Cultura

Un país dempeus. Per una nova cultura participativa.

0

Un país dempeus from TransformaFilms on Vimeo.

Documental dirigit per Mariela Acjia i Jordi Oriola del setembre 2010. Duració: 36 minuts

Sinopsis:

A Catalunya, durant els últims anys han sorgit nombrosos conflictes i mobilitzacions al voltant de les polítiques territorials i d’obres publiques. Aquestes mobilitzacions son qualificades de ‘cultura del no’ per uns, mentres que d’altres les defineixen com una nova cultura del territori.

A partir de quatre mobilitzacions ben conegudes -la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Salvem Les Valls, les lluites al voltant del Pla 22@ i Salvem L’Empordà- s’analitza, amb perspectiva històrica, quin diàleg s’ha generat amb els poders públics i fins a quin punt hi ha hagut participació en la presa de decisions.

http://www.flickr.com: The Geotaggers’ World Atlas

0

Eric Fischer ha elaborat a Flickr imatges en forma de plànols urbans d’un gran nombre de ciutats del món on ha representat quins són els llocs més fotografiats tant pels locals com pels turistes. Aquesta informació l’ha obtinguda del propi Flickr ja que tota fotografia, en el moment de penjar-la s’informa del lloc on s’ha fet, és a dir, està georeferenciada.

MASCARELL, Ferran: Barcelona y la modernidad. La ciudad como proyecto cultural.

0

mascarell-llibre.jpg

La recomanació d’aquest llibre es fonamenta en la necessita d’observar el fenòmen de la urbanització i de la transformació de les ciutats des d’una perspectiva cultural. El concepte de cultura defensat per Ferran Mascarell és un concepte ampli que inclou tot allò que condiciona la nostra visió del món i el procès d’interiorització d’aquesta visió: la llengua, la ciència i la tècnica, les institucions polítiques, les tradicions i la gastronomia, les arts i les humanitats, la memòria col.lectiva.

Per a més informació www.gedisa.com

Go to Top