Paisatge

Nou article afegit a l’apartat de paisatge: Els valors del paisatge

0

A l’apartat de paisatge s’ha afegit un nou article publicat a la premsa. En aquesta ocasió, tracta la relació entre paisatge i parcs eòlics.

Els valors del paisatge, Esteve Giralt, La Vanguardia, 12oct12

Aquest article forma part de la selecció de l’Observatori del paisatge, i és a la seva web on l’he trobat.

Aclariment sobre pràctica 5: embedir la foto de l’àlbum Picassa.

0

Aquest és un aclariment sobre el pas 4 de la pràctica 5. Quan vinculeu la foto de l’àlbum sobre Home que vau fer a la pràctica 3 amb la problemàtica corresponent, heu d’inserir a la cel.la corresponent el codi per a embedir.

Com podeu trobar el codi per a embedir? Quan esteu visualitzant la foto a Picassa, a la dreta podeu llegir “enllaçar a aquesta imatge”, si cliqueu, s’obren dues finestres a sota mateix, una amb l’enllaç (http:…………..) i una altra amb el codi d’embedir (). A la cel.la de la taula heu d’enganxar el codi d’embedir.

Ahir, a alguns de vosaltres us vaig indicar que enganxessiu la URL de l’enllaç. Dons ja veieu, em vaig equivocar, heu d’enganxar l’altre.

Pràctica 5: vincular les problemàtiques mediambientals exposades a l’aula amb el documental Home

0

Després d’analitzar el resultat de la pràctica 3, crec necessari fer una feina extra, que no tenia prevista per intentar vincular el que ens expliquen al documental Home amb la presentació sobre problemàtiques mediambientals realitzada a l’aula. Amb aquest objectiu farem una taula de dades a Google docs seguint aquestes instruccions:

1. Google docs: crea full de càlcul nou (títol: nom alumne_problematiques)

2. Els encapçalaments de les columnes (d’esquerra a dreta): nom de la problemàtica, definició, causes, exemple a Home, localització

3. La taula tindrà tantes fileres com problemàtiques hi ha a la presentació

Unitat 4 paisatge i medi ambient

4. A la columna “fotograma d’exemple” us haureu de remetre al vostre àlbum web Picassa on tingueu els fotogrames que vau seleccionar per a la pràctica 3. (Atenció, cal fer públic l’àlbum).

5. A la columna “localització” hem d’escriure el nom d’un estat, ciutat, coordenades geogràfiques, codi postal, etc, que Google maps reconegui.*Atenció: si al Picassa heu posat ja la ubicació de la fotografia, aquesta columna cal igualment.

6. Un cop que haguem completat la taula, dins del propi Google docs, escollirem crear un document nou, i clicarem a Fusion Tables.
7. Escollirem “New table”, Import table, From spreedsheet, i escollirem la taula que hem acabat d’elaborar de Google docs.
8. Visualize, map. El programa acostuma a reconèixer la columna que contè la informació geogràfica.
9. En cas que no reconegui la informació georeferenciada de forma automàtica, anireu a “file”,  “Geocoding” i escollireu la columna que conté la informació de la ubicació, és a dir la columna “localització” .
10. En visualitzar el nostre mapa, les nostres ubicacions apareixeran assenyalades amb un punt vermell. Clicant sobre el punt vermell, s’obrirà una finestra (pop-up windows) i podras consultar tota la informació que has vinculat a aquell cas.
11. Cal fer públic el mapa “Share”
12. Quan estiguis visualitzant el mapa, clica a “Get embeddable linK” i el copies
13. Vas al teu Google site, nou article amb el títol pràctica 5 i cliques sobre el símbol html del menú d’edició i enganxes el codi que has copiat.
14. Escriu sota del mapa la resposta a aquesta pregunta “He identificat al documental Home les problemàtiques mediambientals treballades a l’aula?”

Un país dempeus. Per una nova cultura participativa.

0

Un país dempeus from TransformaFilms on Vimeo.

Documental dirigit per Mariela Acjia i Jordi Oriola del setembre 2010. Duració: 36 minuts

Sinopsis:

A Catalunya, durant els últims anys han sorgit nombrosos conflictes i mobilitzacions al voltant de les polítiques territorials i d’obres publiques. Aquestes mobilitzacions son qualificades de ‘cultura del no’ per uns, mentres que d’altres les defineixen com una nova cultura del territori.

A partir de quatre mobilitzacions ben conegudes -la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Salvem Les Valls, les lluites al voltant del Pla 22@ i Salvem L’Empordà- s’analitza, amb perspectiva històrica, quin diàleg s’ha generat amb els poders públics i fins a quin punt hi ha hagut participació en la presa de decisions.

La sortida a Puigdetiula

0

Demà dilluns 20 de desembre farem un sortida les matèries de Geografia i Història de l’Art de 2on de batxillerat de l’Institut de Cubelles. Us adjunto un mapa amb l’itinerari. També, clicant a l’enllaç a la we “Paisatges de Cubelles“. Puidetiula” podreu saber de quins aspectes parlarem en aquesta sortida.


Mostra Puigdetiula en un mapa més gran

http://www.flickr.com: The Geotaggers’ World Atlas

0

Eric Fischer ha elaborat a Flickr imatges en forma de plànols urbans d’un gran nombre de ciutats del món on ha representat quins són els llocs més fotografiats tant pels locals com pels turistes. Aquesta informació l’ha obtinguda del propi Flickr ja que tota fotografia, en el moment de penjar-la s’informa del lloc on s’ha fet, és a dir, està georeferenciada.

És la corrupció política una de les causes del dessastre del litoral?

0

Llegei l’article publicat a El Pais sobre l’exigència del Govern d’Espanya de retirar de l’emisió uns minuts de la sèria documental Las riberas del mar océano. Aquesta exigència es déu a l’emisió d’uns minuts de notícies del Telediario fent referència a la corrupció urbanística ja que el govern considera que no te relació amb el dessastre natural que han patit les costes de l’Estat espanyol

Costas veta una serie en TVE sobre la destrucción del litoral

Exercici per dilluns 26/10/09

0

El proper dilluns parlarem del paisatge i per escalfar motors us proposo llegir aquest article de David Trueba i contestar les preguntes.

Bon cap de setmana

Exercicis per dilluns 19/10/09

Per al proper dilluns s’han de realitzar els exercicis sobre desertificació i emissions de CO2 que trobareu a exercicis sobre transformació del paisatge

Resultat del 3er exercici de la pràctica IV

0

El resultat del 3er exercici de la pràctica de la setmana passada ja es pot consultar.

També, he publicat alguns apunts sobre els paisatges més vulnerables als efectes del canvi climàtic.

Go to Top