Monthly Archives: novembre 2010

Els conjunts vocals: Wix

I per acabar amb el tema de la veu,  veurem els diferents conjunts vocals amb aquesta presentació feta amb Wix. Fixeu-vos que hi ha un enllaç a un Mapa conceptual desplegable (cal que cliqueu la creueta per que s’obri el desplegable). Aquest Mapa conceptual el podeu fer més gran o més petit amb l’eina que hi ha a la part inferior dreta.

la-veuconjunts-vocalswix

Santa Cecília: entre tots fem música.

Avui és Santa Cecília i com tots sabeu és la patrona de la Música.

Per celebrar-ho m’ha semblat una bona idea fer una mica de música, però d’una manera diriem que “poc habitual”.Es tracta d’una web amb vint vídeos en què, en cada un d’ells, es toca un ritme molt repetitu i monòton amb un instrument diferent. L’experiment consisteix que vosaltres feu música clicant cada vídeo en un ordre diferent i veure quina composició en resulta. Les combinacions són infinites!

Feliç dia de Santa Cecília!

entre-tots-fem-musica

Els Grans de la música

He trobat aquesta fantàstica presentació en format Flipbook. L’ha fet la professora  Lola Villalba del bloc “Allegro Cantabile”. Està ple d’informació pels que hi volgueu passar una bona estoneta. Si no teniu tant de temps, feu una ullada als compositors i als seus noms, segur que en coneixereu més d’un.

Pitch, Notes & Duration

Aquesta és una forma molt interactiva d’entendre la Freqüència, les Notes i la Durada.

1. Podeu experimentar ambbcpitchnotesduration1b la  freqüència de l’ona sonora : a més freqüència, més velocitat de l’ona i més agut és el so; i a menys freqüència, menys velocitat de l’ona i més greu és el so. Fixeu-vos que la frqüència de l’ona sonora està relacionada amb la qualitat del so que anomenem ALTURA

2. Les notes: podeu canviar l’altura de la nota arrossegant amunt i avall del pentagrama.

3. La durada: clicant damunt del metrònom canviarà la DURADA del so i la figura que el representa.