MEDI NATURAL

Competència 3: Identificar i caracteritzar els medis naturals catalans i espanyols, relacionant los amb els europeus i mundials, i amb els paisatges a què han donat lloc, per valorar el seu grau de preservació i d’equilibri ecològic.

Criteris d’avaluació
3.1 Identificar i explicar els elements físics de Catalunya i Espanya, localitzant i reconeixent en mapes regions geomorfològiques i bioclimàtiques amb característiques comunes i específiques.
3.2 Relacionar els elements físics i l’acció antròpica en la configuració dels paisatges a diferents escales, discutint i valorant-ne el grau d’explotació, les potencialitats i els riscos.

El relleu de Catalunya

 

Guerra por el agua en África, El País, 23/12/2012

Un estudi independent confirma l’escalfament global, BBC, per Ricahard Black, 21/10/11

Gràfic amb l’evolució de la temperatura de la superfície terrestre, Berkeley Earth Project

Els recursos hídrics
 

http://2.bp.blogspot.com/-hLUMiqOMmTk/ULTp92m2M6I/AAAAAAAAErU/vP0Xn9-E5_U/s1600/mapade-cuencas-y-vertientes-hidrograficas%5B1%5D.jpg

 

Competència 1: Cercar, seleccionar i combinar informació sobre els reptes ecosocials actuals de l’Estat espanyol, comparant fonts i analitzant el seu nivell de fiabilitat, per desenvolupar el pensament crític i posicionar-se a favor dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L’ONU demana 224 milions d’ajuda per a les Filipines

Supertifón Haiyan muestra el alcance del cambio climático, advierte Figueres

La ONU vincula el ciclón Haiyan con el cambio climático

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 
Go to Top