Paul Mc. Cartney

paul-mccartneyAvui 18 de juny el Beatle Paul McCartney fa 68 anys. Nascut a Liverpool l’any 1942 és definit per la Wikipèdia com músic multi instrumentista, empresari, cantant, compositor, productor musical i activista pro-drets dels animals.

Algunes petites curiositats:

1.Mc. Cartney figura en el Llibre Guiness com el músic i compositor de més èxit de la música contemporània, amb seixant discs d’or i 100 milions de còpies venudes.

2. La cançó “Yesterday” escrita per John Lennon i ell, és el tema més versionat en la història, amb prop de 3.700 versions, i ha estat emesa pels mitjans audiovisuals americans més de 7 milions de vegades.

3. Fou condecorat juntament amb els altres quatre Beatles, Membre de l’Imperi Britànic l’any 1965 per la reina Elizabeth II

4. Té el títol de Sir des del març de 1997

5. Es diu que l’any 1966 va morir en un accident de cotxe i que l’actual Paul McCartney és un impostor que s’ assembla molt a l’autèntic. Tot i que sembla impossible, n’hi molts que encara ho creuen.

6. El passat 2 de juny va rebre el premi Gershwin, premi que atorga la Biblioteca del Congrés Americà a aquells músics que amb la seva música han trascendit idiomes i estils musicals i han unit a un públic divers i fomentat l’entendiment i l’apreci mutu, és a dir han unit persones i cultures. Aquest premi el va rebre de mans del president Barack Obama. Aquesta ha estat la seva última actuació.

Si voleu saber una mica més sobre The Beatles, aneu a EL POP: THE BEATLES

Aquí teniu una de les moltes versions que s’han fet de “Yesterday”. És del magnífic pianísta Òscar Peterson.

I aquest és un tall de l’actuació de Mc. Cartney a la Casa Blanca. Els Jonas Brother i Stevie Wonder es va unir amb Mc. Cartney en aquest homenatge que li van retre a la Biblioteca del Congrès Americà. Van cantar alguns dels èxits que va fer famosos als Beatles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *