A partir d’ara em trobareu en aquesta nova adreça (feu clic al cotxe)
Category Archives: General
3r ESO Recopilació d’Història
Aquesta és una recopilació d’exercicis que us anirà molt bé per estudiar i repassar tots els conceptes treballats d’Història de la música. El més important és que feu els exercicis i després comproveu els resultats per saber quin tema o part del tem heu de reforçar. És molt important que escolteu amb atenció les audicions i que les escolteu vàries vegades.
Aquesta recolpilació també és vàlida per aquells alumnes de 4t que encara tenen la música per aprovar. Val la pena un últim esforç!!!
Els posaré per odre cronològic així ho tindreu millor per estudiar.
Mozart? James Bond?
La simfonia és una obra per a gran orquestra i neix en el Classicisme. Mozart va escriure 41 simfonies i la que ara us presento és la penúltima, és la Simfonia num. 40 en sol menor K440.
Aquesta simfonia està escrita per a una orquestra amb: flauta, 2 oboès, 2 clarinets, 2 fagots, 2 trompes, i corda. Cal destacar l’absència de trompetes i timbales. L’obra consta de quatre moviments, en l’alternança habitual de moviment ràpid, moviment lent, minuet i moviment ràpid d’una simfonia del classicisme: Molto allegro/Andante/ Menuetto: Trio;/Allegro assai.
No existeix cap prova documental de si aquesta simfonia va ser estrenada en vida de Mozart. Si que existeixen còpies del cartell d’un concert fet a Viena el 17 d’abril de 1791 dirigit pel col·lega de Mozart, Antonio Salieri. Tots coneixeu la rivalitat que hi va haver entre ells, fins al punt d’arribar a dir-se que Salieri va ser responsable de la mort de Mozart.
El cert és que aquesta és una de les simfonies més conegudes pel gran públic i si us la presento és perquè he trobat aquest vídeo, que a més de ser divertit també és molt bo per la gran qualitat musical dels intèrprets. Han combinat el tema principal de la simfonia de Mozart i el tema de la BSO de James Bond. Escolteu bé i podreu sentir com es van passant el tema d’un a l’altre.
Abans de veure’l us aconsello escolteu aquests dos talls, així us podreu gaudir molt més del la intepretació i la música del vídeo.
Quin dia és??!!!
Aquesta és una pregunta que ja estic cansada de contestar!!!! (és broma). Bé, espero que a partir d’ara ja no m’ho pregunteu més, tot i que sempre hi ha qui no mira mai el blog i no s’assabenta de les últimes notícies.
Ja falta poc!! Un últim esforç amb els Picapedra!!!!
![]() |
![]() |
A free invite card by Smilebox |
Concert de Nadal 2010
Ja ha arribat el desembre i com cada any farem el nostre concert de Nadal. Enguany serà el 16 de desembre a les vuit de la tarda i el farem al teatre-gimnàs del nostre institut. No cal que us digui que hi esteu tots convidats!!
En aquesta presentació hi trobareu tota la informació necessària, només cal que aneu clicant les pestanyes on hi posa: Benvinguts, Artistes i Programa (passareu una bona estona musical si feu clic a tots els enllaços on hi ha la música del concert).
Bon Nadal a tots!!
Acaba de néixer un nou bloc de música
100 dies de blog!!!!!!!!!!!!!!
Avui faig 100 dies… I em continuo fent graaaaaaan!!!
Els Top Ten del Barroc
Ja sabeu que el Barroc hi ha un esclat musical impressionant: molts músics i molta música. Així que he decidit posar una llista del que val la pena escoltar per saber de què va això de la “música barroca”.
Per tal que no us feu un embolic classificaré els audicions per gènere:
MÚSICA INSTRUMENTAL:
Per a orquestra
1 concerto grosso.J.S.BACH, “Concert de Brandenburg num 2” (Allegro) “Concert de Brandenburg num 2” (Allegro) *
2 concert solista . A. VIVALDI,”La primavera” de Les quatre estacions (Allegro) “La primavera”” Les quatre estacions (Allegro) *
3 concert solista . A. VIVALDI,”L’hivern” de Les quatre estacions (Largo) “L’hivern” Les quatre estacions (Largo)
4 concert solista G.F.HÄNDEL,”Concert per oboè i orquestra” (Adagio) “Concert per oboè i orquestra” *
5 concert solista T. ALBINONI,”Concert per trompeta i orquestra” (Alegro) “Concert per trompeta i orquestra
6 concert solista G.F. TELEMANN, “Concert per a flauta de bec, fagot i orquestra” “Concert per a flauta de bec, fagot i orquestra
7 concert solista J.S.BACH,”Concert per a clave i orquestra” (Allegro) “Concert per clave i orquestra” (Allegro”
8 suite J.S.BACH, “Aria” de la Suite num 3 per a orquestra “Aria de la suite num.3 per orquestra” *
9 música de cambra J. PACHELBEL, “Canon en re menor” *
Música per a solista
10 Tocata i fuga J.S.BACH, “Toccata i fuga en re menor” “Tocata i fuga en re menor” *
MÚSICA VOCAL:
A) Música vocal religiosa
11 missa J.S.BACH, “Glòria” de la Missa en si menor” “Gloria” de la Missa en si menor “Missa en si menor” (Gloria) *
12 oratori G. F. HÄNDEL,”Al·leluia de l’oratori “El Messies” “El Messies” Al·leluia *
B) Música vocal profana
13 òpera A. VIVALDI, “Aria” (per a contratenor) d’Andromeda Liberata “Ària” d’òpera
14 òpera A. VIVALDI,”Ària” d’Orlando Furioso “Orlando Furioso”, ària per a contratenor *
15 òpera G.F. HÄNDEL, “Duet” L’Allegro “Duet d’òpera”
Els Instruments ORFF
Ja fa molt de temps que toquem instruments Orff a l’institut i m’agradaria pensar que tots els que heu passat pel Conjunt Instrumental, coneixeu perfectament com es diu cada un dels instruments de plaques i les característiques que tenen (és així nois i noies?!).
Per si les mosques i com que no n’estic gens segura, us deixo un enllaç a un mapa conceptual sobre els instruments de plaques titulat “Los instrumentos de placas” de la Junta de Andalucia.
I també un questionari força distret per saber si sabeu el que sabeu.
“Seqüenza III”, L. BERIO
En aquesta obra Berio fa una dissecció de l’ànima femenina de la dona d’avui dia, portant-la fins a l’exasperació. Berio explota al màxim tots els recursos de la veu humana i incorpora a la partitura tot allò que és més propi de la veu parlada (crits, sanglots, xiuxiueigs…) que de la veu cantada.
En la partitura l’autor dóna indicacions d’expressió tals com: “somniant”, “frenètic”, “desesperat”, “histèric”. Es tracta més d’indicacions emotives que no pas de dinàmica musical com serien pianíssimo o forte.