale!

 10. Alexia Álvarez Pàmies

  Salve
  Molt bona recerca Nais, aquest tema en especial m’agrada bastant, personalment trobo que obviament hem evolucionat en aquest ambit de la moda desde aquella epoca, pero que la base es la mateixa i m’ha agradat com ho has sapigut reflexar en el teu treball.
  Vale!

 11. pedro

  Salve!!
  Esta molt be aquest apunt es molt original, i també es interessant saber quina vestimenta portaven abans.
  Vale!!

 12. Ariadna Ruiz

  Alguna vegada us heu fixat que hi ha alguns pentinats que tenen un aire grec o romà?

  Jo l’altre dia, mentre que veia un video d’una noia explicant com es feia un determinat pentinat, em vaig fixar que així era. De cop i volta em van entrar ganes de saber-ne més.

  Les dones clàssiques utilitzaven pintes de tot tipus de materials per aconseguir pentinats elaborats, amb trenes en ocasions especials. Moltes dones arrissaven el seu cabell amb el calmistrum, un tub de metall que posaven sobre carbons calents, i després es fixaven el pentinat amb ungüents.

  En l’Antiga Roma hi havia perruquers professionals que es deien ornator i pectinator que acudien a les cases de les senyores riques.

  El pentinat dels homes també era molt important, arribant-se a considerar una deshonra la calvicie. L’estil de pentinat depenia principalment de l’època.

  Finalment, us deixo aqui un video que està força bé, es curtet però crec que no cal afegir-li res més.

  Espero que us agradi!

   

  Ariadna Ruiz, 1r Batxillerat

 13. Pingback: Es porten encara els pentinats de l’antiga Grècia avui? | A cada passa referents clàssics!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *