1ª trobada presencial del projecte col·laboratiu de clàssiques “Aracne fila i fila”


(Si voleu veure-ho en pantalla gran, cliqueu aquí i seleccioneu l’opció)

Els alumnes del IES Cristòfol Ferrer de Premià de Mar i els de l’IES Isaac Albéniz de Badalona aprenem mitologia grega i llatina al Parc del Laberint.

El 28 d’octubre del 2009 a les 9 del matí ens vam trobar els alumnes de lllatí i grec de primer de l’IES Isaac Albéniz de Badalona i de l’IES Cristòfol Ferrer de Premià de Mar. Era la primera trobada presencial del programa col·laboratiu de Clàssiques que es desenvolupa a través del bloc Aracne fila i fila.Ens vam trobar a l’estació de Badalona i inicialment estàvem tots una mica tallats, ja que nosaltres només ens havíem comunicat a través del bloc. Però durant el camí al parc, tot i ser relativament curt, van començar a fluir les converses entre uns i altres.
Vam arribar a les 10 a la parada de metro de la Vall d’Hebron. Un cop a l’entrada del parc vam veure l’antic palau de la família Desvalls, un edifici amb elements d’estil neoàrab i neogòtic; també es conserva la Torre Subirana, una antiga torre medieval de defensa.
El parc està dividit en dues parts: el jardí neoclàssic i el jardí romàntic. A tot arreu del parc hi ha un gran nombre de peces escultòriques, algunes amb motius de la mitologia grega i d’altres amb motius rústics, així com un gran nombre de fonts, brolladors i basses d’aigua.
Vam esmorzar i després vam iniciar el nostre recorregut i el primer que vam trobar és la terrassa inferior, on està ubicat el laberint vegetal que dóna nom al parc, format per 750 metres de xiprers retallats. A l’entrada al laberint hi ha un relleu de marbre amb Ariadna i Teseu, i al seu centre hi ha una estàtua d’Eros. In situ vam jugar a un joc que ens va proposar en Dani, un alumne del Cristòfol Ferrer. Consistia a entrar per parelles al laberint, i fer com la història d’Ariadna i Teseu, història que va ser explicada per l’Edgar, un company de classe.
Seguint el nostre recorregut, vam arribar a la terrassa intermèdia. Aquesta està sobre el laberint, on podem observar dos temples d’estil italià amb estàtues de Dànae i Ariadna, i columnes toscanes. En aquesta terrassa va tenir lloc una representació teatral sobre un altre mite, en aquest cas el de les Míníades. Ho van fer els companys del Cristòfol Ferrer, Laura, Carlos, Oriol, Rebeca, Irena, Coty, Núria i Eric; ho van fer bé, una manera molt bona d’aprendre la mitologia.
Quan ens vam dirigir a la tercera terrassa, vam veure que s’hi aixeca un pavelló dedicat a les nou Muses. Els romans van associar les Muses a les fonts. Una d’elles, Egèria, la vaig explicar jo a la resta dels companys, tenint en compte els meus coneixements sobre la matèria.
Al llarg del laberint vam observar els diferents tipus d’amor, el correspost, el no correspost, la resignació a no tenir amor, etcètera. Amb les explicacions d’alumnes i de les professores vam recórrer tot el parc, posant a prova els nostres coneixements, que eren bastants, i tot plegat ens va servir per aprendre una mica més sobre aquest tema.
Vam tenir la sort d’estar en el jardí més antic que es conserva a la ciutat, un jardí neoclàssic del segle XVIII amb un toc de fisonomia italiana. Després de dinar, sobre dos quarts de quatre, vam marxar a casa.

Ariadna Jiménez
1r batxillerat IES Isaac Albéniz

19 thoughts on “1ª trobada presencial del projecte col·laboratiu de clàssiques “Aracne fila i fila”

 1. Margalida Capellà Soler

  Gràcies, Ariadna i Marc, per deixar constància d’un bell record per no oblidar, tot i que va costar de trencar el gel!

 2. andreaa

  M’agradat molt
  El montatge fotogràfic es senzill però clar. I el article està molt ben escrit Ariadna ^^
  PETOONS

 3. Edgar Baena

  M’ha encantat els treball dels dos! Ho s’ho heu corrat molt!

  La canço, quina és per curiositat?

  Adeeu!

 4. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Oi que fem goig, tots plegats a les fotos? Esperem que aquestes imatges tornin a repetir-se, si pot ser pels volts de la Magna celebratio. Pel que fa al text de l’Ariadna, cal dir que ha hagut de fer un esforç de síntesi per ajustar-se a la mida d’un article i ha seleccionat alguns moments concrets. Ara bé, totes les intervencions van ser molt interessants.
  Qui ajuda al’Edgar, abans que ho contestit el Marc. És una cançó relacionada amb el món clàssic que als esportistes us hauria de sonar.

 5. Jessica Llavero

  Ave!
  Felicitats pels articles Ariadna i Marc! Al final us ha quedat molt bé després de tot l’esforç.
  Respecte a la pregunta de l’Edgar, aquesta cançó és de la banda sonora de la pel·lícula Gladiator. Pep Guardiola la va utilitzar per fer un video on relacionava els gladiadors amb el jugadors de l’equip i motivar-los per guanyar. Cosa que sembla que ha estat molt encertada!
  Valee

 6. Carlos Cuevas Agraz

  Ave!!
  Fantàstic muntatge i fantàstic article!!
  Respecte a les fotos molt ben buscades i respecte a la cançp, com bé ha dit la Jessica és la que va escollir Guardiola per motivar els seus jugadors, em porta molt bons records 😀

  En resum, molt bon treball!!

  Vale!!

 7. Marc Cortés

  Com ja ha dit la Jessica la cançó es del film Gladiator, i es diu “Now we are free”, personalment ami m’encanta..
  i la vaig veure bastant relacionada amb el tema del món llatí en general, potser això solament em passi a mi! jaja

 8. Thaïs

  Ave!

  Sobre l’article; em sembla un molt bon treball de l’Ariadna ha sapigut sintetitzar molt bé la sortida i sobretot ha encertat en les paraules utilitzades.
  Em dóna la sensació que l’Ariadna serviria com a guia turística o periodista!
  Ariadna Felicitats per l’article:)
  Sobre la part del Marc; vull dir que és genial aparèixer en la m ajoria de fotos encara que algunes no són molt sèries eh.. jajaja La música m’ha semblat molt encertada, si o recordo malament sortia en un anunci d’un perfum, oi?
  No estic segura.. jaja
  En conclusió; la unió entre en Marc i l’Ariadna ha tingut molt bons fruïts!
  En fi, suposo i espero, que es repeteixi la sortida però en un altre lloc.
  És una manera de perdre un dia de classe i posar en pràctica els coneixements! jaja
  Valeeee

 9. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » “Ludi Romani” a la Magna Celebratio MMX

 10. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » La col·laboració en xarxa: quin invent!

 11. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Gaudeatis igitur, discipuli discipulaeque!

 12. Pingback: [BLOCKED BY STBV] Aracne fila i fila » Blog Archive » De itinere: Vènet I – Pàdua

 13. Artem Shramchenko

  Salve!

  Considero que és un article treballadíssim, per l’atenció i la concentració que s’ha hagut de prestar per a retenir i recordar tota aquesta mena de detalls i per la memòria que s’ha de tenir o els apunts que s’han d’agafar per a fer un article tan ben treballat. Felicitats a tots dos per la feina tan ben feta!!!

  Vale!

 14. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Doncs ja saps què et toca, Artem, estigues ben atent a Tarragona i no perdis ni un detall…

 15. Marc Cecilia Cabo

  Salvete!
  Trobo que va ser una sortida molt interessant i divertida, a més de curiosa i innovadora (crec jo) ja que es va fer juntament amb alumnes d’un altre institut.
  Sincerament a mi m’agradaria poder fer aquesta sortida aquest any, ja que trobo que es un molt bon destí aquest laberint. A més, igual que el meu amic i company Marçal, m’interessa i m’agrada la mitologia (encara que alguns dels personatges i fets presentats al text encara no els coneixo).
  Un text molt ben estructurat i treballat, a més del vídeo que està molt bé. Van fer un molt bon treball els alumnes tan de Premià com d’aquí de l’Albéniz de ja fa 4 anys. Felicitats a en Marc i l’Ariadna amb 4 anys de retard, em servirà per redactar encara millor l’article sobre la nostra sortida a Bàrcino!
  Valete!

 16. Evelyn Mota

  Salvete!
  Aquest article esta bastant treballat, el muntatge de les fotos ho trobo una mica senzill però esta molt bé explicat.
  He anat moltes vegades aquest parc i trobo que es un lloc molt bonic i segur que va ser una excursió molt interessant i divertida i apart d’això veu aprendre moltes coses. Hem sembla molt be allò d’anar amb un altre institut, m’agradaria anar-hi a mi també.
  Aquest any serè jo l’encarregada de fer les fotos a la excursió de 4rt, veure tants articles com aquest m’ha tret moltes idees del fet de fer colaigs, muntatges amb fotos, totes les explicacions ben fetes, fins i tot vídeos amb fotos, música i vídeos.
  Felicitats a en Marc i l’Ariadna per aquest article i aquest muntatge amb fotos!

  Vale!

 17. Pingback: Pluja de centaures aràcnids | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *