Monthly Archives: gener 2011

Big Big World: Wix i Noteflight

Un dels avantages de treballar a la xarxa és que el treball que ha fet una persona es pot complementar amb el que fa una altra. Aquest és el cas d’aquesta partitura: Big Big World de la cantant Emília que la professora Inma Montesinos ha adaptat en aquest Wix. Jo hi he aportat el meu granet de sorra passant la partitura a Noteflight perquè us sigui més fàcil a l’hora d’estudiar-la (ho he deixat en un tempo més lent que el que hi ha en el Wix, ja sabeu que el podeu modificar i anar posant-lo cada vegada a més velocitat fins a arribar a la velocitat del play-back)

Com que l’editor de partitures és una mica limitat (o jo no ho sé fer d’una altra manera!), cal que tingueu en compte tot això abans de començar a tocar:

Fixeu-vos bé amb les repeticions!!! Tingueu en compte:
1. en el compàs 10 hi ha 8 compassos de silenci (per no haver d’esperar els he concentrat en un de sol)
2. quan s’arriba al compàs 18 es torna a repetir anant al compàs 2
3. quan arribeu al compàs 18 es torna una altra vegada al compas 2 però aquesta vegada només és fins al compàs 10 (que són 8 compassos de silenci)
4. damunt del compàs 11 hi ha un símbol una petita rodona que ens indica que hen d’anar directament al compàs 19 (ho sento en les fotocòpies m’he deixat una altra rodona que anava damunt del compàs 19).
5. ara ja és normal fins al 46 (vigileu els puntets de repetició que hi ha entre el compàs 27 i el 34)

wix-big-big-world

Així parlà Zarathustra. Musicograma

Richard Strauss és un dels compositors més destacats del Post-Romanticisme musical. En la seva obra ja es comencen a albirar uns canvis que portaran, un cop inciat el segle XX, a una renovació del llenguatge musical.

Una de les obres més conegudes de Richard Strauss és el poema simfònic Així parlà Zarathustra. De fet el que és més conegut és el fragment inicial ja que Stanley Kubrick es va utilitzar dins la banda sonora de la pel·lícula 2001: una odissea a l’espai.

Aquest és un interessant musicograma d’aquest fragment incial. Feu click a l’interrogant que apareix al cantó superior dret i entendreu molt millor el significat de tot plegat.

musicograma-aixi-parla-zaratustra

Hei Ho (fa sostingut): Wix

Comencem trimestre nou i res millor que amb una partitura que ens animi a treballar com els nans del conte. Aquesta és un dels temes més coneguts de la pel·lícula Blancaneu i els Set Nans. Ens anirà molt bé per treballar el fa sostingut ja que les dues properes partitures tenen aquesta alteració.

Pels que no recordeu la digitació del fa sostingut clique aquest enllaç

wix-hei-ho

De 30 a 940 euros!!

musikvereinCada any el dia 1 de gener se celebra a la Musikverein de Viena (Àustria) el Concert de Cap d’Any. És un dels concerts de música clàssica més vistos de tot el món i seguit per milions de persones de més de 70 països.

El director d’enguany ha estat l’austríac Franz Welser-Möst.  És un concert molt entranyable i una bonica manera de despertar-se de la “ressaca” de la nit anterior. El repertori interpretat en aquesta edició del 2011 ha estat centrat, com és costum, en valsos de  Johan  Strauss fill, el seu pare i un germà seu. També, i com que enguany es commemora el 200 aniversari del naixement de Franz Lizt, s’ha intepretat el diabòlic vals Mefisto. El concert s’acaba cada any amb el vals El Danubi Blau i la també famosa Marcha Radetzky. Alguns dels valsos i per suposat el Danubi Blau també es poden veure ballats per la televisió, amb unes coreografies i un vestuari fantàstic.

Aconseguir entrades per aquest concert no és gens fàcil, s’ha de fer per internet en un una mena de subasta i s’esgoten immeditament. I tal com podeu veure pel titular de l’article,  les entrades es poden adquirir pel mòdic preu de 940 euros!

Com que m’imagino que aquest any  ningú de vosaltres hi ha anat,  m’ha semblat un bon detall convidar-vos’hi a tots plegats.

Bon any 2011!!!!!!!!

musikverein-2