Aquests són els treballs que els alumnes de 4t ESO han fet sobre la música popular al segle XX. Hi trobareu temes ben diversos: des de la “Nova Canço” passant pels “The Beatles”, “Rock català”, “Rock espanyol”, “Reggae”… Tots ells han fet una bona feina. Ah! i després de llegir-los hi trobareu activitats per provar si ho heu entès tot!!
Category Archives: Treballs i creacions
Noteflight. Les composicions
Amb ganes de començar les vacances i carregar les piles per preparar el “concert de Primavera”, penjo aquest últim article. Són els treballs de bona part dels alumnes (no hi estan tots els que són) que s’han entusiasmat fent de músics amb l’editor de partitures Noteflight. Alguns han experimnetat barrejant timbres d’instruments diversos, altres, com el Juan, s’han dedicat a canviar el tempo a cada compàs i veure què passava, i molts s’han atrevit a posar ritmes de bateria i acords perquè diuen que sino quedava molt avorrit.
Tots han fet coses molt interessant!! Des d’aquí, felicitiats per la feina feta!!
Imatge i so: 4t ESO
La música és un element indispensable en el cinema. Si la imatge i la paraula són objectives perquè representen la realitat, la música és subjectiva i simbòlica perquè representa els sentiments i les emocions.
En relació a les imatges:
1. la música expressa el vertader significat del que es vol comunicar i
2. crea una atmosfera que és la que dóna suport a les imatges.
Amb els alumnes de 4t hem volgut experimentar amb aquesta relació image/so. Hi podeu veure dos tipus de treballs: aquells que han volgut modificar el significat d’una escena preexistent canviant la música, i aquells que a partir de les imatges i la música que ells han triat ens expliquen una història completament nova. Tots valen molt la pena!
Històries noves
Escenes preexistents
Primers treballs amb Noteflight
Aquestes són les primeres composicions que els alumnes de 2n ESO de La Selva del Camp han fet amb l’editor de partitures Noteflight. Aquests “músics selvatges” han fet uns treballs magnífics. D’una gran creativitat i atreviment, ja que molts d’ells fins i tot hi han posat acompanyament harmònic i de percussió.
Aquests treballs són els primers però no els únics. Ben aviat us posaré tota la feinada que han fet aquests “selvatges”.
“Relació en Fa” 2n A (Genís Vandellòs)
“Cant de Diana” 2n A (Ivan Hornos)
“Un dia accelerat” 2n B (Jaume Cobos)
“La Primavera” 2n B (Anna Iglesias)
“Sense nom 1” 2n C (Miriam Magliolo)
“Sense nom 2” 2n C (Josep Campanyà)
“Músics Selvatges”, creem?
Animats per lo engrescador que és escriure música i que soni al moment, els alumnes de La Selva del Camp, els “Músics Selvatges”, comencen a fer de músics. Ja hem treballat les característiques de la melodia gràcies als fantàstics Mapes Conceptuals de la MªJesus Camino que ens ajuden i ens animen tant en la nostra tasca diària. A l’institut de Cantàbria on treballa la Mª Jesús, els alumnes de 2n d’ESO també han compost melodies. Amb el seu permís us les enllaço perquè hi feu una ullada.
Nosaltres ho hem après a fer amb l’editor de partitures Noteflight. I ara ens disposem a escriure la primera composició. Seguiu les indicacions que trobareu en aquest Wix. Us hi he posat alguns recursos que us ajudaran en la vostra tasca. Els que us vulgueu animar a fer un acompanyament amb acords trobareu recursos i idees al Tema 6 del Moodle.
Ah!!! Recordeu que heu de posar un nom a la vostra creació!!!