Globalització

Pràctica 09. El mapa dels cicles econòmics i expansió de les relacions capitalistes

0

A partir de la publicació adjunta

Cal elaborar un mapa del món
1. on es pugui visualitzar la informació continguda en el document adjunt (centre, àrees depenents) de cada cicle.
2. que estigui fet directament a Google maps (recordeu que al Google maps antic, al clàssic) utilitzant o bé marcadors o bé polígons, o combinació de tots dos.
3. que tots els recursos emprats s’han d’explicar al quadre “descripció” que apareix a l’esquerra quan s’està editant el mapa. Per exemple, marcador vermell correspon al centre en tal cicle i marcadors taronges, a les diferents àrees depenents, etc.

Seria molt interessant traçar una línia que mostri com el centre es va desplaçant del nord d’Itàlia/Països Baixos cap a la Gran Bretanya, d’allà als EUA i després, Triada.

També vaig comentar la possibilitat de fer-lo en un editor de dibuix, a partir de la imatge d’un mapamundi, i anar incorporar els elements. És una altra possibilitat. La qüestió és que cal incorporar-lo al vostre portafoli digital com a pràctica 09 i el mapa s’ha de poder revisar en la mateixa entrada, sense enllaços a d’altres aplicacions, i per suposat, comentat.

Mapa del trànsit mundial d’Internet 2012

0

Tendències al transport aeri mundial

0

Cicles econòmics i expansió de les relacions capitalistes

0

En el tema de la globalització, cal fer un una representació cartogràfica d’aquesta informació. En aquesta ocasió les possibilitats són vàries: google maps, editar una imatge d’un mapamundi, fer-lo íntegrament a mà i després escanejar-lo per incorporar-lo com a pràctica 16 al vostre sites.

L’Índex de desenvolupament humà

1

El Programa de les Nacions Unides pel desenvolupament (PNUD) publica anualment l’Informe sobre el desenvolupament humà. L‘índex de desenvolupament humà (IDH) i l’índex de desenvolupament relatiu al gènere (IDG) van néixer amb la pretensió de complementar els indicadors estrictament econòmics, amb informació estadística existent i comparable per a tots els estats del món. La mesura del desenvolupament humà se centra en tres dimensions:

  • la longevitat
  • el nivell educacional
  • el nivell de vida de les persones

idh

Mapamundi de la salut

0

world-health-map

Projectes del Banc Mundial

0

sin-titulo

La mesura del desenvolupament humà

0

Aquests darrers dies que hem estat parlant sobre la relació entre taxes demogràfiques i nivell de benestar va sorgir el debat sobre què és realment el benestar. Una possibilitat és la que ofereix Nacions Unides a través del seu Programa per al Desenvolupament (PNUD). PNUD elabora tot un seguit d’indicadors d’entre els que destaca l’IDH (Índex de Desenvolupament Humà).

calcul-idh
A banda d’aquest indicador també es mesuren d’altres indicadors que es poden consultar clicant a l’enllàç

Go to Top