Monthly Archives: maig 2010

Concert lliurament d’orles al Canal Camp

Dins de tots els actes musicals de final de curs, dijous passat vam fer el Concert de Lliurament d’Orles de Batxillerat a l’Auditori del Castell. Va ser un concert preciós i els músics van tocar com autèntics professionals. Des d’aquí vull agraïr tot l’esforç que van fer per què aixó fos possible.

Gràcies: Laura, Cláudia, Adrià, Carolina, Marina, Júlia, Alba, Cheyenne, Paula, Anaïs, Maria, Cristina, Pol, Alfredo, Anna, Oriol, Mireia, David, Eudald, Josep Mª, Laia i Adrià.

Les imatges són de Canal Camp.

concert-orles-batxillerat1

Repàs de Llenguatge Musical

anella-musicalJa estem arribant a final de curs i només ens queda fer un repàs als elements del llenguatge musical i la partitura. Ho farem a partir d’una sèrie d’activitats que penjaré en aquest article i que ens serviran per fer una miniprova final sobre la partitura.

ELS SIGNES DE REPETICIÓ. MAPA CONCEPTUAL

EL TEMPO. MAPA CONCEPTUAL

ELEMENTS DE LA PARTITURA

ACTIVITATS DE REPÀS DE LLENGUATGE MUSICAL

El rei del swing: Benny Goodman

benny-goodmanBenny Goodman (Chicago, 30 de maig de 1909– Nova York, 13 de juny de 1986) fou un clarinetista i director d’orquestra de jazz.

Conegut com El rei del swing, és, juntament amb Glenn Miller i Count Basie, un dels representants de l’estil de jazz anomenat swing. Una de les seves cançons més famoses és “Sing, sing, sing (with a swing)” utilitzada en nombroses pel·lícules i musicals.

Goodman va néixer a Chicago. Era el novè de dotze germans i fill d’emigrants jueus procedents de Polònia. El seu pare era sastre (buf!! havia de fer molts trajos per mantenir dotze fills!!!). Va començar a tocar el clarinet als deu anys a la sinagoga (esglèsia dels jueus), i poc després es va unir a la banda del seu barri. El seu debut professional va ser als dotze anys i als catorze va abandonar l’escola per fer-se músic professional

Proclamat Rei del Swing l’any 1938, cal fer constar que fou el primer blanc que va desafiar la segregació racial, integrant primer en el Benny Goodman Quartet (1938) i després en la seva orquestra diversos músics de color com Lionel Hampton (vibràfon); Teddy Wilson (piano); Charlie Christian (guitarra elèctrica) o Cootie Wilson (trompeta).

Si voleu accedir a la seva pàgina oficial podreu sentir una selecció de la seva música i veure una caricatura força divertida d’ell. BENNY GOODMAN OFFICIAL WEBSITE.

A l’orquestra de Benny Goodman hi van tocar músics tant importants com el bateria Gene Krupa. A classe hem vist “Sing, sing, sing” -ell és el bateria-  i  en vam parlar quan vam veure quins són els instruments que formen part d’una big band. los-aristogatos

Avui us proposo un joc d’identificació de personatges amb la pel·lícula d’animació Los Aristogatos. En aquesta pel·lícula hi surt una banda de gats que són músics de jazz. El protagonista, el Gato Jazz, és un homenatge a Louis Armstrong, tots dos toquen la trompeta i l’estil de música que fan és el jazz. Però jo sempre he pensat que hi ha algun altre gat que em recorda a algun altre músic de jazz important. Sabeu a qui em refereixo?

Us deixo els dos videos perquè pugueu disfrutar de la música i pugueu fer un estudi comparatiu. No us perdeu els diàlegs dels gats quan parlen de jazz, és una autèntica classe d’Història de la música sobre les característiques principals d’aquest estil.