Category Archives: Noteflight

Noteflight, escrivim??!!

Aquests dies hem estat veient quines són les característiques d’una melodia. Abans de començar a inventar les vostres pròpies melodies, el que farem serà aprendre a escriure música amb el Noteflight. I m’ha semblat que el millor seria començar copiant alguna cançó tradicional catalana.

En aquest pòster interactiu i he enllaçat una pàgina molt interessant: El Cibercançoner del CEIP Escola del Mar. Allí hi trobareu una bona colla de cançons amb els àudios corresponents. També hi ha un enllaç a tots els PDF de cada cançó. Trieu una cançó i us la imprimiu per després poder copiar amb el Noteflight tot el que hi ha a la partitura.

També hi ha un enllaç a un tutorial molt complet en català. Està traduït per Antoni Mralpeix.

Amb els noms d’usuari i les contrassenyes que us he donat, podeu començar a fer músics copistes.

1. Entreu al Noteflight

2. Poseu el nom d’usuari i la contrassenya (ho heu de fer en minúscules). Teniu les contrassenyes en el Moodle.

3. Creeu una partitura. Heu d’anar a “New Score”. El primer que heu de fer és guardar l’arxiu amb el vostre nom, així ningú no s’equivocarà a l’hora de tornar-lo a editar.

Recordant París: partitura i Wix

Com que tenim un llarg cap de setmana i segur que “no sabreu què fer”, aquí teniu una mica de feina. Primer treballeu  la partitura amb Noteflight per saber el ritme i les notes. Vigileu els compassos 3, 7, 11 i 15 que és on canvia el ritme (primer hi ha una blanca i després dues negres). Després ja podeu anar a tocar la partitura amb el Wix.

Que tingueu un bon cap de setmana!!!

Recordant París


recordantpariswix

I will survive. Partitura

Nascuda a l’any 1947, Glòria Gaynor,  és una important cantant de música disco i soul. La seva cançó més coneguda és I will survive (1979). Segur que tots la coneixeu.
Per primer cop la lletra s’escriu des del punt de vista d’una dona, que li diu al seu ex-amant que ella és lliure i que pot continuar sense ell. La cançó es va convertir en un himne de l’alliberació femenina i actualment es considera un dels himnes del moviment gay.


La canço l’ha escrit amb el Noteflight Carme Marchena.

I aquí hi ha una versió de la mateixa cantant.

Vete a dormir (El Hormiguero). Partitura

Aquesta és la cançó amb què acaba cada dia el programa “El Hormiguero”. El programa es força entretingut i sempre hi ha alguna cosa interessant i la cançó que finalitza el programa és tant divertida com ho són tots els periodistes i actors que hi treballen.

Us deixo la partitura (l’ha escrit Carme Marchena) i el video de la cançó completa

Gymnopedie. Eric Satie

No hi ha com el treball col·laboratiu (abans simplement en grup). La meva amiga Carme Marchena ha passat la partitura que vaig arranjar aquesta primavera a Noteflight. Perfecte, oi?

AQUI hi trobareu el video i una mica d’història sobre l’obra i el compositor. L’original és per piano però també es toca amb orquestra simfònica.