Monthly Archives: abril 2011

Cordòfons. Clica

Aquest és un conjunt de quatre activitats molt senzilles sobre els instruments de corda i les seves parts principals. Només heu de clicar cada vegada que us aparegui el nom. Fixeu-vos-hi bé perquè la setmana que ve, ja no serà tan fàcil.

Violi. Parts. Clica

violi

Violoncel. Parts. Clica

violoncel

Piano. Parts. Clica

piano

Guitarra. Parts. Clica

guitarra

On va? Repassem períodes.

On va? En quina època col·loquem cada uns dels conceptes? Aquest és un test sobre els conceptes bàsics dels períodes musicals que hem treballat fins ara: Edat Antiga, Edat Mitjana, Renaixement.  L’exercici també pretén, per eliminació,  una aproximació als conceptes principals d’un període encara no treballat: el Barroc.

educaplayon_va_

Noteflight. Les composicions

Amb ganes de començar les vacances i carregar les piles per preparar el “concert de Primavera”,  penjo aquest últim article. Són els treballs de bona part dels alumnes (no hi estan tots els que són) que s’han entusiasmat fent de músics amb l’editor de partitures Noteflight. Alguns han experimnetat barrejant timbres d’instruments diversos, altres, com el Juan, s’han dedicat a canviar el tempo a cada compàs i veure què passava, i molts s’han atrevit a posar ritmes de bateria i acords perquè diuen que sino quedava molt avorrit.

Tots han fet coses molt interessant!! Des d’aquí, felicitiats per la feina feta!!

Imatge i so: 4t ESO

La música és un element indispensable en el cinema. Si la imatge i la paraula són objectives perquè representen la realitat, la música és subjectiva i simbòlica perquè representa els sentiments i les emocions.

En relació a les imatges:

1. la música expressa el vertader significat del que es vol comunicar i

2. crea una atmosfera que és la que dóna suport a les imatges.

Amb els alumnes de 4t hem volgut experimentar amb aquesta relació image/so. Hi podeu veure dos tipus de treballs: aquells que han volgut modificar el significat d’una escena preexistent canviant la música, i aquells que a partir de les imatges i la música que ells han triat ens expliquen una història completament nova. Tots valen molt la pena!

Històries noves

wix-muci-10-11-i

Escenes preexistents

wix-muci-10-11-ii

Primers treballs amb Noteflight

Aquestes són les primeres composicions que els alumnes de 2n ESO de La Selva del Camp han fet amb l’editor de partitures Noteflight.  Aquests “músics selvatges” han fet uns treballs magnífics. D’una gran creativitat i atreviment, ja que molts d’ells fins i tot hi han posat acompanyament harmònic i de percussió.

Aquests treballs són els primers però no els únics. Ben aviat us posaré tota la feinada que han fet aquests “selvatges”.

“Relació en Fa” 2n A (Genís Vandellòs)


“Cant de Diana” 2n A (Ivan Hornos)

“Un dia accelerat” 2n B (Jaume Cobos)

“La Primavera” 2n B (Anna Iglesias)

“Sense nom 1” 2n C (Miriam Magliolo)

“Sense nom 2” 2n C (Josep Campanyà)


“Músics Selvatges”, creem?

Animats per lo engrescador que és escriure música i que soni al moment, els alumnes de La Selva del Camp, els “Músics Selvatges”, comencen a fer de músics. Ja hem treballat les característiques de la melodia gràcies als fantàstics Mapes Conceptuals de la MªJesus Camino que ens ajuden i ens animen tant en la nostra tasca diària. A l’institut de Cantàbria on treballa la Mª Jesús, els alumnes de 2n d’ESO  també han compost melodies. Amb el seu permís us les enllaço perquè hi feu una ullada.

Nosaltres ho hem après a fer amb l’editor de partitures Noteflight. I ara ens disposem a escriure la primera composició. Seguiu les indicacions que trobareu en aquest Wix. Us hi he posat alguns recursos que us ajudaran en la vostra tasca. Els que us vulgueu animar a fer un acompanyament amb acords trobareu recursos i idees al Tema 6 del Moodle.

Ah!!! Recordeu que heu de posar un nom a la vostra creació!!!

wixcreacio-melodies

Noteflight, escrivim??!!

Aquests dies hem estat veient quines són les característiques d’una melodia. Abans de començar a inventar les vostres pròpies melodies, el que farem serà aprendre a escriure música amb el Noteflight. I m’ha semblat que el millor seria començar copiant alguna cançó tradicional catalana.

En aquest pòster interactiu i he enllaçat una pàgina molt interessant: El Cibercançoner del CEIP Escola del Mar. Allí hi trobareu una bona colla de cançons amb els àudios corresponents. També hi ha un enllaç a tots els PDF de cada cançó. Trieu una cançó i us la imprimiu per després poder copiar amb el Noteflight tot el que hi ha a la partitura.

També hi ha un enllaç a un tutorial molt complet en català. Està traduït per Antoni Mralpeix.

Amb els noms d’usuari i les contrassenyes que us he donat, podeu començar a fer músics copistes.

1. Entreu al Noteflight

2. Poseu el nom d’usuari i la contrassenya (ho heu de fer en minúscules). Teniu les contrassenyes en el Moodle.

3. Creeu una partitura. Heu d’anar a “New Score”. El primer que heu de fer és guardar l’arxiu amb el vostre nom, així ningú no s’equivocarà a l’hora de tornar-lo a editar.

Intervals i Alteracions: activitats de reforç


Aquestes són unes activitats de reforç i repàs per als que encara no acabeu d’entendre els Intervals i com mesurar la distància entre les notes d’un interval: tons i semitons. A la prova que farem properament hi haurà algunes preguntes de repàs d’aquests conceptes.

La segona acvititat de reforç està elaborada per Elena García Corbacho.

lim-els-intervals

hp-tonos-y-semitonos1