Llatí a Chooof!

A mi m’agrada molt el Tricicle, i veient aquest episodi de Choof! del 1994 em vaig adonar que feien humor amb el llatí. Mireu i comenteu el que és o el que enteneu que a mi encara em queden anys per esbrinar-ho. Per cert, en Cristòfol Colom parlava llatí? L’amic de la família Jordi Bilbeny diu que és català i l’última vegada que va venir a dinar a casa es va referir a una correspondència en llatí. Em podeu donar un cop de mà?

Valèria

5è de Primària

2 thoughts on “Llatí a Chooof!

 1. Margalida Capellà Soler

  Tens realment, Valèria, un ull clínic per detectar el llatí i per saber que l’utilitzen en clau d’humor, com en aquella pel·lícula que ens vares donar a conèixer el curs passat.

  A veure què opinen els alumnes i què comenten del paper del llatí en temps del descobriment d’Amèrica.

 2. Edgar Delgado

  Salvete

  Que bons que són aquests del tricicle, n’havia sentit a parlar molt, però mai els havia vist actuar i la veritat es que m’ha agradat molt, es un humor senzill, fixa’t que tot transcorre en una illa d’un metre quadrat… m’ha recordat molt al humor de Chaplin. Sobre els llatinismes… jo crec que el que diu en Cristophorus Columbus aquest no és ben bé llatí, es limita a acabar totes les paraules en -us, -um bàsicament, tot i que no deixa de tindre gràcia! El parlin bé o malament, la “publicitat” és sempre bona, no?
  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *