30 thoughts on “Els sistemes de conservació en temps dels romans

  1. caparros.lourdes2010

    Salve!

    M’he adonat de que els sistemes de conservació que utilitzaven abans son semblants als que utilitzem ara,com per exemple el de la sal o la fermentació

    VALE

  2. bautista.noelia2011

    Salve!

    Els sistemes de conservació que utilitzaven els romans són els mateixos que utilitzem ara. Graciés a ells els podem utilitzar i inclus millorar-los amb les noves tecnoligies

  3. serna.marta2010

    Salve!!
    Es curiós veure com no hem cambiat tant i que hem seguit utilitzant els mateixos sistemes de conservació que els romans. La veritat és que si són bons mètodes està be que els imitem. És increible veure la quantitat de coses que hem adoptat d’ells. Per cert m’agrada molt el video.

    Vale!!!

  4. Chaima Anza

    Lida aqui et deixo les diferentes tècniques de conservació que utilitzem o que utilitzaven abans.

    TÉCNICAS DE CONSERVACIÓ:

    Salar, era la tècnica més utilitzada pels antics, ja que la sal era un producte al seu abast i molt rendible referent a la conservació. Per poder consumir els aliments conservats en sal era necessari *desalarlos amb llet i aigua.
    S’utilitza amb les carns i peixos, principalment.

    Vinagre, creat per la fermentació del vi, va ser un altre dels mètodes més freqüent en l’antiguitat. Es podia utilitzar només o acompanyat d’espècies (mostassa), sal i mel. Amb la salsa obtinguda es cobrien els aliments escollits per conservar, carns, peixos i llegums. Aquests aliments podien ser frescos o estar cuits o fregits.

    Posar un aliment en contacte amb fum. S’emprava per a carns i peixos.
    Salmorra, submergir un producte en aigua amb sal i altres condiments. S’emprava per a les carns, peixos, llegums i olives.
    Conservar en oli d’oliva, els llegums, el formatge i, acompanyat amb vinagre, els peixos.

    Conservar per fermentació, alcohòlica: el vi i la cervesa i làctica: el *yogurt i els formatges.
    En mel, cobrir l’aliment amb mel i deixar assecar. Aquest procés es realitzava, principalment, a l’hivern, per la temperatura ambiental. Empleat per conservar carns (fresques o cuites), fruites (sempre amb el peduncle perquè no es deshidratés) i llegums (a més de la mel podien portar *defritum, va venir bullit). Era important que les peces conservades en mel no es freguessin entre elles.

    Assecat a l’aire, és a dir, deshidratar el producte després d’eliminar l’aigua que conté. S’emprava per a les fruites, principalment.
    Submergir en aigua bullint (si pot ser de pluja, millor) durant uns minuts i penjar, sobretot per a fruites i llegums.
    Coure en vi, tècnica emprat per conservar les fruites.

    Després de la matança, es realitzaven els embotits per conservar la carn durant més temps.

    Envasar, en un recipient perfectament tancat. La seva tapadora se segellava amb guix o amb peix. Aquest recipient es penjava per quedar a l’exposició de l’aire. Es conservaven fruites en serradures dins d’aquests recipients de fang.
    Com podem veure les tècniques de conservació eren molt nombroses i en res diferents a les quals utilitzem avui dia.

  5. ortiz.patricia1020

    Salve!

    Jo no vaig poder anar a la boqueria, però avui explicaré una mica aquest sistema de conservació: Fer embotits.

    Després de la temporada de caça, els romans repartien la carn i la conservaven de diverses maneres: alguna la fumaven, i l’altre l’assecaven, però moltes vegades feien embotits.
    Trinxaven la carn i omplien l’intestí per fer salsitxes, després les deixaven assecar i normalment es feien servir durant l’hivern, quan el menjar escassejava.
    Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *