Bones Vacances

adeprofeHa arribat l’estiu!! I amb l’estiu també arriben les vacances!! Tot i que n’hi ha alguns que encara han d’anar a recuperar assignatures, la majoria de vosaltres ja heu acabat. Això vol dir que heu estat treballant de valent tot el curs!

Ha estat un any plè de canvis per vosaltres i per mi: enguany ha estat el primer curs de Moodle i Música.  Tots n’hem hagut d’aprendre! Peró penso que el balanç ha estat positiu: hem fet concerts (Concert de Nadal i Concert de Primavera), no hem pogut fer sortides (espero poder-les fer l’any que ve…), i hem après moltes coses…

Tinc molts projectes per l’any vinent! I tot i que n’hi ha alguns que ja no hi seran, espero poder compartir la il·lusió i les ganes de fer música amb tots vosaltres.

Fins al Setembre!!!!

(abans de veure-ho poseu els altaveus en marxa)

GoAnimate.com: Fi de curs 2011 by ademus

Like it? Create your own at GoAnimate.com. It’s free and fun!

3r i 4t ESO: últims exercicis per la Recuperació

Aquest és l’últim exercici que us proposo per preparar la Recuperació . Tal com us he dit en els altres exercicis, val la pena que els feu diverses vegades i que després de fer-los aneu a “Veure” per poder comprovar els encerts i les errades.

formes_musicals_qua_san_

Tots els exercicis que he penjat últimament en el blog serveixen tant per 3r d’ESO com per 4t d’ESO.

musica-online1Són molt importants les audicions: Repàs d’Història de la Música. Audicions

compositorsI també la selecció d’exercicis: Recopilació d’Història de la Música

Últims treballs 4t ESO

Aquests són els treballs que els alumnes de 4t ESO han fet sobre la música popular al segle XX. Hi trobareu temes ben diversos: des de la “Nova Canço” passant pels “The Beatles”, “Rock català”, “Rock espanyol”, “Reggae”… Tots ells han fet una bona feina. Ah! i després de llegir-los hi trobareu activitats per provar si ho heu entès tot!!

wixla_nova_canco_vsantander10-11

wixbeatlesecapdevila10-11

wixglam-rockevalles10-11

wixrock_catalampintaluba10-11

wixreggaeabachs10-11

wixhip-hopddomingo10-11

wixrock_espanyolmvidal10-11

wixreggaetonpalvarez10-11

wix_heavy-metaldmiguel10-11

Repàs d’Hª de la Música. Audicions

musica-online1És molt difícil fer una Història de la Música a través de només 10 obres. Se n’han quedat moltíssimes pel camí!! Però es tracta d’agafar dues o tres obres de cada època i intentar fer una anàlisi d’audició el més exhaustiva posssible.

He intentat utilitzar un llenguatge simple i entendor, amb idees molt clares que us serveixin per escoltar la música de cada època i entendre el que esteu escoltant. Escoltar i entendre mai és fàcil!! Hi heu de posar els 5 sentits i fer-ho amb ganes, si no ho feu així no us serviran de res aquests exercicis d’audició.

El programa està preparat per presentar les audicions en un ordre diferent cada vegada. Les audicions es repeteixen diverses vegades, però les preguntes sobre cada audició sempre són diferents. De manera que si les escolteu vàries vegades i comproveu sempre les respostes, al final sabreu una pila de coses sobre cada una de les 10 audicions.

Aquestes audicions són tant pels alumnes de 3r ESO com els de 4t ESO que heu d’anar a recuperació.

repas_dhc2aa_de_la_musica

3r ESO Recopilació d’Història

compositorsAquesta és una recopilació d’exercicis que us anirà molt bé per estudiar i repassar tots els conceptes treballats d’Història de la música.  El més important és que feu els exercicis i després comproveu els resultats per saber quin tema o part del tem heu de reforçar. És molt important que escolteu amb atenció les audicions i que les escolteu vàries vegades.

Aquesta recolpilació també és vàlida per aquells alumnes de 4t que encara tenen la música per aprovar. Val la pena un últim esforç!!!

Els posaré per odre cronològic així ho tindreu millor per estudiar.

musica_vocal_a_ledat_mitjana

exe_musica_vocal_a_lem

educaplay-test-renaixement

musica_vocal_barroc

formes_barroc_classifica

lim-penjatsbarroc

educaplayon_va_

haydnmozarti_beethoventest

qui_a_a_on_

Haydn, Mozart i Beethoven.

Haydn, Mozart i Beethoven de nom Franz Joseph, Wofgang Amadeus i Ludwig són els “classics” del Classicisme. N’hi va haver molts més, entre ells tres dels fills de Bach que van acabar essent músics, però aquests són els més coneguts.

Qui va morir amb només 35 anys??!!! Qui és conegut com el pare de la simfonia per haver escrit 108 simfonies??!!! Qui d’ells ja era totalment sord amb 30 anys??!!!! Aquesta i moltes preguntes més tindran resposta amb aquest test.

haydn_mozart_i_beethoven

Fotos Concert de Primavera

Aquesta és una primera selecció de les fotos del concert. Es clar, no hi sortiu tots i a més estant totes preses des del mateix angle. M’agradaria poder fer un àlbum amb més fotos, així que espero que us animeu a portar-ne algunes i que sigui un bon record per tots plegats.

Avui els jugadors del Barça portaven a la samarreta: “el futbol et torna el que li dónes”. M’apunto la frase i me la faig meva: “la música et torna el que li dónes”.

Felicitats a tots, un concert com el de dijous passat és la millor recompensa per l’esforç fet i per la feina ben feta.

Mozart? James Bond?

bondLa simfonia és una obra per a gran orquestra i neix en el Classicisme. Mozart va escriure 41 simfonies i la que ara us presento és la penúltima, és la Simfonia num. 40 en sol menor K440.

Aquesta simfonia està escrita per a una orquestra amb: flauta, 2 oboès, 2 clarinets, 2 fagots, 2 trompes, i corda. Cal destacar l’absència de trompetes i timbales. L’obra consta de quatre moviments, en l’alternança habitual de moviment ràpid, moviment lent, minuet i moviment ràpid d’una simfonia del classicisme: Molto allegro/Andante/ Menuetto: Trio;/Allegro assai.

No existeix cap prova documental de si aquesta simfonia va ser estrenada en vida de Mozart. Si que existeixen còpies del cartell d’un concert fet a  Viena el 17 d’abril de 1791 dirigit pel col·lega de Mozart, Antonio Salieri. Tots coneixeu la  rivalitat que hi va haver entre ells, fins al punt d’arribar a dir-se que Salieri va ser responsable de la mort de Mozart. 

El cert és que aquesta és una de les simfonies més conegudes pel gran públic i si us la presento és perquè he trobat aquest vídeo, que a més de ser divertit també és molt bo per la gran qualitat musical dels intèrprets. Han combinat el tema principal de la simfonia de Mozart i el tema de la BSO de James Bond. Escolteu bé i podreu sentir com es van passant el tema d’un a l’altre.

Abans de veure’l us aconsello escolteu aquests dos talls, així us podreu gaudir molt més del la intepretació i la música del vídeo.

40-mozart1

jb3


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com