La xarxa viària a la Britànnia romana

Tot estudiant les vies de comunicació en temps dels romans, he fet aquest thinglink sobre la xarxa romana a Britànnia, seguint el fil de la xarxa viària a Itàlia i a Hispània.

Aquestes vies, segueixen sent en l’actualitat vies principals a Britannia? Si no és així, quines són actualment?

A Britannia, es comercialitzava molt, quins eren els principals mitjans de comerç que s’utilitzaven per portar una mercaderia des del nord de Gallia fins a Britannia? I dins de Britannia, com per exemple des de Londinium fins a Manchester?

Creieu que es podia trigar molts dies a transportar un producte dintre de Britannia anant amb un carro de quatre rodes (1,6 km/h)? Poseu-ne un exemple.

Laia Arcas
1r Batx. Llatí

5 thoughts on “La xarxa viària a la Britànnia romana

 1. Valentina Restrepo Rodríguez

  Molt ben fet aquest treball Laia, es veu clarament totes les xarxes importants de la xarxa viàira britànica i es veu un treball força treballat, felicitats!!!

 2. Mar Cruz Viladoms

  Salve!!
  Les vies romanes que persisteixen a Gran Bretanya, la antiga Britànnia, són realment moltes en quantitat i pel que podem deduïr en importància. Sense les vies no podria haver hagut una comercialització i anteriorment, una bona maniobra de tropes a l’hora d elluitar.
  Avui dia segueixen en peu algunes de les vies, les més importants.
  La que més m’ha sorprés, ha sigut la via Fosse, per la seva llargada, de meitat península fins al sud.
  Un thinglink molt ben estructurat, Laia!!

 3. Anna Bagaria

  Ave!
  En aquest thinglink ens mostra molt bé totes les vies de Gran Bretanya, les quals han perdurat fins els nostres dies.
  In proximum!

 4. Valentina Restrepo

  Salve!
  El comerç d’una ciutat està molt relacionat amb la facilitat de comunicació de la ciutat, és a dir que totes les ciutats que estaven a prop de rius o a la costa tenien més comerç perquè podien fer servir els rius o el mar per transportar les mercaderies, i això els hi donava més riquesa i els hi permetia prosperar millor que les altres ciutats que tenien més dificultats de comunicació i no podien viure a través del comerç. El transport terrestre existia en aquella època, però era escàs, ja que es trigava molt de temps i els costos eren més elevats que el transport a través de les aigües. Tot i això es feia servir entre ciutats d’interior que no tenien cap riu a prop o en èpoques en què navegar era massa perillós degut al mal temps o a l’hivern. Recentment s’ha demostrat l’existència del comerç atlàntic en època romana a partir de les àmfores i dels vaixells enfonsats. L’estudi de restes d’antics mol·luscs marins datats en època romana suggereixen que les condicions climàtiques de l’Atlàntic en temps dels romans eren més càlides i possiblement més favorables a la navegació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *