Clàssics del futbol!

El futbol és un dels esports més enquistats benignament en la nostra societat, i no només a Europa, també a Amèrica i a la resta de continents, clar que en aquest cas parlo del Balon Peu. El futbol porta certa lligadura amb el món clàssic tan romà com grec.
Aquí us deixo unes quantes relacions entre el futbol i el món clàssic per obrir boca.

Can Cerbero: Molts comentaristes utilitzen l’expressió Can Cerbero per referir-se al porter, Can Cerbero era el gos de tres caps d’Hades que s’encarregava de que els morts no sortissin de l’infern i els vius no hi entressin. El porter en aquest cas s’encarrega que no entrin pilotes al fons de la xarxa.

Dextro pede: Gran part dels jugadors entren al terreny de joc amb el peu dret, tal i com feien els autèntics romans per tal d’evitar mals auguris.

El Kàiser: Així és anomenat encara Franz Beckenbauer, considerat el millor jugador de la història d’Alemanya. Kàiser prové del llatí Caesar, i ve a significar Emperador.

In extremis: Al futbol podem trobar moltes accions prometeiques, ja siguin aturades, gols, robar pilotes, i moltes d’aquestes són batejades pels comentaristes com jugades in extremis: salvar els mobles a l’últim moment.

Aquila de Benfica: Una gran curiositat d’aquest club portuguès és la seva tradició de fer volar la seva Aguila Vitória damunt l’estadi abans de cada partit, si l’àguila fa dues voltes a l’estadi l’equip guanyarà, si l’àguila fa una volta, guanyarà l’equip visitant. Les legions romanes també tenien com a símbol un àguila, la qual els acompanyava sempre en totes les batalles i si una legió perdia la seva àguila s’eliminava.

L’ex-porter de l’espanyol i actual porter de l’Atlethic de Bilbao, Gorka Iraizoz, va ser consagrat com l’àguila de Benfica després d’aquesta parada a l’estadi de Da Luz contra el Benfica.

Punts de celebració: Com tothom ja sap el Reial Madrid sempre celebra els seus títols amb la Cibeles (identificada amb la grega Rea), deessa de la terra, la fertilitat, les cavernes, les muralles, i els animals (especialment lleons i abelles).
L’atletic de Madrid un altre equip de la capital celebra els seus títols a la plaça Neptú, que els grecs anomenaven Posidó. Neptú era el déu dels mars i cavalcava amb els seus cavalls per sobre d’aquests.

Nous Gladiadors:
El futbol és una guerra cos a cos on només pot quedar un; el futbol és unió, un equip dividit mai no guanyarà per molta qualitat individual que tingui un jugador. En el món de la publicitat, s’ha donat molta importància a aquest fet on els millors jugadors són idolatrats com autèntics gladiadors de l’època romana, i molts productes s’han aprofitat de la barreja entre futbol, guerra i qualitat, i aquí tenim una mostra d’això. És un anunci de Nike inspirat en la brutalitat de les batalles entre gladiadors on es reprodueïx la lluita entre qualitat i joc brut.

L’últim crit en escenografia relacionat amb Roma va ser el vídeo que va manar fer Pep Guardiola per motivar els seus jugadors i guanyar la final de la Champions League 2009, aquest vídeo motivador va acomplir el seu comés, motivar els jugadors per la batalla final.

Queda cap dubte sobre el que representa el futbol en la nostra societat actual?

Marc Pelegrín Llatí i grec de primer de batxillerat

27 thoughts on “Clàssics del futbol!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *