Nova sorpresa terrorífica!

Aquesta tarda, voltant pel centre de Badalona hem fet una troballa al deliciós aparador d’una típica botiga de bombons i xocolates de Badalona, i.e., l’Almera.

Com deveu saber, i, si no, us ho diem ara, són les fetes de Badalona i, com cada any, la nit del 10 de maig se celebra la cremada del dimoni. Per aquest motiu, molta gent i escoles de la ciutat creen els seus propis petits dimonis per tal de cremar-los en aquesta tradicional festivitat. Tot i això, n’hi ha alguns que s’exposen a les botigues del centre de la ciutat com el que hem trobat.

I aquí està el dimoni (més ben dit “dimonieta”) que ens ha cridat l’atenció…

 photo IMG_0132_zpsf2b880c9.jpg
Imatge de la troballa feta per Carla Pallach

 

 photo IMG_0133_zpsa4b1a63e.jpg
Imatge feta per Carla Pallach

Què us sembla? Oi que podem trobar-hi molts referents? Desenvolupeu-los i a veure si trobeu l’error del text que hi ha amb la informació sobre la figura a la segona fotografia.

Vivat Baetulo!!!

Carla Pallach Ros
Cristina Ortiz Güell
Ex-alumnes (ja??) de l’INS Isaac Albéniz

35 thoughts on “Nova sorpresa terrorífica!

 1. Kitus Fernández

  Salve!
  Per a començar, crec que es un bon article, extens i que t’introdueix molt be a la lectura. Es interesant a mes a mes del tema, les propocicions de participacio cap al lector. A mi aquella obra d’art em resulta familiar, pot ser la he vist algún dia de reull…
  Cap a l’estatua es una curiosa pero bona mescla de dos imatges estereotipades de forma antonima: ha aconseguit fer un híbrid de bellesa i maldad, el que no es facil de fer i que quedi be!
  Salutacions!! 😀

 2. Teresa Devesa i Monclús

  Marc, la reflexió sobre la fusió de dos conceptes antagònics està bé, però a la primera frase hauries d’haver buscat expressions menys enrevessades. En lloc d'”introdueix….a la lectura”, potser volies dir “incita,” i ¿amb “proporcicions de participacio cap al lector” què vols dir?

 3. Miriam Liarde Rodriguez

  Bon dia!!!
  Jo també ho vaig veure al “shopping night” aquest, Em va agradar molt, té molta imaginació i originalitat aquesta dimonieta!! La originalitat que trobo es que el cos de la venus s’ha format en una dimonieta amb braços, cames i cap com els humans i han acoseguit treure bellesa i maldad i segur que no els hi a sigut gens fàcil! M’ha agradat molt aquest article, perqué com jo hi ha més alumnes que al sortir de l’insitut anem amb els ulls ben oberts i atentes per la ciutat i així.. trobem i trobarem moltes coses interesants!!!!! Una bona trobada.

 4. Joan Martinez Mena

  Holaaa!!!

  Aquest article em sembla molt interesant ja que el dimoniet esta ben fet i ancara no l’habia vist, esta ben fet però el cos el tindien que haver fer de dimoni ja que queda una mica extrany.

 5. Paula García Sánchez

  Crec que el fet d’exposar una dimonieta de xocolata en aquestes festes tant tradicionals de “Baetulo”
  demostra la importància que té aquesta ciutat respecte les tradicions i cultures del nostre entorn.
  Penso que l’article és molt acertat.

 6. Artur Ribot Tristante

  Aquesta dimonieta no la havia vist mai, esta molt ben feta ! Es una mica lletja.
  Pero en part ho han fet molt be.

 7. Adrián López

  Quina passada! Segur que va ser un dels dimonis premiats.
  A fet un molt bon treball, m’ha agradat molt l’article.

 8. Teresa Devesa i Monclús

  Adrián, veig que t’estàs posant al dia, però encara et falta la feina de dues sessions.

 9. sara

  M´ha semblat un article molt interessant ja que mai havía vist aquesta ”dimonieta”, és molt inquietant la irónica mescla que fa aquesta típica tenda de bombons entre la deesa Venus i un dimoni.

 10. Susana Ruiz blanch

  OOOHH quina il·lusió tan gran m’ha fet topar-me amb aquesta teranyina, he llegit gairebé tots els comentaris i tots són exquisits. El que més m’ha cridat l’atenció és que ningú s’ha emmarcat en la banalització de si es “maca o lletxa”, heu anat directament a l’anàlisi profund de l’obra i tots els elements que hi ha a ella, incloïen amb molt d’encert el text. Us felicito i agraeixo de tot cor la vostra mirada incisiva, per què aquestes mirades són les que li donen sentit a la meva obra. Bravo a tots on sigui que estigueu ara mateix!
  Susana Ruiz Blanch

 11. Margalida Capellà Soler

  Moltes gràcies, Susana Ruiz, per deixar-nos un comentari amb les teves impressions dels comentaris aràcnids respecte a la teva obra amb referències clàssiques. Per cert, si tornes a passar per aquí, ens podries dir què et va inspirar per fer aquesta Venus dimonieta? Què volies transmetre? etc L’enhorabona i avant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *