43 thoughts on “Calendari Pirelli 2011: sabeu qui són?

 1. rosa_anna

  Ave!!
  Els deus i divinitats que aparèixen són:
  A la primera imatge que aparèixen tres noies, la que està enmig, representa al déu del vi però han posat una noia en comtes de representar-ho amb un home, encara que crec que més endavant surt un noi representant també a Dionís, el déu del vi.
  La segona imatge que surt una dona amb flors al cap representa a Flora, la deesa de la natura.
  El noi que surt quasi bé despullat amb una corona de llorer representa a Apol·lo, la noia que surt amb una mena de llança a les mans de perfil represental a la deesa Atena.
  La noia que surt amb un arc i una lluna al cap representa a Diana.
  La veritat es que és un calendari molt interessant i més per la gent que sap sobre els déus clàssics.
  🙂

 2. Marc Cortés

  Cada any Pirelli escull un tema diferent, i aquest any ha tocat aquest, que ja era hora!Em sembla una genial idea que aquests models representin a diferents personatges clàssics.

  Molt bona la crítica de l’Edgar jaja, coincideixo totalment amb ell. A veure si d’aquesta menera més homes els hi entra la curiositat de les clàssiques!

 3. Thaïs

  Ave!
  Estic d’acord amb la Sara..
  Encara que insisteixo en la importància de la utilització de referents clàssics en els medis, segueix sent molt interessant! Actualment, amb aquests mètodes, els medis encara poden ajudar a incrementar la cultura de la gent, i infondre curiositat pels temes clàssics.
  valee

 4. Teresa Devesa i Monclús

  Està clar que hi ha gustos per a tots. La varietat de respostes demostra que el jovent teniu criteri propi, i això em conforta.
  És esperançador veure que els nois no us deixeu portar per la superficialitat de l’aparença física i algunes noies,com la Sara, la Thaïs o la Mar, mostreu una actitud crítica envers el món de les “Top models”. D’altra banda, les opinions favorables a la iniciativa també estan ben argumentades i sospesen amb rigor els pros i els contres.
  En relació a la identificació de les divinitats, assenyalaria la de la Sara Caoduro, que ha definit bé els atrbuts, tot i que, com he comentat anteriorment, podria haver precisat encara més.

 5. Marina

  Aquest calendari està molt bé perque mostra les deeses classiques, i es poden reconeixer bastant bé amb les vestimentes que porten.
  Jo he reconegut a Dionisos, amb el vi.
  La segona que surt crec qué és Persèfone, perquè sembla que porta plantes, o algo aixi al cap. També es reconeix a Atena per les armadures, o coses de la guerra. Hera, per ser la més gran i Apol·lo, per ser el més maco, també es reconeixen.

 6. Jordi Berdún

  Salvete omnes!

  Està força bé aquest calendari. S’ha de dir que tant per nois com per noies, en fa fixar-nos molts en els models i fa molt més fàcil que puguem reconèixer als diferents déus, sense deixar de banda els tributs que porten per tal, que els puguem identificar a cop d’ull.
  És una bona iniciativa adquirir el món clàssic dins del món cutàni, i representar en el nostre calendari aquests cosos tant perfectes com els dels déus.

  Vale!

 7. gimenez_tha

  Aquest calendari està molt bé, encara que no porten gaire roba. Jo ja faig fer un comentari en aquest article però volia tornar a fer-lo perquè l’altra vegada no tenia gaire coneixement dels déus i deesses grecs i no vaig reconèixer a gairebé ningú.

  -Atena: Minerva en llatí, filla de Zeus, és la deessa de la sabiesa, els arts i els oficis i de la guerra. Pot ser representada per un casc i armes i també pot portar una òliba, perquè els seus ulls reflecteixen sabiesa.
  En aquest calendari se la veu nua i amb un casc.
  -Àrtemis: Diana en llatí, filla de Zeus, és la deessa de la cacera i la castedat. Pot ser representada per un cèrvol, un arc i una lluna creixent.
  Al calendari surt amb una lluna creixent al cap i una fletxa.
  -Dionís/Bacus: Dionís/Bacus en llatí -s’anomena igual perquè els romans no tenien un déu identificat amb el vi i van agafar el mateix nom que els grecs-, déu del vi, fill de Zeus. És representat per el raïm, una copa…
  Al video surt amb un raïm al cap.
  -Hera: Juno en llatí, deessa del matrimoni i esposa de Zeus, filla de Cronos i Rea. És representada per un paó, una diadema…
  Al video se la reconeix perquè porta una diadema de punxes al cap i va vestida, les altres, en canvi, no porten res de roba.
  -Afrodita: Venus en llatí, filla de Zeus, deessa de l’amor i la bellesa. Pot ser representada amb una petxina, un colom o, fins i tot, una poma d’or -poma amb la qual premia Paris a Afrodita per ser la més bella i aquesta li ofereix Helena.
  Al video surt tota nua amb una “fulla” a les seves parts i amb un noi estirat als seus peus, ella té la mateixa pose que al quadre de la Venus de Milo, quan surt de la petxina.
  -Apol·lo/Febus: Apol·lo en llatí, el mateix nom per la mateixa raó que Dionís, fill de Zeus, déu de la bellesa i les belles arts. Sol ser representat per una lira i és el germà bessó d’Àrtemis.
  Aquí surt representat amb una lira.

  Bueno, aquesta vegada he reconegut més déus i deesses i he dit moltes més coses sobre ells.
  Adeu! 😀

 8. Anna Pardo

  Ave
  Tot i que l’entrada té ja un any i hi ha molts comentaris tornaré a fer referència a aquesta sessió de moda que trobo que mostra d’una manera molt delicada el nu femení i, per primera vegada en el calendari Pirelli, el nu masculí. El model Baptiste Giabiconi representa Apol·lo i la seva germana Artemisa es representada per Daria Werbowy. L’actriu Julianne Moore repsenta a Hera, la dea del matrimoni, i per això duu el polos. Iris Strubegger és Atenea, dea de la guerra al panteó i, per això, té com a atribut la llança. I, per últim, la top Erin Wasson que no representa cap déu, sino que és Ajax, un valerós guerrer que va formar part de la Guerra de Troia.

  Vale

 9. Ilya Natarov

  Salve!

  M’agrada’t molt l’idea d’utilitzar el tema clàssic per un calendari de caràcter eròtic, també estan bé el trets que representen cada déu així es pot saber clarament qui es qui. Però el que no m’agrada’t son les models que es fan servir.

 10. Teresa Devesa i Monclús

  M’agrada, Thaïs, que gràcies als comentaris puguis comprovar la teva pròpia evolució en dos cursos. Entre el comentari 18 i el 32 no hi ha color oi? Així m’agrada.
  Anna, és nota que la moda és la teva passió que hi entens força, endavant!

 11. Kevin González

  Salve!

  Bon treball, però trobo que potser és una mica provocatiu, ja que les divinitats porten molt poca vestimenta…per no dir res.
  El que conec és Apol·lo, amb la lira.
  De tota manera, la idea és molt bona i molt original, i conté un treball dedicat, i molt bones fotografies per part de Karl Lagerfeld. Molt currat!

  Vale!

 12. Gabriela Hidalgo

  Salve!
  Trobo molt inssinuant el vídeo. A més, es segueixen esquemes de bellessa que ara, actualment es quan estan molt imposats i no abans. No estan representant d’una manera realista el cos de les dones d’aquella època, és a dir, això es fa només perque sortirà al món de l’espectacle i han de sortir ‘presentables’ pero si surts al carrer, tampoc et trobes amb dones tan ‘perfectes’ com les que surten aquí. Ni al carrer ni a cap lloc.
  D’altra banda, crec que s’han esforçat molt per recordar el nostre passat, les fotografíes están molt bé i els pentinats o la vestimenta s’ajusta al que acostumaven a portar en aquella època. Malgrat que l’intenció sigui publicitària, s’aprecia que encara la gent trobi que la mitologia és un tema lo suficientment bó com perque sigui el tema principal d’un projecte que o bé els pot fer guanyar econòmicament o arruinar. Això significa que confien en que sortirà tot bé. Aquesta és la meva opinió.

  Vale!

 13. Teresa Devesa i Monclús

  Ben cert, Kevin, que no és apte per a tots els públics, però és interessant veure com la publicitat encara utilitza, de manera recurrent la mitologia clàssica. Està bé que t’hagis fixat en el fotògraf, l’artista de tot el muntatge.

 14. Teresa Devesa i Monclús

  Una opinió molt ben argumentada, Gabriela, i tant! Es nota que tens molt sensibilitat.

 15. Ainhoa Morera, Evelyn Mota

  Salve!
  Ens sembla interessant la idea de fer un calendari de la mitologia romana, ja que és de fa bastant temps, i que faiguin aquest tema amb les característiques de l’actualitat com és la poca roba ens ha semblat una bona idea i original, també ens ha semblat una bona idea que hi participin homes, i no només dones.
  Aquesta és la nostra opinió
  vale!!

 16. Pau Molar Vilà

  Salve!
  Flora era la deessa de la natura que feia florir els arbre. Va regalar una flor a Hera i, de la unió entre la flor i Hera, va nèixer Mart. Flora té com atributs la lluna, la vinya i la fletxa.
  -Àiax era un heroi grec de la guerra de Troia.
  -Atena era la deessa grega de la saviesa, de la bellesa, del coneixement i de la guerra estratègica. Ajudava els generals. Atributs seus són la llança, el casc, l’escut i l’òliba.
  -Apol·lo és el déu de la música, del sol i de la caça.
  -Hera és la deessa de la cacera i del matrimoni. Té com a atributs el paó i la diadema.

  Al meu parer, el vídeo és molt sexual i molt provocatiu.

  Vale!

 17. Teresa Devesa i Monclús

  Bé, per tenir-los tots fets, et falta el segon comentari del dia 1. Ja se sap, Pau, que en la publicitat la sensualitat i la bellesa física són un recurs corrent…

 18. Laia Violan Vidal

  Salvete!
  Trobo que el Calendari Pirelli és una nova forma de representa els déus de la que estem acostumats a classe. S’ha de dir, que la calitat de les fotografíes és molt bona. També es pot apreciar que s’ha mirat molt detalladament el vestuari, els pentinats i els complements triats especialment per cada déu que els fan ser únics. Tot i que els personatges no portaven molta roba no vol dir que no representin bé els déus, és una altra manera de mostrar-los. Des de aquí vull felicitar a tot l’equip que ha participat en l’elaboració d’aquest calendari.
  Valete!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *