Comencem a escriure en grec a Google Maps?

Χαίρετε συνέταιροι!

Uns dies enrere vaig realitzar una tasca que ens encomanava la Lida al moodle, l’apunt d’establiments clàssics arreu. Dies més tard parlant sobre animals amb els amics, comentàvem que ara que arriben les festes de Nadal es regalen moltes mascotes sense pensar en què els animals no són cap objecte, no són una cosa inanimada que utilitzis per passar una estona agradable i després la puguis llençar. Com ja sabem hi ha molta gent que mesos més tard, quan han d’anar de vacances o s’han cansat de cuidar els seus animals de companyia i els abandonen a la seva sort a qualsevol lloc.  Va ser llavors quan em van mencionar l’existència d’aquest establiment que curiosament té un nom d’origen grec!

 

 

Es tracta de Kynoikos una residència canina i felina. És una residencia per vacances i també permanent “geriàtrica”. Allà els animals gaudeixen plenament de la naturalesa, ja que la residència està ubicada al mig de muntanya, hi ha passeigs diaris, medicació en cas que calgui i servei de recollida a domicili.

Kυνοικός ο ΚΥΝΟΙΚΟΣ (en majúscules) vol dir en grec “casa de gos”. Si us fixeu en el logotip que hi ha a baix a la esquerra de la imatge, hi ha una figura de color verd que envolta el gos. Fa la forma d’una típica caseta de gos.

Sabeu vosaltres d’altres establiments que duguin noms d’origen grec? Us animeu a buscar-ne el significat i a escriure el nom en grec a google maps? Estic segura de que serem els pioners en escriure-hi en grec i la Lida n’estarà molt contenta! Crec que també podríem aprofitar per endreçar el Google Maps obert a la col·laboració i posar els logos corresponents als diferents establiments, col·locar-los per ordre alfabètic, etc.


Mostra Establiments amb referents clàssics en un mapa més gran
Núria Yela

2n de batxillerat Grec.

6 thoughts on “Comencem a escriure en grec a Google Maps?

 1. Margalida Capellà Soler

  Una excel·lent iniciativa, Núria! I tant que n’estic contenta! Una mica d’endreç al mapa també li anirà bé i escriure en grec a Google maps és possible, endavant!

 2. irina

  Penso que t’ha quedat molt bé tot aquest apunt dels referents clàssics en els establiments d’arreu. Jo he trobat el cappa villa hotel, un hotel amb nom de la lletra grega cappa. Està aprop de la capadocia, declarada patrimoni de la humanitat. A més a més té un Spa. Des de l’hotel pots divisar les impresionants muntanyes de Topuz.

 3. Andrea Balart

  XAIPETE! Jo he fet del restaurant grec Delfos que està a Madrid. El nom Delfos és un lloc arqueològic on es troba el famòs temple d’Apol·lo.
  Vale!

 4. Paula Franco

  XAIPETE!

  Com bé dius Núria, per desgràcia molts humans deixen les seves mascotes abandonades… Me mare va treballar en una gossera d’administratiu i no ens podem imaginar del que sóm capaços!

  Hem d’estar agraïts què hi ha gent que crea residències com Kynoikos on els animals poden gaudir.
  “kύων” vol dir gos, d’aquí deriva que l’estevliment es digui així.

  Deixo els enllaços:

  Hotel Gamma (Milán)
  http://www.hotelgammamilano.it/

  Hotel Lambda (Amsterdam)
  http://www.yelp.com/biz/lambda-hotel-amsterdam-amsterdam

  Hotel alfa
  http://www.hotelalfavalles.com/index.spanish.html

  Hotel Òmega
  http://www.hotel-omega.com/

 5. Margalida Capellà Soler

  Paula, no t’oblidis d’introduir-los al Google Map. Si encara no en saps, demana ajut!

 6. nuria yela

  Companys i companyes moltes gràcies per comentar i pensar en nous establiments amb referents clàssics. Si son grecs, recordeu-vos de que a google maps es pot escriure en grec!!
  Jo fa poc he introduït “Skiros”, la cocteleria de Vilassar de Mar, resulta que du el nom d’una illa de Grècia.

  La Paula ha esbrinat kύων, quin seria l’altre mot que composa nom de la residència canina?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *