Category Archives: Repertori Flauta

“Wake me up when September ends”

Aquesta és la nostra última incorporació al concert de Primavera. Sé que falten pocs dies, però també sé que aquesta cançó l’agafareu amb moltes ganes i que dilluns ja l’estarem tocant tots.  És un cançó molt bonica, que té molta força i al mateix també és molt sensible. “Wake me up when September ends” (Desperta’m a finals de Setembre) li va dir Billie Joe, l’autor de la cançó, a la seva mare després de la mort del seu pare un més de Setembre.

wix_wake_me_up

Els himnes del Barça i el Madrid

Què hem de dir?  del Barça i del Madrid o del Madrid i del Barça??!!! Sigui com sigui aquest Wix fet per José Luís Lòpez Atarés (que deu ser del Madrid perquè primer hi ha la bandera del Madrid!! je, je)   és ideal i ja sabeu que avui és el gran dia!!. A l’institut tots estem contents, tant els del Barça com els del Madrid i de ben segur que la música ens agermanarà a tots!!

wix_himnes

Always on my mind: Wix

Qui no coneix l’Elvis Presley? Aquí hi ha teniu de les cançons que el va fer famós, Always on my mind, per poder tocar amb la flauta. Hi trobareu dues versions, una més lenta, la de l’Elvis i l’altra, bastant més ràpida, dels Pet Shop Boys.

És un Wix fet per la Carme Marchena.

always

També ens ha fet la partitura amb Noteflight. Gràcies Carme!!!

Kyirie

Heu sentit alguna vegada aquesta paraula? En sabeu el seu significat? Sabeu què és el cant gregorià? Sabeu què és una missa entesa com a forma vocal religiosa?. Sabeu què és un Requiem?

Per començar us diré que l’orígen de tota la música occidental el trobem en la música que s’escrivia a l’Edat Mitjana i que aquesta música era el cant gregorià. A l’Edat Mitjana la majoria de la música que s’escrivia era música religiosa i és l’època en que es van començar a escriure misses. La missa, és la més important de les formes religioses. Existeixen misses a una sola veu en el cant gregorià. Posteriorment es van començar a escriure per a cor i també amb acompanyament orquestral

De moment, començarem a tocar aquesta versió tan especial d’un Kyirie gregorià. Feu clic a la imatge i tindreu resposta a totes les preguntes.

kyirie-wix1

Big Big World: Wix i Noteflight

Un dels avantages de treballar a la xarxa és que el treball que ha fet una persona es pot complementar amb el que fa una altra. Aquest és el cas d’aquesta partitura: Big Big World de la cantant Emília que la professora Inma Montesinos ha adaptat en aquest Wix. Jo hi he aportat el meu granet de sorra passant la partitura a Noteflight perquè us sigui més fàcil a l’hora d’estudiar-la (ho he deixat en un tempo més lent que el que hi ha en el Wix, ja sabeu que el podeu modificar i anar posant-lo cada vegada a més velocitat fins a arribar a la velocitat del play-back)

Com que l’editor de partitures és una mica limitat (o jo no ho sé fer d’una altra manera!), cal que tingueu en compte tot això abans de començar a tocar:

Fixeu-vos bé amb les repeticions!!! Tingueu en compte:
1. en el compàs 10 hi ha 8 compassos de silenci (per no haver d’esperar els he concentrat en un de sol)
2. quan s’arriba al compàs 18 es torna a repetir anant al compàs 2
3. quan arribeu al compàs 18 es torna una altra vegada al compas 2 però aquesta vegada només és fins al compàs 10 (que són 8 compassos de silenci)
4. damunt del compàs 11 hi ha un símbol una petita rodona que ens indica que hen d’anar directament al compàs 19 (ho sento en les fotocòpies m’he deixat una altra rodona que anava damunt del compàs 19).
5. ara ja és normal fins al 46 (vigileu els puntets de repetició que hi ha entre el compàs 27 i el 34)

wix-big-big-world

Hei Ho (fa sostingut): Wix

Comencem trimestre nou i res millor que amb una partitura que ens animi a treballar com els nans del conte. Aquesta és un dels temes més coneguts de la pel·lícula Blancaneu i els Set Nans. Ens anirà molt bé per treballar el fa sostingut ja que les dues properes partitures tenen aquesta alteració.

Pels que no recordeu la digitació del fa sostingut clique aquest enllaç

wix-hei-ho