¿Para qué sirve un paisaje?

para-que-sirve-un-paisaje

Llegeix l’article de David Trueba publicat al Dominical del 30/08/09 i contesta les següents preguntes:

 1. Què és un paisatge per a D. Trueba?
 2. Quins beneficis creu l’autor que té un paisatge?
 3. Segons ell, per què ens costa tan adornar-nos de la importància d’un paisatge?
 4. Què és per a tu un paisatge?

9 comentaris

 • Cristina Garrigó (14 anys)

  1. Per a David Trueba un paisatge es un mirall on tu estas enfront a la vellesa o a la grandesa de la vida.
  2. Quan en un moment determinat s’uneix al nostre estat d’ánim i es com si ens anessim amb la montanya a costes, la posta de sol grabada a la pell o “l’arrollo” ficat a les venes.
  3. Perque el paisatge ja hi era abans que nosaltres i per això no ens adonem que hi es, pero si que ens adonem quan marxem i al cap d’un temps tornem i el veiem molt diferent o igual.
  4. Per a mi un paisatge es un gran espai amb diversa fauna i flora en el qual hi pot haver un llac, un riiu, acantilats, etc. I que pot arrivar a relaxar s’hi aquest es molt bonic.

 • Andrea (14 anys)

  1. per a David Trueba un paisatge es una manera de relaxar-se, de fer turisme, es un mirall on estas tu davant la bellesa o la grandesa de la vida
  2. els beneficis quete un paisatge es el poder arribar a relaxarte veien un paisatge, i descubrir moltes coses
  3. David Trueba ens explica que ens costa adonar-nos de l’importanciA d’un paisatge perque molts cops el tenim davan nostre i no ens adonem, ja que pot ser una caricia o una abrazada i no ho valorem com a paisatge
  4. per a mi un paisatge es tot allo que veiem en el nostre entorn…

 • Miriam (14 anys)

  1. Un paisatge és un punt de reflexió, un espai existent des de temps memoriables on la fauna i flora caracteritzen la seva estètica.
  2. El paisatge ens permet valorar com la naturalesa arriba a ser el punt de partida de la nostra existència.
  3. Ens costa adonar-nos de la importància d’un paisatge perquè en el nostre dia a dia fem activitats que no ens permeten tenir el temps lliure necessari per dedicar-nos, o simplement pel fet de veure’l tan repetidament que no ens fixem de forma detallada en els trets que, potser, té el paisatge en qüestió.
  4. Per a mi un paisatge és qualsevol espai que englobi la mirada, on predomina una sèrie de factors que el classifiquen i el caracteritzen.

 • Isabel (14 anys)

  1.- Per Davi Trueba un paisstage és un miral on està ell frent la bellesa o la grandesa de la vida .

  2.- Els beneficis per ell són la relaxació que ens ona el paisatje al contemplar-lo, per fer turisme, que ens fa sentir alguna cosa ( tristesa, patiment, alegría…) i que ens fa reflexionar.

  3.- Perquè estem molt ocupats pensant en les nostres preocupacions que no ens admonem compte de tot el que ens perdem per no admirar una miqueta a la natura.

  4.- Per mi un paisatge és un lloc que puc contemplar milions de vegades i que no me canso mai de anar-hi, un lloc on jo em sento còmoda, on em tranquilitzo, on medito, on puc contemplar que sóc tan petita comparada amb aquestos arbres, aquest riu, aquesta posta de sol. Per mi un paisatge és un lloc on puc anar a
  disfrutar i reflexionar.

 • Alberto López Fernández (14 anys)

  1.- Un paisatge per a David Trueba, diu que per a ell es un mirall on t’hi exposes a la bellesa/grandesa de la mare naturalesa

  2.- D’un paisatge (segons David Trueba) s’en poden extreure uns beneficis com el de que el propi paisatge et parla, i de que la ma humana es tan petita respecte al paisatge que poc es pot fer sobre aquest, només destruir-lo, llavors direm de que el paisatge te alguna cosa superior, cosa que ens pot portar a la sumissió.

  3.- Ens consta tant perque com diu la frase “no ens adonem del que tenim fins que ho perdem” i, aixó es el que ens passa, que no sabem que davant nostre tenim la cara més rica de la naturalesa, i no ens adonem d’aixó fins que no hem destruït completament el paisatge

  4.- Un paisatge per a mi es un conjunt de zones verdes que estan tan harmonitzades entre si que a vegades, quan contemplo un paisatge o una imatge d’un paisatge, aquesta contemplació passa a ser afectiva, és a dir, toca els sentiments, et fa conectar-te amb la natura, encara que sigui 1 segon,. Resumint, un paisatge es un sentiment que se sent quan observem zones verdes o algun entorn del qual considerem inigualable i bonic.

