Mozart? James Bond?

bondLa simfonia és una obra per a gran orquestra i neix en el Classicisme. Mozart va escriure 41 simfonies i la que ara us presento és la penúltima, és la Simfonia num. 40 en sol menor K440.

Aquesta simfonia està escrita per a una orquestra amb: flauta, 2 oboès, 2 clarinets, 2 fagots, 2 trompes, i corda. Cal destacar l’absència de trompetes i timbales. L’obra consta de quatre moviments, en l’alternança habitual de moviment ràpid, moviment lent, minuet i moviment ràpid d’una simfonia del classicisme: Molto allegro/Andante/ Menuetto: Trio;/Allegro assai.

No existeix cap prova documental de si aquesta simfonia va ser estrenada en vida de Mozart. Si que existeixen còpies del cartell d’un concert fet a  Viena el 17 d’abril de 1791 dirigit pel col·lega de Mozart, Antonio Salieri. Tots coneixeu la  rivalitat que hi va haver entre ells, fins al punt d’arribar a dir-se que Salieri va ser responsable de la mort de Mozart. 

El cert és que aquesta és una de les simfonies més conegudes pel gran públic i si us la presento és perquè he trobat aquest vídeo, que a més de ser divertit també és molt bo per la gran qualitat musical dels intèrprets. Han combinat el tema principal de la simfonia de Mozart i el tema de la BSO de James Bond. Escolteu bé i podreu sentir com es van passant el tema d’un a l’altre.

Abans de veure’l us aconsello escolteu aquests dos talls, així us podreu gaudir molt més del la intepretació i la música del vídeo.

40-mozart1

jb3


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com