Actualitzant el cànon de bellesa

A ningú ha deixat indiferent la darrera proposta artística de la controvertida i polifacètica Anna Utopia Giordano, que s’ha atrevit a passar el cànon de bellesa de les Venus pictòriques més emblemàtiques pel bisturí del Photoshop.

 

Gaby

29 thoughts on “Actualitzant el cànon de bellesa

  1. Uxue Avilés

    Salve!!

    Canon ve del grec que es deia “Kanon” i significava pels escultors egipcis i grecs les proporcions de la bellesa ideal.
    Venus representa la bellesa ideal. Avui en dia la societat està molt obsessionada en el físic.

    Vale!!

  2. trullenque.clara

    Salve!
    Cànon, en grec es deia “Kanon” i es refereix a les proporcions de bellesa ideal que existien als segles XV i XVI que seguien regles matemàtiques.
    A mi, en la seva majoria, també m’agraden més les Venus de Boticceli,Cabanel, Velázquez, Ticià, Artemisia Gentilischi, Westal Richard, Ingres, Bronzino, Hayez i Bruguereau perquè moltes de les Venus “actualitzades” són massa prima i no representen la mateixa bellesa que les antigues, només alimenten el prototip de les “barbies”.

    Vale 😀

  3. Teresa Devesa i Monclús

    Interessants reflexions ha provocat el teu article, Gaby, realment als nostres alumnes els agrada l’art i són capaços d’elaborar un raonament sobre el tema de l’estètica. Diferents punts de vista i diferents mirades que enriqueixen els comentaris del bloc.
    Insto també les hel·lenistes de Badalona a posar en grec l’ètim d’on prové el mot cànon, tal com demana la Margarida.

  4. Victòria

    “Kanon” és la refèrencia que tenien els grecs al segle XV i XVI de la bellesa ideal de la dona. Jo crec que primer de tots et tents que aceptar tal i com ets però no està malament sentir-se guapa i agradar-te a tu mateix però l´important és l´interior ja que una persona guapa pot ser una estúpida i no fer res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *