Category Archives: Veu humana

Un quartet “ben especial”

A algú no li ha quedat clar què és un quartet vocal?? Bé, ja sé que ja hem fet l’examen i que ara ja hi ha ben poca cosa a fer, però, us puc garantir que us divertireu una estona. Podeu fer diferents composicions a base d’aquests quatre “ostinatos” o motius melòdics que es van repetint.

quartet-de-cavalls

El joc del penjat: “els conjunts vocals”

He començat a provar un nou programa per fer exercicis i jocs. I aquí en teniu una petita mostra: el joc del penjat on les paraules a buscar estant relacionades amb el que hem treballat sobre els conjunts vocals. És un joc molt senzill pero “molt mono”.

A la part superior dreta hi ha dues icones, una és per veure la vostra puntuació, l’altra per fer la pantalla gran. Les fletxes que hi ha a la part de baix de la pantalla serveixen per tirar endavant i endarrera amb el joc. Les boletes amb números del 1 al 6 són el nombre de vegades que us podeu equivocar.

limjoc-del-penjatla-veu

Montserrat Caballé: una “gran” soprano

diamundialsida2-266x250Avui és el dia Internacional de la Lluita contra la Sida. I, de cop i volta m’han començat a venir a la memòria una sèrie de records relacionats  amb aquesta malaltia i la música. Us ho intentaré explicar…

Com si d’una pluja es tractés, deixo anar uns quantes idees: 1. FREDDY MERCURY(QUEEN), 2. MONTSERRAT CABALLÉ (una gran soprano catalana de qui recentment hem parlat), 3. SOPRANO (aquests dies estem treballant les veus humanes), 4.  OLIMPIADES BARCELONA 92, 5. LA MARATÓ  de TV3 (que es celebrarà el dia 19 de Novembre) i 6. la SIDA (que cada any se celebra el dia 1 de desembre).

Sis noms tots ells relacionats amb la música i relacionats d’una manera molt directa amb la gran cantant catalana Montserrat Caballé. No escriuré gaire més, deixaré que el gran poder de seducció i de comunicació universal que té la música, faci la resta de la feina:

VIDEO 1: “Barcelona”, cançó que amb motiu de les Olímpiades de Barcelona (1992) (4) van intepretar conjuntament Montserrat Caballé (2) i Freddy Mercury (1). L’havien de cantar durant la inauguració de les olimpiades, però Mercury va morir a causa de la malaltia de la sida (6) l’any 1991. La cançó és magnífica i tant la Caballé (soprano (3) ) com Mercury tenen unes veus  fantàstiques. A molts, se’ns posen els pels de gallina només tornar-la escoltar.

VIDEO 2: “La cançó de la marató” (5), és una adaptació de la cançó de Phil Collins (You’ll be in my heart de la BSO de Tarzan) que intepreten magníficament bé la Montserrat Caballé (2) i la seva filla Montserrat Martí, dues sopranos (3) catalanes que estan entre les millors cantants de la lírica mundial. L’adaptació de la cançó porta per títol “Seràs al meu cor” i tant les imatges com la lletra i la música aconsegueixen arribar directament als nostres cors i quedar-s’hi. Si voleu més informació sobre la marató seguiu aquest enllaç.

video-marato-2010

Heu entès la relació entre 1, 2, 3, 4, 5 i 6 ????

Els conjunts vocals: Wix

I per acabar amb el tema de la veu,  veurem els diferents conjunts vocals amb aquesta presentació feta amb Wix. Fixeu-vos que hi ha un enllaç a un Mapa conceptual desplegable (cal que cliqueu la creueta per que s’obri el desplegable). Aquest Mapa conceptual el podeu fer més gran o més petit amb l’eina que hi ha a la part inferior dreta.

la-veuconjunts-vocalswix