 • Alicia Perez (14 anys)

  1. Segons D.Trueba un paisatge és per una persona una experiencia , un MIrrall on podem veurens front a la bellesa de la vida , un paisatge sempre està d’una manera o altre , una producció de l’ésser humà.

  2.Un paisatge serveix per apreciar la grandesa de la natura , i així adonar-nos de la seva importància.

  3.Ens costa molt adonar-nos de la importància de un paisatge perque sempre estem ocupats i no mirem el que tenim al nostre voltant , el nostre poble , o el carrer on vivim són paisatges que no ens parem per mirar-los fins que no hem de desperdir-nos d’ells.

  4. Un paisatge per a mi , és qualsevol escenari que pugui veure , unes montanyes , la platja , un poble etc.

 • aitor (14 anys)

  1-Què és un paisatge per a D. Trueba?
  un mirall on et reflecteixes davant una belleza o grandura de la vida, també creu que el significat de paisatge per a nosaltres quan o trobem, s’uneix al nostre estat d’anim.

  2-Quins beneficis creu l’autor que té un paisatge?
  Un paisatge pot donar una tranquilitat entre ell i l’individu, un estat de relaxació per tal de desconectar del món industialitzat i urbanitzat en el que viu, a mésd aquest benefici del paisatge esta guanyada darrera els anys, on la mà de l’home no a intervengut en cap moment i fan d’aquest una zona serena.

  3-Segons ell, per què ens costa tan adornar-nos de la importància d’un paisatge?
  Perquè l’home tarda més enj destruir que en conrtuir, és a dir, no te cap cura de el que l’envolta, el seu significat ni tampoc el respecte, podem dir que l’home utilitza el paisatge per al seu benefici pròpi, sense tenir cap cura.

  4-Què és per a tu un paisatge?
  Un paisatge és una de les característiques principlas que forman part d’una zona concreta que determina la forma de vida de tots els éssers vius que hi viuen , aquest paisatge s’ha anat modificant o construint al llarga del temps per la natura o la mà de l’homa.

 • Natalia (14 anys)

  1-Què és un paisatge per a D. Trueba?
  Un paisatge es un mirall on nosaltres estem devant la bellesa i la grandesa de la vida,perono nomes es limita aixo, sino que tambe cobra significacio per a nosaltresmateixos ja que ens transmet sentiments.

  2-Quins beneficis creu l’autor que té un paisatge?
  Els beneficis que te es que veien un pla visual, es a dir un paisatge,ja obtenim moltisimes sensacions seguides de sentiments,i arriba un punt en que nosaltres mateixos en sentim una part d’aquell paisatge.

  3-Segons ell, per què ens costa tan adornar-nos de la importància d’un paisatge?
  Perque molt sovint no observem el nostre entorn ni mol menys ens detenim per sentir les sensacions que ens aporta.

  4-Què és per a tu un paisatge?
  Per a mi un paisatge es un pla visual que per el mateix fet de mirarlo ja m’aporta diferentes sensacions seguides de sentiments. Un paisatge es capaç de ferme sentir gran o petita depenen de la seva grandaria de la zona i no nomes aixo sino que es una forma de viatjar en el temps ja que et du records i nostalgia.

 • Andrea Morales (14 anys)

  1.Segons D. Trueba “un paisatge es un mirall on estàs tu davant la bellesa o la grandesa de la vida”.

  2. Segons l’autor els beneficis son que el paisatge que et parla es mes gran que la mà humana, així que nosaltres, els humans, no tenim res a fer ( a no ser que sigui per destruir-lo) , es a dir, el paisatge es superior a nosaltres.

  3. Ens costa adonar-nos de la importància d’un paisatge perquè fins que no sentim que el perdem o que no el veurem mai més, en el moment de la pèrdua el valorem com a tal.

  4. Per mi un paisatge es una combinació de diferents factors (natural o humans) que interaccionen en un lloc concret. Fins fa poc cada vegada que hem mencionaven la paraula “paisatge” hem venia al cap un bosc, una vall o qualsevol riu o platja, etc. Però ara me n’he adonat que es molt més que això un paisatge també pot ser el Port de Barcelona o un camp de futbol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 
Go to Top