Category Archives: Teoria Musical

Intervals i Alteracions: activitats de reforç


Aquestes són unes activitats de reforç i repàs per als que encara no acabeu d’entendre els Intervals i com mesurar la distància entre les notes d’un interval: tons i semitons. A la prova que farem properament hi haurà algunes preguntes de repàs d’aquests conceptes.

La segona acvititat de reforç està elaborada per Elena García Corbacho.

lim-els-intervals

hp-tonos-y-semitonos1

Always on my mind: Wix

Qui no coneix l’Elvis Presley? Aquí hi ha teniu de les cançons que el va fer famós, Always on my mind, per poder tocar amb la flauta. Hi trobareu dues versions, una més lenta, la de l’Elvis i l’altra, bastant més ràpida, dels Pet Shop Boys.

És un Wix fet per la Carme Marchena.

always

També ens ha fet la partitura amb Noteflight. Gràcies Carme!!!

La partitura. Activitat interactiva

Ja comencem a saber molts dels elements que integren una partitura. Després d’haver fet les activitats sobre Les choristes on hi ha tot una part dedicada als elements de la partitura, ara poseu-vos a prova per saber quins són els vostres coneixements. De moment no hi ha límit de temps perquè tingueu temps de pensar i fer-ho ben fet. A classe ja em direu quina ha estat la vostra puntuació.

educaplayla-partitura-1

LIM. Intervals

Aquest és un exercici que ens anirà molt bé per treballar i repassar tots els tipus d’intervals. Ja sabeu: qualifiquem els intervals (Ascendent i Descende; Melòdic i Harmònic; Conjunt i Disjunt; de 2ª, 3ª..) i els quantifiquem comptan tons i semitons.

Recordeu que heu de copiar aquests exercicis a la vostra llibreta.

lim2intervals

A,B,C,D,E,F,G ?????????

Ja sabeu que els anglesos enlloc de notes tenen lletres, així la seva escala musical és:  C,  D,  E,  F,  G, A,  B,  C (do, re, mi, fa, sol, la, si, do). Jugueu a ser compositors amb el Dawa’s xylopot i cliqueu després al “play” per escoltar la vostra obra mestra.

xilofon-de-torretes

I amb What is this note? tindreu l’oportunitat d’aprendre les notes en anglès i repassar la seva posició en el pentagrama.  Us recordo que:

A: la     B: si     C: do     D: re     E: mi     F: fa     G: sol

Us atreviu???

what-is-this-note

Les alteracions. Mapa conceptual

Amb aquest magnífic Mapa conceptual fet per la Mª Jesús Camino podreu entendre perfectament el tema de les Alteracions. No oblideu que dins d’aquest mapa hi ha un enllaç a un altre mapa que parla de les Distàncies entre les notes. Ja sabeu que l’heu de copiar per al proper dia de classe.

les-alteracions-mapa-conceptual

Classe de música interactiva

Aprendre els conceptes básics sobre l’escriptura musical és l’objectiu d’aquestes classes de música interactives. S’hi tracten diferents temes. Nosaltres ara ens centrarem en les NOTES (tema 1), FIGURES (3), els SILENCIS (4) i els COMPASSOS (6).  Més endavant ja hi tornarem.

llicons-interactives-de-musica

Coneguem les figures i el seu valor

Aquest és un joc/exercici fet per la Paola Oliva. Ens anirà molt bé per preparar la prova de la setmana que vé. Val la pena que agafeu un llapis i que aneu traduint les instruccions en forma de figures musicals.

No és la primera vegada que penjo algun exercici fet per la Paola de l’IES Mar de Càdiz, amb qui últimament he tingut el plaer d’escriure’m (ja sabeu que a classe n’hem parlat). Però avui ho he fet perquè des d’aquest bloc aprofito per felicitar-la ja que avui el seu bloc fa un any!!!

coneix-les-figurescontent