Escriptors clàssics als carrers de Barcelona

XAIPETE, Aràcnids! Salvete!

Vull compartir amb vosaltres aquesta nova recerca que em va proposar la Lida, col·laborar amb el projecte Callejeros literarios, amb una tasca col·laborativa com a continuació del meu treball de recerca. Hi han col·laborat els alumnes de 1r de batxillerat de llatí i de grec del nostre centre. La tasca consistia en fer una recerca dels carrers que tinguessin referents clàssics de Barcelona, més específicament aquells que havien deixat una petjada en l’àmbit de l’escriptura, els escriptors clàssics. N’hem trobat de grecs i de romans i així els hem dividit. He de dir que els alumnes de primer han fet una molt bona feina, no només han après a utilitzar Google Maps sinó que també han hagut de lidiar amb el Photobucket per pujar-hi les fotografies de les plaques dels carrers i això és digne de menció!


Veure Carrers de Barcelona: Escriptors clàssics en un mapa més gran

Ara, hauríem de fer un fris cronològic dels autors trobats. Us hi animeu?

Accés a la línia de temps

Accés a la línia de temps

Núria Yela,

2n de batxillerat Llatí i Grec.

9 thoughts on “Escriptors clàssics als carrers de Barcelona

 1. Margalida Capellà Soler

  Moltíssimes gràcies, Núria, per haver vingut a primer de batxillerat a explicar com fer un Google Maps i animar els alumnes a fer un nou mapa literari de Barcelona amb referents clàssics i ara a fer-ne un fris cronològic amb eines digitals. Crec que ets tot un exemple a seguir per tal de demostrar que el treball de recerca no s’acaba amb l’exposició davant d’un tribunal. Gràcies per contribuir a omplir els carrers de Barcelona de literatura clàssica. L’enhorabona i endavant!

 2. irina

  Felicitats!! Aquesta activitat va ser molt interessant i didàctica tot i que em va costar força trobar la placa del carrer i posar-la. Jo vaig fer el carrer anomenat amb el nom de l’escriptor Horaci. Els carrers estan plens de noms d’escriptors clàssics i per això cal aprofitar aquesta oportunitat i recollir-los! La Núria ha fet un gran treball!

 3. Andrea Balart

  Salve!

  No sé si hi ha algun premi per això de callejeros literarios, però si n’hi ha segur que te’n emnportes un Núria, ja que s’et donen molt bé els google maps. Jo vaig posar una entrada al google maps amb la plaça d’Isop.

  Està molt bé fer google maps ja que així te’n adones de que hi ha molts carrers (més dels que ens pensem) amb referents clàssics i també amb escriptors clàssics. No sabia que hi havia carrers de Sèneca o de Virgili. Suposo que es va posar de moda això de posar noms de personatges tan importants.

  Enohorabona Nuria , no només pel google maps sinó també per la línia del temps.

  Vale!

 4. Núria Yela Garcia

  Moltes gràcies a tots, en especial als alumnes de primer que han facilitat i han fet possible la tasca! Estem tenint un final de curs molt interessant!

 5. almabergel

  Salvee!!!
  Jo vaig introduir el Carrer Lucà.
  Em sembla que es una molt bona idea fer aquests google maps per així adonar-nos de quants carrers amb referents clàssics podem trobar només a Barcelona.

 6. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » 1a Promoció de Clàssiques del Premià!

 7. Pingback: Escriptors clàssics que conviuen amb nosaltres | El Fil de les Clàssiques

 8. gimenez.judit

  Salve!
  He afegit al Google Maps Virgili! Amb aquest Google Maps som molt més conscients dels referents clàssics, concretament els escriptors, als carrers de Barcelona, Déu ni do!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *